Бора или БМВ

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Съб 24 май 2008 23:11

Veso101 написа:
connor cane написа:- твърда возия - друса си юнашки - не е правена за дупки просто; и S500 съм карал, и тя друса - няма измъкване, ама е друго друсането де. :wink:
......................................

Ей с това си изречение доказа , че не си се качвал никога в 5тица, или поне не в читава.
Возията на 5тицата е на космически години от тази на Бората, или ще кажеш че ФВ возят мИеко???
В БМВто дупките са все едно в друг свят , чуваш по тупкането на гумите че ги има , но не ги усещаш.
Разхода на гориво на 520 градско във Варна е 12.5/100 с юнашко каране , при това автоматик.
Така че сектата нека престане с глупостите.
Ако има пари човека, избора ми е БМВ.

Темата е направо за :lock: . Аз споделям лични впечатления от 520, 99 година - ако нямах, нямаше да пиша.
БМВ 520 е по-добро от Бора със сигурност - аз говоря за съвсем различни неща - положение в обществото и т.н., които на доста колеги явно им е мноого трудно да асимилират. Просто нещата в БГ са с краката нагоре и няма изглед да се оправят. Това, че празноглави келеши карат БМВ-та е най- малкия проблем, но той и подобни такива са катализатори на много по-сериозни неща.
520 във Варна може да ти даде 12.5 единствено и само ако караш от Виница до Златните да речем. Влезеш ли в задръстване и трафик - 15-16 са мечта.
А за возията няма смисъл да спорим - качи се на един Ситроен Ц5, после на 520 и пак постни мнение. БМВ по начало имат твърда возия, и хората, които си имат и леко понятие и опит с такива коли го знаят.

Абе колега Методи 80 , всъщност, каква кола взема или още не си решил?

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Съб 24 май 2008 23:29

connor cane написа:[
520 във Варна може да ти даде 12.5 единствено и само ако караш от Виница до Златните да речем. Влезеш ли в задръстване и трафик - 15-16 са мечта.

Aз на тебе ли да вярвам или на компютъра на БМВто???

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Нед 25 май 2008 0:40

BMW с Vanos си е доста икономичен автомобил! В момента се возя на една 320ка Купе .... еми хем върви .. хем разходът може да се свали в доста прилични граници ... по книжка е 11,3 ... като нА Пасат В3 1,8 PF (107k.с) дават 11,2 .... и смея да твърдя че наистина бавареца и пасата в Плевен горят еднакво ... даже ... да не казвам че пассатора може д апогорва и повечко. БМВ си е БМВ. карал съм и 750iL на което съм свалял разхода на извънградксо до 8/100 ... така че ... няма какво д аму се чудиш .. ако искаш истинска кола ... караш БМВ ... а особенно Е39 с М пакет ... е най-красивият автомобил за мен! :) А и си е друго правененто на обратен завой с баварец :) А ако има и ШПЕР Диференциал ... майко майко майко ... настръхнах! :)

Успех с избора!!!

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 25 май 2008 7:37

connor cane написа:... аз говоря за съвсем различни неща - положение в обществото и т.н., които на доста колеги явно им е мноого трудно да асимилират. Просто нещата в БГ са с краката нагоре и няма изглед да се оправят. Това, че празноглави келеши карат БМВ-та е най- малкия проблем, но той и подобни такива са катализатори на много по-сериозни неща...

Наистина е време да престанеш. Опитваш се да се изкараш някой мъченик, неразбран от никого и единствен способен да разбере сложните думички като социален статус и положение в обществото.
Да кажеш, че е по-добре да си купиш по-смотаната кола от две конкретни защото по-хубавата се карала от празноглави келеши е МНОГО ГЛУПАВО. Говорим за БМВ на 10 години, какво положение в обществото, какви 5 лева? Ако за личен автомобил искам да си купя автобус или трактор, изобщо няма да ме интересува дали селските гъзарчета карат същия модел автобус или трактор и дали шефа ми кара самолет или колело. Това си е личният ми автомобил. Толкова.

Време е да замълчиш.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Нед 25 май 2008 9:17

Наистина тая тема се превръща от някого в анализ на обществото и личността и ценностната система на българина.
Абе в тая смотана държава останаха малко неща които да радват обикновения български мъж,остава да започнат да му казват и да не си купува еди-коя си кола,защото видите ли щели да си мислят еди-какво си.Ами преди време някой беше постнал тема,че според проучване на пазара в щатите голф5 бил любимата кола на гейовете--е сега всеки който кара такъв модел да го заклеймим като такъв ли??????!!!!!!!
Абе стига с тея глупости тази кола била за борци,онази за мутри,третата за мамини синчета,другата за селяни.............
Стига с тея филми за разходи като на самолет--ами че ABF-а на голф3 да не би като го поръчкаш за кеф и удоволствие от карането да дава под 15л/100км??????Ама него никой не го плюе щото си е VAG-че.Еми айде който не може да приеме други марки да спре да чете тая тема.ВИНАГИ когато някой иска мнение за автомобил между модел на VW и друга марка коли,постоянно се намират хора да превъзнасят ''народната кола'' ако ще и другата за сравнение да е S класа.
Ами хайде дайте го малко по сериозно,конкретно и реално погледнато на нещата--има хора които наистина под натиска на мнозинството мнения правят своя избор.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Нед 25 май 2008 9:52

