VW Passat 1999г. TDI или бензин да купя?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
angel71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel71 » Пет 22 фев 2008 21:50

spam По въпроса:щом си решил да слагаш газ ,по-добре избери дизелов.Отваряй си очите и късмет в покупката :да:

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Пет 22 фев 2008 21:58

до kipi
пич , ти си hyper прост :)
да се кара TDI в града е много много по-удобно от бензинова кола атмосферка. Когато реша да изпреваря не е нужно са свалям хиляда предавки надолу.Затова много хора качили се на TDI им се струва супер точно поради тая причина.
При турбо бензиновите не знам как е но масовите мотори бензинови са атмосферки дето искат ОБОРОТИ та да вървят.Да е вкараш така в лютеницата разбираш ли - казано така да звучи по яко , по нахакано.
Ама като е вкараш в лютеницата и разхода отива на майната си нали.
И смъквай постоянно предавки, щото си рейсър йеаааа
А при ТДИ - натискаш и спокойно изпреварваш :)
айде бензиновите рейсъри да си признаят, че е така

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Пет 22 фев 2008 22:16

palikari написа:енцо е казал конете правят скороста но въртящия момент печели състезанията.Поздравявам всички които са избрали да бъдат по-рдзлични.Дизела си е дизел

Аха. Ама некак си върт. момент между 2500 и 3500 оборота е тъпо ...

Тва също го е казал Енцо ... mhihi mhihi

П.П. Дизела си е дизел. Все не върви. mhihi mhihi

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Мнениеот palikari » Пет 22 фев 2008 23:41

Cherepaha написа:
palikari написа:енцо е казал конете правят скороста но въртящия момент печели състезанията.Поздравявам всички които са избрали да бъдат по-рдзлични.Дизела си е дизел

П

.П. Дизела си е дизел. Все не върви. mhihi mhihi

Корекция 1750-2500 и кое му е тъпото,че на половината от твойте обороти получавам мощноста на мотора и срещу 1/3от разхода ти?

kipi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kipi » Пет 22 фев 2008 23:45

palikari написа:
Cherepaha написа:

П

.П. Дизела си е дизел. Все не върви. mhihi mhihi

Корекция 1750-2500 и кое му е тъпото,че на половината от твойте обороти получавам мощноста на мотора и срещу 1/3от разхода ти?

тъпото е че празника ти свършва на 2500 и продължава едва 750 оборота :) това е тъпото. а нашия купон тепърва предстои докъто ти губиш време в смяна на скорости :) 1/3 от разхода ми ли каза? нещо не те чух и разбрах. я повтори? ти я изкара тая кола че на изпарения кара твойта! :lol:
И не разбрах само тая кола дето си мислиш че караш или пък мечтаеш да караш (не знам и не ме интересува) що поне не и скри номера да не виждаме че е немски :D

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Пет 22 фев 2008 23:52

palikari написа:Корекция 1750-2500 и кое му е тъпото,че на половината от твойте обороти получавам мощноста на мотора и срещу 1/3от разхода ти?

Малко се бъркаш, защотото максималния въртящ момент на неговия мотор започва от около 1800 (май беше 1700 дори) оборота и свършва някъде към 5000

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Мнениеот palikari » Съб 23 фев 2008 0:02

Volkswagen Golf 2.0 TDI DPF ABS, Airbag, Alufelgen, Beifahrer Airbag, Bordcomputer, Elektr. Fensterheber, elektr. Stabilitätsprog. (ESP), Klima, Klimaautomatik, Nebelscheinwerfer, Radio, Radio/
CD, Schiebedach, Seitenairbags, Servolenkung, Sitzheizung, Tempomat, Traktionskontrolle, Wegfahrsperre, Zentralverriegelung
Comfortline
Endpreis:
  16.499,-
Kilometerstand:13.100 km
Erstzulassung: 10/2006
Kraftstoff: Diesel
Leistung: 103 kW / 140 PS
Getriebeart: Schaltgetriebe
това е обявата в мобиле по която си купих колата умнико а за мечтите ти си на ход

