!!! жертва на пътя -заради дупка !!!!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Вто 11 юли 2006 22:06

Забрави YES-Race Streetracing Club, но както и да е.

Ето едно предложение по темата:

ЛС от DONCHO
Oт: Pav3l
Между другото наистина няма да е лошо някой Юрист да разясни кое как е по закон, а ние вече ще си решим дали да действаме според закона (поне ще знаем дали можем дадействаме "според" него).

Горното знаеш кой го е писал ;)

Би било много добре, да се организира юридически, но не забравяй, че всеки "себеуважаващ се" адвокат (с положение) не би се хванал да подготви нещата, а те не са малко и са тънки...Още повече ако се стига до национален мащаб.

За това е достатъчно да се направи "мирно шествие" то не е забранено. Просто всички потребители които лаят из форумите (с извинение за израза) в уречен ден да си запалят колите, да се съберат на определено място и като се съберат достатъчно просто да тръгнат по улиците на градовете си...бАавно (не повече от 10 - 15 км/ч), със запалени фараве, без клаксони,
да не нарушават нито една маркировка (не, че ги има) пътен знак, сфетофар и т.н. Спрат ли полицайте първият или някой от колоната - всички спират
Това е, следващата седмица пак... и пак
Толкова е лесно иначе всеки да се литне до Божурище или някое друго зборище за състезания...

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Вто 11 юли 2006 22:59

Pichaga написа:
пичага бате прави ми впечатлиение че от всички модове и админи от фау ве клуба май само ти си писал във тая тема -разбираш ли на каде бия ,да не говорим че никой не си направи труда да я направи важна ,пък честно казано не съм забелязал някой от управата на сайта да се вози със самолет ,че да не му пречат пътищата ,.............или се бъркам може би :roll: -освен ако не сте си отворили специална тема във скрития раздел която не е за простосмъртните ''лузери'' mhihi

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 11 юли 2006 23:12

Е какво да напрвим?
И защо да я закачваме?
при положение, че 50% от хората изказали мнение тук, се изхитрябват, и я не плащат данъци, я винетки, я чудесии... да не говорим за "почерпките" на полицай..

И кво вчера дадох 10 кинта на катаджията.. днес ще ходя да руча да се оправим ли?

Мани недей...

п.п.
Пичагата не е мод ;)

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Вто 11 юли 2006 23:21

вили брато преди известно време гледах панорама мисля че беше и там беха викнали некъв бивш шеф на нещо си(мисля че на агенция пътища) ,по въпроса със дупките и зимните условия и данъците -знаеш ли какво каза ''във България се плащат толкова данъци че снежинките зимата трябва да ги ловят още във въздуха а пътищата трябва да са като във Швейцария*''
просто тука много се краде и затова е така ,не че ние шофьорите мишкареем и не си плащаме

*-във Швейцария кръпки няма -там се сменяват само цели участъци от пътя

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Вто 11 юли 2006 23:24

landwarrior написа:вили брато преди известно време гледах панорама мисля че беше и там беха викнали некъв бивш шеф на нещо си(мисля че на агенция пътища) ,по въпроса със дупките и зимните условия и данъците -знаеш ли какво каза ''във България се плащат толкова данъци че снежинките зимата трябва да ги ловят още във въздуха а пътищата трябва да са като във Швейцария*''
просто тука много се краде и затова е така ,не че ние шофьорите мишкареем и не си плащаме

*-във Швейцария кръпки няма -там се сменяват само цели участъци от пътя

Това е най-добре ама за България и кръпките ни задоволяват стига да няма дупки.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 12 юли 2006 6:51

абе то и аз съм писал ама ме забрави mhihi

та по въпроса
писах че само да се определи ден и час и съм там няма проблеми!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 12 юли 2006 9:04

landwarrior написа:
Pichaga написа:
пичага бате прави ми впечатлиение че от всички модове и админи от фау ве клуба май само ти си писал във тая тема -разбираш ли на каде бия ,да не говорим че никой не си направи труда да я направи важна ,пък честно казано не съм забелязал някой от управата на сайта да се вози със самолет ,че да не му пречат пътищата ,.............или се бъркам може би :roll: -освен ако не сте си отворили специална тема във скрития раздел която не е за простосмъртните ''лузери'' mhihi

Ами не съм ни мод ни админ, хи хи, чист пагон, само антиспамър-боря се със спама рииш ли
AGS нема проблеми, извинявай и ти за избухването ми вчера

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 12 юли 2006 9:32

landwarrior написа:.....'във България се плащат толкова данъци че снежинките зимата трябва да ги ловят още във въздуха а пътищата трябва да са като във Швейцария*''......

