Избор на Голф 4? Какво е вашето мнение?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
finchy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот finchy » Чет 13 апр 2006 22:42

Леле, каква дискусия се е заформила, доста полезни работи се намират по-горе, мисля че темата е доста полезна :)
Та какво се случи...
Мъка, братя, мъка - тва да си избираш кола не е работа. Бензинка евтина поддръжка, по-мекичко си вози, плавно ускорение, ама.. много пари за бензин. Дизел пък - рядко се намират на малко километри, недай си боже стане нещо по двигателя, ще платиш майка си и баща си, в същото време пестиш пари и на дълъг път ти е по-комфортно. Е как да се реши човек, все пак се дават 10-15 хиляди лева, не се печелят за ден-два... И в тоя моя град както няма особеноразнообразие на автомобили мъката е двойна.
За 1.4 16в, за който говорех - не го взехме, а може би трябваше, но се е свършило вече.
Насочвам се към 1.9 тди 90 коня, намират се за 13-14 хилки няколко екземпляра тук в Плевен, които тепърва се надявам да имам възможността да огледам. Другия вариант е астра Г.
Изобщо, не знам - направо се побърках, обърках, сконфузих, както щете го наричайте, тръгнах и на лизинг нови коли да търся, ама 10 хиляди отгоре поне... по-добре за апартамент да останат.

Утре ще ходим по огледи, стискайте палци. Че в тая държава на нищо и на почти никой нямам вяра и докато си харесам нещо истински ще мине цяла вечност сигурно.
Айде до скоро :)

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 14 апр 2006 8:28

колеги, къде се произвеждат Голф 4 ?

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 14 апр 2006 9:53

Финчи-дето ще и трепериш на тая четворка и ще останеш без пари заради нея и без сън и без нерви-вземи си една двойка турбодизел-70к.с и се радвай на живота!Да я покараш две -три години, да посъбереш парици и си взимаш чистак бърсак Голф 5 или 6/ако е Китайски ще е по -евтин/ :wink:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 15 апр 2006 18:43

One написа:колеги, къде се произвеждат Голф 4 ?

По VIN-а излиза веднага започва ли с W - Германия ....смайл.

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Съб 15 апр 2006 21:03

намират се за 13-14 хилки няколко екземпляра

За 13 и нещо гледах промоция за Великден на Фабия Джуниър...
Ако ги имах парите(а ти доколкото разбирам ги имаш) и се канех да купувам кола :lol: изобщо не бих се замислил.

Потребителски аватар
maverick
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Избор на Голф 4? Какво е вашето мнение?

Мнениеот maverick » Нед 16 апр 2006 9:54

FreeSoul написа:Живот и здраве скоро може да се сдобия с толкова мечатаната и сънувана от мен 4-ка. И тъй като не искам да хвърлям пари на вятъра искам да се посъветвам с вас и да чуя и вашето мнение относно различните двигатели,ектри,слабости и т.н. единственото условие май ще е да е с 4 врати, аз съм се спрял на 14 16в и 1.6, май не се навивам (засега) на дизел...но има време

мерси за помоща предварително,някой ако намери добре оферта да споделя

що неискаш дизел?един приятел има и вече 3та турбина сменя :shock /заради гадна нафта/и аз несъм любител на нафтата.

Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Мнениеот versace » Нед 16 апр 2006 14:37

maverick написа: що неискаш дизел?един приятел има и вече 3та турбина сменя :shock /заради гадна нафта/и аз несъм любител на нафтата.

Пич що се изказваш непoдготвен. Турбината няма нищо общо с качеството на нафтата , с която се кара колата. Да не би да бъркаш нагнетателна помпа с турбо? :wink:
Турбината може да се повреди само от механично въздействие върху лопатките и или ако собственика на колата се прави на хитрец и слага кофти масла или просто забравя да ги сменя на 9 000 км. Другия вариант е колата да е над 300 000 км.
Аз съм твърд поддръжник на дизела (TDI) особенно на VAG

Потребителски аватар
drift
Автомобил: Skoda Octavia TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот drift » Нед 16 апр 2006 16:15

versace написа:
maverick написа: що неискаш дизел?един приятел има и вече 3та турбина сменя :shock /заради гадна нафта/и аз несъм любител на нафтата.

Пич що се изказваш непoдготвен. Турбината няма нищо общо с качеството на нафтата , с която се кара колата. Да не би да бъркаш нагнетателна помпа с турбо? :wink:
Турбината може да се повреди само от механично въздействие върху лопатките и или ако собственика на колата се прави на хитрец и слага кофти масла или просто забравя да ги сменя на 9 000 км. Другия вариант е колата да е над 300 000 км.