хора недейте се джафка така - хора много мнения различни...
аз например не мога да си представя да си купя БМВ - преди години "хора" в такава кола ми извадиха пищов, задеето решиха, че не съм им дал предимството на лява кола на кръстовище... ми сори ама оттогава марката ми е противна и асоциите ми са ви ясни... та всеки си има право на мнение един за, друг против, недейте се нахвърля ако някой не е на вашия акъл.
Човека да купи каквото по му харесва.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Нед 25 май 2008 10:08

restless написа:хора недейте се джафка така - хора много мнения различни...
аз например не мога да си представя да си купя БМВ - преди години "хора" в такава кола ми извадиха пищов, задеето решиха, че не съм им дал предимството на лява кола на кръстовище... ми сори ама оттогава марката ми е противна и асоциите ми са ви ясни... та всеки си има право на мнение един за, друг против, недейте се нахвърля ако някой не е на вашия акъл.
Човека да купи каквото по му харесва.

Абе човек говорим за технически данни,характеристики,поведение,разход гориво,екстри и прочее на даден автомобил.
Какви пищови,какви мутри пак.Може и от москвич да ти скочат,а може и от Бентли път да ти направят--простака си е простак независимо каква кола кара.
Какви са тея примери,това автофорум ли е или все повече се изражда в ''Искрено и лично'' не мога да разбера,айде стига със смешките.

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Нед 25 май 2008 10:25

Аз бих избрал Бавареца - поддръжката не е по-различна от Бората, екстрите и комфорта са в полза на Бмв-то. Остава въпроса за разхода, но ако сложиш газчица си готов.

Потребителски аватар
kusho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kusho » Нед 25 май 2008 21:57

БМВ-то вземи.Минал съм и през двете марки, без фанатизъм в каквато и да е посока БМВ-то е по-добро. И по-скъпо и още много "по"-та :D
Не се ръководи толкова много от марки а от конкретни екземпляри, знаш как е на пазара 2-ръка.

а и ако разхода е от значение за теб, не си помисляй за газ на Бмв-то...прави си разчетите на бензин.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Нед 25 май 2008 22:10

kusho написа:БМВ-то вземи.Минал съм и през двете марки, без фанатизъм в каквато и да е посока БМВ-то е по-добро. И по-скъпо и още много "по"-та :D
Не се ръководи толкова много от марки а от конкретни екземпляри, знаш как е на пазара 2-ръка.

а и ако разхода е от значение за теб, не си помисляй за газ на Бмв-то...прави си разчетите на бензин.

В смисъл, че става много лакомо, ако му се сложи газ ли? :?:
Един познат си сложи метан, ама не съм го чувал скоро да каже как е.
Абе ако не можеш да си позволиш да плащаш горивото, просто не купувай колата. :lol: 520 на газ си е направо излагация - макар че оня ден на Аванти в Люлин един вуйчо с Туарег си сипа метанче като пич - няма изхранванката на бензин явно, а трябва да покаже и на комшиите какъв гъзар е... мила родна картинка. :D :lol:

Ivo_Jazzin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivo_Jazzin » Нед 25 май 2008 23:28

connor cane написа:
kusho написа:БМВ-то вземи.Минал съм и през двете марки, без фанатизъм в каквато и да е посока БМВ-то е по-добро. И по-скъпо и още много "по"-та :D

Абе ако не можеш да си позволиш да плащаш горивото, просто не купувай колата. :lol: 520 на газ си е направо излагация - макар че оня ден на Аванти в Люлин един вуйчо с Туарег си сипа метанче като пич - няма изхранванката на бензин явно, а трябва да покаже и на комшиите какъв гъзар е... мила родна картинка. :D :lol:

Aбе, батка, усещам, че нещо по принцип си недоволен от живота... чудя се дали не е щото караш Фабийка чист дизел 23 коня вероятно с най-постен интериор и много икономична?

Не виждам защо се смяташ за критерии в това дали хората ще карат на бензин, газ, дизел, метан, е85, олио, водород или друго. 520i на газ (препоръчително с газов инжекцион) НЕ Е ИЗЛАГАЦИЯ, а икономически оправдан избор - не е правилно да се дават грешни пари за гориво, щото нито 520i е ебати спортния хай-тек или ценителския и рядък автомобил, който тряя да се пази в сток вид, нито карането на газ е толкова вредно. А и още повече - ВСЕКИ САМ СИ ПРАВИ СМЕТКАТА как и защо да си харчи парите, а пестенето им СМЯТАМ знаеш, се счита за добродетел.

