За и Против АБС-а (Що пък не ?)

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Пон 19 юни 2006 15:29

Vizor написа:Аз ви казах бе.. ще се чуем зимата в техническите форуми.. "Малко се блъснах" и такива работи ..

Полезен, вреден, нямам АБС....нито пък някога съм имал....и чудно си живея без да се блъскам зимата. А съм всичко останало освен спокоен шофьор...:)))

И друго - гумите винаги са ми нови и никога не изкарвам повече от 2 сезона с тях....абе всичко опира до късмет и задкормилно устройство. Колкото повече е от второто, толкоз по-малко от първото...

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Пон 19 юни 2006 17:32

По повод дупките, преди се бях изсилил на "магистралата" около Перник и има голяма полегата бабунка. Наложи се да спирам бързо и настиснах спирачките, след това скочих от бабунката и предполагам колелата да са се отлепили най-много 1-2 см от асфалта. Тогава ми се включи абс-а и като стъпих на земята колата си спря перфектно, вместо да продължи да чагърта. Не съм натискал повече от един път педала. Абс-а да е работил някакви стотни, защото полета беше много малък, но чух чагъртането на системата.
Някой казваше, че след като излязъл от дупка със спирачка и абс, колата не сприрала. Предполагам, че има разлики в АБС-ите :roll: А какво ще се случи ако минеш през дупка със спирачката до долу и без абс - ще изпокъсаш гуми, а твърде възможно и да счупиш нещо, та не да спреш с 2 метра закъснение, а с 20 метра по таван.

Потребителски аватар
asskoGTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот asskoGTI » Пон 19 юни 2006 17:38

xaxaxax хора стига сте се карали за тоя АBS ......всичко е логично:тези които не могат да спират зачитат ABS-а,тези които знаят да спират(независимо зима,лете,дъждове,бури)....изобщо не ревът за тоя ABS.

а и до колкото знам рали колите,дтм,гт сериите и още мнооогоо такива модификации не са обурудвани с тая "екстра"....амааа защооо лиии:??? :??? :wink:

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Пон 19 юни 2006 18:01

asskoGTI написа:а и до колкото знам рали колите,дтм,гт сериите и още мнооогоо такива модификации не са обурудвани с тая "екстра"....амааа защооо лиии:??? :??? :wink:

Защото тия коли не ги ползват за да спират максимално бързо, а да карат максимално бързо. И там не ти излизат пешеходци, цигани с каруци, луди с колела и.т.н. Знае се какво има след завоя, имаш и навигатор. Там влизат в завоите на ръчни с дрифтове и не чакат светофари по средата на трасето.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пон 19 юни 2006 18:23

Dan4ote написа:
asskoGTI написа:а и до колкото знам рали колите,дтм,гт сериите и още мнооогоо такива модификации не са обурудвани с тая "екстра"....амааа защооо лиии:??? :??? :wink:

Защото тия коли не ги ползват за да спират максимално бързо, а да карат максимално бързо. И там не ти излизат пешеходци, цигани с каруци, луди с колела и.т.н. Знае се какво има след завоя, имаш и навигатор. Там влизат в завоите на ръчни с дрифтове и не чакат светофари по средата на трасето.

Е тва е! ;) :bowdown

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Пон 19 юни 2006 19:02

asskoGTI написа:xaxaxax хора стига сте се карали за тоя АBS ......всичко е логично:тези които не могат да спират зачитат ABS-а,тези които знаят да спират(независимо зима,лете,дъждове,бури)....изобщо не ревът за тоя ABS.

а и до колкото знам рали колите,дтм,гт сериите и още мнооогоо такива модификации не са обурудвани с тая "екстра"....амааа защооо лиии:??? :??? :wink:
абе аре стига със тия рали коли бе -кво сравнявате кола от Формула 1 или WRC със нормална кола -говорите абсолютни глупости .Ти некъв DTM голф ли караш или к'во ?

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Пон 19 юни 2006 20:42

landwarrior написа:
asskoGTI написа:xaxaxax хора стига сте се карали за тоя АBS ......всичко е логично:тези които не могат да спират зачитат ABS-а,тези които знаят да спират(независимо зима,лете,дъждове,бури)....изобщо не ревът за тоя ABS.

абе аре стига със тия рали коли бе -кво сравнявате кола от Формула 1 или WRC със нормална кола -говорите абсолютни глупости .Ти некъв DTM голф ли караш или к'во ?

и според мен не трябва да се сравняват...те са със много по различни спирачни системи керамични дискове ли кви бяха.а и начина на каране е много по различен от това което ние причиняваме на колите си.според мен изяснихме че е въппрос на вкус и е време да се заключи темата. :?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 19 юни 2006 21:33

направете едни тестове и стига сте спорили - аз твърдя и съм 100% сигурен, че кола с АБС ще спре по-бързо от такава без! Няма шофьор, който да може без АБС, колкото и да е добър, да може да натисне спирачката само на задно ляво колело с 40%, а на предно дясно със 17% и колата да продължи да се движи напред без да се завърти или поднесе.

Някой да се сети да погледне клипчето, което бях пускал - от 200 до 30-40км/ч за 4 секунди. Хайде някой без АБС да се засили утре на една права и да изпращи спирачките екстремно, да видим за колко минути ще спре.

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Пон 19 юни 2006 21:49

Kozunak написа:
landwarrior написа:

и според мен не трябва да се сравняват...те са със много по различни спирачни системи керамични дискове ли кви бяха.а и начина на каране е много по различен от това което ние причиняваме на колите си.според мен изяснихме че е въппрос на вкус и е време да се заключи темата. :?
именно брато :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”