Хахахах.И трета турбина сменя,не ме карай да се смея.Даже и да се сменяше турбина заради скапана нафта или твоя приятел трябва да слага турбини за по 100лв,на по 1 000 000 км. или трябва да слага нафта не в течно състояние а в твърдо .Просто качеството на нафтата в България играе лоша шега най вече на 2.5ТДИ мотора на ВАГ защото там като минеш няколко стотин хиляди километра е почти задължително да смениш нафтова помпа което струва около 3000лв.Иначе и аз съм фен на ТДИ моторите на ВАГ.

Потребителски аватар
maverick
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maverick » Нед 16 апр 2006 17:46

versace написа:

това си е така,но нали се сещаш като отиде при некой "майстор" и оня само като го скива ква е лимонка и веднага го таксува вместо клапанче-турбинка.а става въпрос не за нагнетателната помпа а за един клапан за принудително пълнене дето е възможно да се прецака от гадна нафта.

Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Мнениеот versace » Нед 16 апр 2006 18:49

@maverik ти май не ме разбра... нагнетателната помпа беше просто шега, щото качеството на нафтата по никакъв начин не оказва влияние на турбото, защото двете нямат ното една допирна точка(нали си наясно за механиката на двигателя с турбо компресор- някъде изфорума бях срешнал доста добро обяснение и доста кратко и ясно). Прочети пак какво написах в предишния пост :wink: !
А за приятеля ти съжалявам искренно като знам колко струва турбината та дори и рецеклирана.

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Пон 17 апр 2006 18:28

20vTurbo написа:Като чета постовете на SirT до сега имам много :respect към него ама това дето нафтовата печка върви повече от 1.8Т ще трябва да ми го демонстрира за да го повярвам. Вярно е че аз не съм карал 150кс TDI ама съм карал няколко TDI B5.5 Пасата (мисля че бяха 134кс с 2.0 двигатели) и въобще ама изобщо не могат да си мерят силите с моя Пасат който е 4 години по-стар. Можеби защото бяха с автоматични скорости, можеби защото моят е "пипнат" ама все едно че бяха от различна класа.

Благодаря първо :beer
Подчертавам, че гонката беше на м/у stock 1.8T fwd vs. tuned 1.9TDI 150hp 4Motion. both of them stick shifts
Относно демонстрацията - на драго сърце :D

Потребителски аватар
finchy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот finchy » Сря 19 апр 2006 16:50

Казват, че любовта идва неочаквано.
Разхождайки се безцелно сред 10+ годишните аутота на плевенския неделен автопазар до зала Балканстрой, бате ви Ники(аз тва) беше вече изгубил надежда скоро да намери нещо, което да му хареса, след като през ума му бяха минали стотици варианти от лада 1600 до нов ситроен ц4 :Р Тъкмо преди да си тръгне разочарован очите му попаднаха на тъмносин пасат, красавец.
1.9 ТДИ - 110 коня, 1999 година, климатроник, отопление на седалките, цд блаупункт с чейнджър, внасян от германия, като е каран, но не особено много, 2 години по нашите пътища. 13650 лева, наистина атрактивна цена, защото колата изглеждаше почти нова. След кратък оглед на интериора, решението беше взето - на другия ден отидохме в автокъщата и го огледахме отново. Колата се оказа на познат на баща ми бизнесмен(който казал на търговеца "пускай я на 13500, ей ти ключовете и се оправяй" и най-вероятно я е карал в редки случаи по лични нужди, тъй като си има служебен автомобил). Возихме се, колата се оказа доста стабилна(нито почукване от ходовата част, двигателя сякаш пее) и да чукна на дърво никакви кусури освен няколко драскотини след обстоен оглед. Утре баща ми ще говори с собственика, който е негов човек и се надявам на 500-1000 лева допълнително сваляне на цената. Иначе, капарирахме го с 500 лева и до 2 дена се надявам да е вече в наши ръце(ще се похваля и за цената :)).
Тогава ще пусна и снимки, щото то си е за хвалба, наистина барнахме много добра оферта, точно като вече ми беше писнало да търсим нещо сносно.

Нищо, че темата е за голф, реших да се похваля, че издирването на автомобил 95% ще завърши с успех :)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 19 апр 2006 17:15

Пожелавам ти всичко да мине безпроблемно с покупката, много безаварийни и чакаме снимките

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 19 апр 2006 17:19

finchy написа:...

Добра оферта - чакаме снимки.
Май е време за нова тема :D

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 19 апр 2006 17:46

Дано всичко да е ОК на автомобила,но все пак ако има как се повозете повечко особено извънградско за да го тестваш с по-сериозно натоварване за да няма после неприятни изненади :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”