Явно е бил поредният кретен решил малко PR да си направи на чужд гръб.

Я да сметнем..
2 000 000 автомобила х 60 лв винетка = 120 000 000 лв
2 000 000 х средно 60 лв данък = 120 000 000

Та с 240 мил. викаш са много данъци...? за цялата ни пътна мрежа... за почистване опесъчаване ремонтиране, рехабилитиране, нови пътища?

за сравнение, това са има няма 60 км магистрала...??!?!?

Ами там работят много хора.. администрация.. заплати.. па наеми.. па сгради.. па ток, парно прочее.. мога да ти гарантирам, че минимум 30мил отиват не в пътища, а за тези работи...

Я дай пак да помислим..
Швейцария.... -> ми там данъка за една таратайка е 500 евро... кво ще кажеш?
много плащаме а?

Както съм го казвал за 70 лева.. това е което се получава..
че се гепи гепи се... ама като не си плащаме винетките ние кво правим? добро дело ли?
Пак ти казвам дай да не спорим за тва.. или поне наживо ;)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 12 юли 2006 9:38

специално на колите данъците са ни малки
специално колите са ни много скъпи
не казвайте сега за заплатите :wink:
ама се отклонихме от темата
гражданското общество е такова, когато се осъзнае и протеста е една от формите му...аз съм за, ако някой не е разбрал, поне заради идеята

Потребителски аватар
rojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rojo » Сря 12 юли 2006 11:23

Писах на един приятел от Ланча форума, защото не го видях в списъка с форумите, приели инициатива за протеста. Надявам се да се включат.
Иначе за протеста съм "за". Трябва да се опита. Ще участвам стига нещо извънредно да не ми попречи.

Поправка! Вече и Ланча форума е отворена тема.
http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic.php?p=29308#29308

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Сря 12 юли 2006 23:36

Още едно интересно предложение...от Мерцедес форума...
Dezki написа.....

В последните седмици наблюдавам усилена работа по ремонта на пътищата в софия. Можем да се организираме като независима комисия и да следим за качеството на изпълнение- мисля че общината предлага тази възможност.
ЗА идеята съм да се направи среща с кмета и да внесем протестна нота за качеството на пътищата, не само настилката а и размерите и организацията на трафика. А също така и предложения за оптимизиране на транспорта.
За това нека всеки да помисли малко за това как да подобри организацията на движението в своя район и да си запише идеите на един лист. На първата по голяма среща ще се коментират предложенията и ще се коригират до вид, който да бъде отпечатан.

http://www.mercedes-club-bg.com/forums/index.php?showtopic=1532&st=30

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Чет 13 юли 2006 0:40

wili98 написа: ...

По принцип си прав, но според мене трябва да се включва и акциза от бензина в тези сметки. Той е + 40% от цената.

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Чет 13 юли 2006 13:01

20vTurbo написа:
wili98 написа: ...

По принцип си прав, но според мене трябва да се включва и акциза от бензина в тези сметки. Той е + 40% от цената.

и не само на бензина
wili 98 като говориш за 2 000 000 автомобила да не говориш за леките коли
всеки Бус който товари 2 тона винетката му е малко под 500лв - колкото и на камионите дет товарят по 7-8 тона.
А и да не говорим колко са некачествени ремонтите по пътищата
Ако искаш да ми кажеш че вината за състоянието на пътищата е наша, немога да се съглася в никой случай

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Чет 13 юли 2006 20:24

Абе имат пари ама къде отиват никой не знае само някой депутати и кметова си правият хотели това всичко го знаят

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Чет 13 юли 2006 23:41

Който желае,
и мисли,
че има смисъл,
може да пише в форума на Столична община за проблемите....
...да не каже човек,че няма възможност да зададе въпросите си...:lol:
http://www.sofia.bg/forum.asp?show=29

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”