20vTurbo написа:dude написа:20vTurbo написа:Само да добавя, че както някой вече спомена, практиката в другите страни показва че има други ефективни методи за контролиране на младите шофьори.
Например аз като си купих първата кола (VW Scirocco `81) пореди мноооого годинизастраховката ми за 1 година ГО беше колкото цената на колата, понеже бях на 17 и имах книжка от няколко месеца. Ако бях направил някоя злополука или даже само ме бяха глобили за превишена скорост, затраховката щеше да се вдигне толкова, че би било изключено да си я платя с моят скромен бюджет. Нямате си на представа колко внимателно карах ... всеки път като на изпит по кормуване.
А колко ефективно е, ако си вземеш книжката на 17 и почнеш да караш кола на 21, водят ти се три години стаж, застраховката ти е малка и пак се провираш между капките. Не мисля, че голямата застраховка така лесно решава нещата
Е добре де ама не е ли същата работа със 100-те конски сили?
Ами не е съвсем същото защото, това си говорим на 17-18-20 г. да си го кажем в прав текст - шофьорите страдат от тийнейджърски синдром(е, не всички де но повечето) - да покажем колко върви, да се врътнем ей тука, да се дръпнем .... и т.н. И изпълнения от типа (бил съм свидетел) "абе къв е тоя с тъс скапаната шкода (120L)" в градски условия бях в колата - волво 460 замалко да помели въпросната шкода - типично побертетско изпълнение