требва да има ограничение, то си личи кво става по пътя

radotom от Tuning.bg написа:Здравейте. Току що се регистрирах и то главно заради тази тема.
Да уточня, на 36 години съм, но гласувах с "ДА"
HeAdY, аз не съм от тези, които смятат, че ВСИЧКИ на по 18 се мислят за каквото и да било, макар, че с повечето е така. Аз също се мислех.
И съм напълно съгласен, че повечето катастрофи се правят от хора с по 3-4-5 годишен стаж... поне, по-опасните и с фатални последици...
А да обясня сега и защо гласувах с ДА.
При повечето млади шофьори се получава така, че колите, които карат са достатъчно слабички, за да се правят твърде големи изцепки, защото са купени от мама и тати, а... на кой му се дават пари за трошене?!? Лично аз, преди 16 години почнах с Трабантче... И си го карах 11 годинки! Какви ли не дивотии съм правил с него, но досега имам 2 катастрофи... едната с 8, а другата с 5 км/ч. Говоря за тези по моя вина, не когато мен са ме блъскали.
Съгласен съм, че сега мисля по съвсем различен начин... тогава, с Трабанта 3 пъти обиколих колелото на Панаира в Пловдив (аз съм от там), щото предните 2 пъти не свирнаха достатъчно добре гумите! Последния път свириха през цялото време задните и аз, супердоволен от себе си, си продължих пътя! Но и не се замислих, че така създавам някакво, макар и малко неудобство на другите участници в движението! Когато човек почне с някоя по-малка колица, шанса да оцелее до по-голямата, която вече може да си купи сам, е по-голям според мен!
А за тези, дето татковците им купуват BMW 5-ца и им казват: "Внимавай как я караш" и ги пускат да газят наред без повече приказки... ми те и преди това са им давали ключовете... каква е разликата? Така, че за мен тази 1 година не е от значение, важно е съвсем друго. Дали човекът, който седне зад волана, независимо на колко години е, все пак му се е случвало поне веднъж в живота да се замисли поне за едно нещо! Имаше един в една от предните теми, дето бил 'шофьор' от 2 години, а имал 5-6 катастрофи...Е те тоя и на 80 като стане, пак няма да има акъл! На такива лайна и главата да им стошиш е малко!
MandalaY написа:Аз съм на 20 години и карам кола, която е 115коня, но това не ме прави автоматично камикадзе летящо с 200км по магистралата. ... защото, ако човек си е простак - той си е такъв и на пътя.
20vTurbo написа:Тъй като явно си чешим езиците да споделя и лично мойто мнение че е по-опасно да се кара маломощен автомобил, защото не ти дава възможност за бърза реакция в критични ситуации, като надминаване например.
20vTurbo написа:Според мене в България си има достатъчно закони. Сега трябва да се научим да ги спазваме а не да се чудим какъв нов закон да измислим за да органичаваме още този или онзи. Не е нужно да ограничаваме младите шофьори в избора на автомобили а трябва да ги научиме да спазват закона, такъв какъвто е. Иначе няма гаранция че това няма да е поредният безсмилен закон който никой не спазва.
Може и да бъркам а?
rukuku написа:Трябва да е като при мотоциклетите 3 годинки стаж на под 350 кубика (100 коня за автомобилите примерно), чак тогава нещо по-мощно.
20vTurbo написа:Само да добавя, че както някой вече спомена, практиката в другите страни показва че има други ефективни методи за контролиране на младите шофьори.
Например аз като си купих първата кола (VW Scirocco `81) пореди мноооого годинизастраховката ми за 1 година ГО беше колкото цената на колата, понеже бях на 17 и имах книжка от няколко месеца. Ако бях направил някоя злополука или даже само ме бяха глобили за превишена скорост, затраховката щеше да се вдигне толкова, че би било изключено да си я платя с моят скромен бюджет. Нямате си на представа колко внимателно карах ... всеки път като на изпит по кормуване.
dude написа:20vTurbo написа:Само да добавя, че както някой вече спомена, практиката в другите страни показва че има други ефективни методи за контролиране на младите шофьори.
Например аз като си купих първата кола (VW Scirocco `81) пореди мноооого годинизастраховката ми за 1 година ГО беше колкото цената на колата, понеже бях на 17 и имах книжка от няколко месеца. Ако бях направил някоя злополука или даже само ме бяха глобили за превишена скорост, затраховката щеше да се вдигне толкова, че би било изключено да си я платя с моят скромен бюджет. Нямате си на представа колко внимателно карах ... всеки път като на изпит по кормуване.
А колко ефективно е, ако си вземеш книжката на 17 и почнеш да караш кола на 21, водят ти се три години стаж, застраховката ти е малка и пак се провираш между капките. Не мисля, че голямата застраховка така лесно решава нещата
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 37 госта