Потребителски аватар
TDI-RS
Автомобил: RS TDI
Двигател: V6 TDI

Мнениеот TDI-RS » Съб 23 фев 2008 0:33

евала колега
това е истината
по принцип хората са устроени така, че да търсят неща, които да ги разделят
ок, щом се делим на дизели и бензини, ок
аз съм за дизела
шофирам и дизел и бензин / ежедневно /
по - ми харесва дизела определено
това за шума и вибрациите са страхотни тъпотии
и понеже се даваха некви таблички ще спомена, че на 3000 оборота съм точно със 170 км/ч
а при бензин на 3000 / ако е дълга кутията все пак / си около 120, ако е къса / 105 - 110 /
така че при 170 шумът е в пъти
да не говорим, за това което излиза от генерацията при скорост 170 км/ч - там вече разликата в полза на дизела е голяма - ако някой не чатка защо - да се сети за разликите в генерациите при атмосферен и двигател с принудително.

ааа, а за вървежа, ке ке , тук ми е най - смешното, определено дизела върви доста повече - ке ке, проверено именно срещу такива надъхани пичове с бензинките.
за макс. скорост няма да говорим, че ще стане смешно вече!

ааа, и накрая, туй дето за избор на кола при безплатното гориво - еми пак дизел ше е...
карал съм от 94-та до 2006-та само бензинки и си мисля, че се понакарах... и аз бях заблуден относно дизела... но човек понякога има шанса да прогледне!

дизеу пауа...

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Съб 23 фев 2008 0:37

като пуснат ламбо или ферари с дизел, че прогледнем

Потребителски аватар
TDI-RS

Мнениеот TDI-RS » Съб 23 фев 2008 0:40

Dan4ote написа:като пуснат ламбо или ферари с дизел, че прогледнем

понеже виждам си пич,
ако искаш може да направим с пасатчето една черта срещу дизела :wink:

п.с. ще кажа на хората от Ауди да не пускат на Льо Ман повече дизели

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Съб 23 фев 2008 0:46

TDI-RS написа:
Dan4ote написа:като пуснат ламбо или ферари с дизел, че прогледнем

понеже виждам си пич,
ако искаш може да направим с пасатчето една черта срещу дизела :wink:

п.с. ще кажа на хората от Ауди да не пускат на Льо Ман повече дизели

Дизелярките са убави мотори, има много потенциал в тях, но бензина за мен си е истинската резачка.
За дръпка съм готов винаги, а тия пущиняци от ауди им кажи да се не пускат повече на Льо Ман, само чадат и арчат нафта :lol: :lol:

Ти с какъв мотор си?

Потребителски аватар
TDI-RS

Мнениеот TDI-RS » Съб 23 фев 2008 0:52

изместваме темата, но нищо
и без това решението е взето.

аз принципно не се пускам с дизелчето
но понякога обичам да показвам ей - така за спорта
последните ми "жертви" са вектра ГТ, калибра ХЕ, кадет 116 коня и т.н.
а все си мисля, че една калибра бая прахоляк ще ти свали от пасатора...

кеке, ама ако черпиш биричка съм навит
фъстъците са от мен :wink:

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Съб 23 фев 2008 0:57

кинем голф абф, калибра 150 коня, бмв 320 още по-лесно, а вектра 115 коня е просто смешна. Пускал съм се с доста коли и мога да кажа, че пасата понавървява. Ускорението му е 8.7 от 0 до 100

дай на ЛС, че ще ни бият

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Съб 23 фев 2008 1:25

kipi написа:Ех колеги колеги... истината е единствено и само 1:

ако на всички от вас някой ви преложи избор на автомобил като ви каже че каквото и да е горивото,друг ще ви го плаща, много малко от вас щха да останат на тракторите при толкова на брой хубави бензинови мотори.

