Карайте със включени светлини и през деня!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Re: Карайте със включени светлини и през деня!

Мнениеот rosen79 » Сря 25 фев 2009 23:23

batmilko написа:ти май ще поискаш и маслото да ти плащат като го сменяш :screwy
на мен пък не ми е горяла крушка

всъщност и аз съм против това задължение, но все пак, да ти плащат за крушките :banghead:

Тук не става дума аз какво искам.Става дума,че е излишно.А на другите колеги ще кажа.Инсталацията ми е наред.Проблема не е само при мен.Крушките са Осрам,колкло са оригинал не се знае.Дали ще съм с фарове или не, пияния пак няма да ме види,моториста дето фърчи с 300 срещу мен и той няма да ме види.Лично мнение.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 26 фев 2009 0:13

Спора е безсмислен. Това е като да си купуваме ли нови гуми. От едната страна стоят хора които мислят само и единствено за цената. Всеки, който поне малко мисли за сигурността е от другата. Незнам какви тестове сте гледали, но като нещо свети се вижда по-добре и от по-далече.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Чет 26 фев 2009 3:41

досега съм забелязал, че около 95,4234% от колите, които карат без фарове (в регламентираното от закона време от годината) се управляват или от жена или от :012: (без значение от пола)... много странно, но f*cked!... дори и не се усещат като им дава знак човек! :beat_butt2 :beat_butt2 ... не искам да обобщавам, но наистина е така!... както гласи заглавието на темата: карайте с включени светлини за предпочитане винаги, особено когато има наличие на хидрометеори, т.е. мъгла/дъжд/сняг!...

ПП. а понякога, даже от недоумение защо, дефакто и фактически, тези индивиди не се усещат, си мисля, че преди нали беше "модерно" да се кара на светлини (гъзарийка батко :Mr Green Fun :Mr Green Fun ), а сега като се заложи в закона да е задължително, по гъзарско стана да караш без фарове :banghead: :banghead: :beat_butt2 вече съм се отказал да им сигнализирам, щом имат пари за глоби- убу :screwy

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Чет 26 фев 2009 9:14

А на никого ли не пречат насрещно движещите се светлини през светлата част на денонощието?
Когато е задължително о.к.,слагам си очилата и 8) .Тогава почват едни коментари-виж го тоя в това време със слънчеви очила!
Особено удобно е ,когато има разкъсана облачност

Потребителски аватар
bqlovento
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bqlovento » Чет 26 фев 2009 15:39

Петре написа:А на никого ли не пречат насрещно движещите се светлини през светлата част на денонощието?
Когато е задължително о.к.,слагам си очилата и 8) .Тогава почват едни коментари-виж го тоя в това време със слънчеви очила!
Особено удобно е ,когато има разкъсана облачност

Ако кара на къси и са му регулирани фаровете не пречат изобщо.

Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Мнениеот levonik » Чет 26 фев 2009 21:46

Съгласен с тази свобода на избора. При това както за светлините, така и за гумите. Това е то съобразяването с пътната обстановка. Имам отиващи си гуми - карам бавно и внивателно, имам проблемна метеообставонка - фарове, но според обстановката. Спомням си на младини как забраниха габаритните всетлини - с насилие и глоби. И започнаха още от преди залез на едни светлини - ще ти избодат очите. В резултат ме отказаха от най- пиятното ми пътуване - късно следобедното - просто каталясваха очите ми преждевременно.Щом съм хванал геврека съм си хванал и отговорността. Сега с корупция охвърлиха отговорността и естествено взеха свободата на собственото решение. После се впрягат за категоризацията материал. То си е така по дяволите.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 26 фев 2009 22:25

За гумите примера е много неподходящ, защото можеш да караш внимателно с хубавите гуми и ще си по-добре от галошите. Проблемът е че повечето хора си купуват хубави гуми и нови коли не за да карат по-сигурно и внимателно е по-бързо.

Потребителски аватар
vekatap
Автомобил: Lupo
Двигател: AUA
Контакти:

Мнениеот vekatap » Чет 26 фев 2009 22:36

абе квото и да си говорим с фарове е по-добре (с изключение на недобре регулираните - то те при светло или тъмно все тая :beat_butt2 и някои малоумници кадето карат на дълги без да се усещат :dummy: )

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Чет 26 фев 2009 22:54

не се карайте. :wink:
нали знаете че България е една от малкото страни който като караш в насрешното може да те блъснат отзад mhihi
тогава дори да си с фарове или не няма значение

:beer :beer

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пет 27 фев 2009 8:19

От тази година в Словения,задължението за каране с включени фарове и през деня става целогодишно. До някоя друга година и тук, при нас ще стане целогодишно, без значение дали ни харесва или не. Това е една мъничка част от политиката на ЕС. Според мен е за добро. Някой може да съзира, конспирация от страна на производителите на крушки и акумулатори mhihi , но това с нищо няма да промени положението и само си чешаме пръстите по клавиатурите.

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Пет 27 фев 2009 14:22

Вижте това: http://www.michaelbach.de/ot/mot_mib/index.html

Вгледайте се в центъра на въртящата се решетка, след няколко секунди ще видите как изгубвате от поглед фиксираните предмети (в случая - жълтите точки, дори и да ги направите по-големи).

Обяснението:
Явлението е така наречената слепота, породена от движещи се предмети и неволна (подсъзнателна) слепота - и двете резултат от физиологията на човека и начина по който работи мозъкът. Именно изследванията над тези явления категорично доказват, че шофирането със запалени светлини денем води до катастрофи!
Д-р Петер Хайлих, световно признат професор по офталмология към Виенския университет, продължава активно да прави изследвания върху тези негативни ефекти. Дразнители, като светлини на фарове, изострят това явление и правят по-възможно обекти в зрителното поле да изчезнат напълно за кратък период от време.

death

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Съб 28 фев 2009 22:08

Аз подържам това мнение, и смятам че фаровете на насрещно движещи се автомобили, дразнят зрението както през ноща така и през деня.Наистина има моменти в който има риска да се достигне до моментна слепота.Както всичко в България така и това е нещо което няма почва у нас. Пазара се наводни от ксенончета с ъс съмнително качество от Чайна-майна( не че и аз не съм с такъв) , и светят едни дълги ,къси че и халогени(въпреки че са забранени) ужас направо :shock
Култовата реплика беше: "Качило се всеко на кола , и бипка" типично по нашенски и ние така . Щом ония карат през деня на фарове, значи и ние ще караме , ама това че нямаме пътища.Здраве да е нали светиме и се виждаме mhihi

Потребителски аватар
chicki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chicki » Съб 28 фев 2009 22:59

DimoNN написа:вече съм се отказал да им сигнализирам, щом имат пари за глоби- убу :screwy

:bowdown :bowdown :wink:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 01 мар 2009 7:35

Щом закона е такъв, трябва да се спазва, ама фарове или дневни светлини, не луноходи срещу тебе.Голф с 4 фара и допълнителни халогени и други такива! Как само ги мразим халогените на мерцедесите. Ужаст направо, и през деня ти правят очите на палачинка, за вечерно време да не говориме, много ги мразя!!!

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Нед 01 мар 2009 7:40

Добро утро колеги!
От днес - 01.Март.2009 карането с включени къси/дневни светлини вече не е задължително.
Честита Баба Марта!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”