Жив и здрав и недей тъй категорично да отсичаш кое е правилно и кое не.

И между другото мога да призная, че Бората е също много приличен автомобил, въпреки пристрастието ми към БМВ-то.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 26 май 2008 10:18

Ivo_Jazzin написа:
connor cane написа:

Aбе, батка, усещам, че нещо по принцип си недоволен от живота... чудя се дали не е щото караш Фабийка чист дизел 23 коня вероятно с най-постен интериор и много икономична?

Не виждам защо се смяташ за критерии в това дали хората ще карат на бензин, газ, дизел, метан, е85, олио, водород или друго. 520i на газ (препоръчително с газов инжекцион) НЕ Е ИЗЛАГАЦИЯ, а икономически оправдан избор - не е правилно да се дават грешни пари за гориво, щото нито 520i е ебати спортния хай-тек или ценителския и рядък автомобил, който тряя да се пази в сток вид, нито карането на газ е толкова вредно. А и още повече - ВСЕКИ САМ СИ ПРАВИ СМЕТКАТА как и защо да си харчи парите, а пестенето им СМЯТАМ знаеш, се счита за добродетел.

Жив и здрав и недей тъй категорично да отсичаш кое е правилно и кое не.

И между другото мога да призная, че Бората е също много приличен автомобил, въпреки пристрастието ми към БМВ-то.

Много съм си доволен даже, трябва да ти кажа. :глупав
Фабийката ми е служебна - и е с всички екстри без кожа - доста доволен автомобил за градско каране, и на дълъг път не е зле - не ме уморява, ама за изпреварване е малко тегаво - трябва много видимост. :lol: Но двигателчето е чук и ще надживее всички ТДИ-та.
А ако си пообиколил света колкото мен и си видял как живеят хората в "белите" държави, към стандарта на които се стремим, ще разбереш за какво ти говоря. Явно обаче ти е трудничко да осмислиш някой неща, ето защо е добре да се въздържаш от необмислени коментари. :stll think:

По темата - днес случайно се срещнах с пича, дето си сложи метан а 520-ката. Каза, че откъм икономия е супер, ама се е спънала доста, и постояно му свети check engine - няма как, всичко си има цена.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Пон 26 май 2008 11:16

Приятел, с чужда пита помен правиш. Карай си служебната кола, кога събереш достатъчно за своя, тогаз давай акъл кой какво да си купува. Дано е скоро, освен ако не мислиш, че служебната е най-добрата. В България има много хора, на които колите са продължение на егото им, но и по света пък още повече, незнам къде си ходил и какво си гледал. Тъй че, малко разшири кръгозора. Всеки иска да кара хубава кола и съм сигурен, че инженерите на BMW не са си планирали колите, като такива за мутри, гъзари и нам си к'ви още, а именно, като един добър, качествен и балансиран автомобил, който да е конкурентен във високия клас, както и в ниския. Това, че в България комлексарите са си маркирали тази марка, не значи че е проблема в колата, а в хората. Това, ако не го виждаш, жалко. Аз познавам доста хора, които въздишат за подобна кола, но си карат опелите и фиатите, щото това могат да си позволят. Но ако могат да си позволят другото, хич няма да се замислят, мене ако питаш. Тъй че, колата се купува първо според джоба, после според мечтите.

Потребителски аватар
ALESYZ

Мнениеот ALESYZ » Пон 26 май 2008 11:20

Приятел, с чужда пита помен правиш. Карай си служебната кола, кога събереш достатъчно за своя, тогаз давай акъл кой какво да си купува. Дано е скоро, освен ако не мислиш, че служебната е най-добрата. В България има много хора, на които колите са продължение на егото им, но и по света пък още повече, незнам къде си ходил и какво си гледал. Тъй че, малко разшири кръгозора. Всеки иска да кара хубава кола и съм сигурен, че инженерите на BMW не са си планирали колите, като такива за мутри, гъзари и нам си к'ви още, а именно, като един добър, качествен и балансиран автомобил, който да е конкурентен във високия клас, както и в ниския. Това, че в България комлексарите са си маркирали тази марка, не значи че е проблема в колата, а в хората. Това, ако не го виждаш, жалко. Аз познавам доста хора, които въздишат за подобна кола, но си карат опелите и фиатите, щото това могат да си позволят. Но ако могат да си позволят другото, хич няма да се замислят, мене ако питаш. Тъй че, колата се купува първо според джоба, после според мечтите.

Потребителски аватар
ALESYZ

Мнениеот ALESYZ » Пон 26 май 2008 11:25

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”