ама българщината е много силно изразена в тоя форум в 2 посоки -

недораслите ги интересува само въртщия момент и колко секунди трбват от 0 до 100, като че ли са на шумахер братовчедите и от това си изкарват парите да се дърпат по дупките в българия... разбирай ГОЛЯМА ГЪЗАРИЯ!! трабант ще си вземат, пломбите ще им паднат, ама важното е да кажат че имат 200 коня и правят 100 за 6 секунди.

и тези дето твхното винаги е най-хубавои как би могъл някой да си помисли че те са се минали или са си купили нещо от иконоия или немотия. Еми грозденцето е горчиво момчета. ама защо трябва навсякаде в тая държава да се проявява тоя балкански синдром.
Защо е толкова трудно да се каже "Да, аз карам 10 годишна двувратна и малка кола, не щото двувратката означава ТОП ГИЪР гъзария сред учениците в 9ти клас, не щото големите коли са грозни и не щото "по новия модел не ме кефи и не е качествен" а щото това ми е по джоба!" Така наречената гъзария в тая наша балканска просташка държава идва единствено от това какво масата може да си позволи масово. беше гъзария да си с голф 2, когато в европа вече никой не си спомняше как изглеждаха тия коли, беше гъзария да си с МОБИФОН който да носиш показно в ръката си, когато в белия свят и децата го носиха в чантите си... а на днешно време е гъзария да си с дизел с доброто оправдание за въртящия момент, като че ли става дума за камиони дето им е жизнено важен.
Ами нека се напълни страната още с изхвърлените от европа дизели и и тая мода ще мине.
ама защо не можем да сме откровени, ами все "моето е най-хубаво".

Европа се пълни с дизел не заради гъзарски въртящ момент или щото немците се дърпат на всеки светофар та са истински засмяни че при дизела мощноста иджа с всяко тракане и вибрация, а защото правителствата дават финансови данъчни облекчения, заради по-ниската СО2 емисия на дизела. отново всичко опира до финансите. Защо не погледнете как е положението при лимузините? Скъпите коли? Защо ли там се продават повече бензини и хибридни двигатели пред дизелови?? Ама въртщия момент къде отиде??
В европа ниската и средна класа са притиснати от икономически съображения да купуват дизел, а в българия това е ГЪЗАРИЯ щото стигаме от едната дупка до другата с цели 2 милисекунди по бързо от колегата с бензина от страни...
Поинтересувайте се за съотношението бензин/дизел в USA или в арабските емирства!????? Що не са се сетили там за въртящия момент бе колеги? Или пък може би там не са и чували за понятието "гъзария с отпадъците на европа"

Ако имахме възможността да си позволим друга категория коли, всички щяхме да сме пикали на VW, но понеже това е максимума, който можем да си позволим за това : vw fen
колегите от форума на рено пък ни пикаят на VWтата и Сеатите щото сещай се, реното е по-хубаво и "аз фолксваген никога нема да си взема". дайте ни по 1 милион на всеки и да видим кой ще кара рено, кой VW и кой дизел!

ех тоя балкански синдром...

Като не те кефи тоя форум не стой в него. Нокой не те е вързал насила да стоиш тука.

Дай да спорим както трябва ... с общи приказки за комплексарщина доникъде няма да я докараме...

VW от доста време е престижна марка.

Ти караш Сеат, а не VW.

Аз лично можех да си позволя по скъпа кола, но не го направих.

А който твърди, че дизела върви повече от бензина трябва да се прегледа...

Последна промяна от webdude на Съб 23 фев 2008 1:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
TDI-RS

Мнениеот TDI-RS » Съб 23 фев 2008 1:34

webdude написа:А който твърди, че дизела върви повече от бензина трябва да се прегледа...

а ти защо мислиш така?
гарантирам ти, че Г2, 1.6 тд ще те накаже дооооста порядъчно

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”