На колко време сменяте масло?
Да споделя и аз опит... В началото и аз много се чудих за пробега... Масларя ти вика карай 12 000 - няма проблем, във форума казват, че макс 7 500, на опаковката пише 10 000... абе тотално се охахах...
Забелязах обаче че като го сменя - грам не ми харчи до 7 500 - 9 500 (в зависимост от марката масло) после започва да си лапка по малко... аха... значи маслото си е загубило свойствата... значи бягам да го сменям. След смяната - харча пак става нула...
Това е моя начин и мисля, че е абсолютно точен и важи за всички марки масла...
Даже въпреки че си навивам часовника за следваща смяна (обикновенно на 10 000) - на клечката повече вярвам...
Успех!
Забелязах обаче че като го сменя - грам не ми харчи до 7 500 - 9 500 (в зависимост от марката масло) после започва да си лапка по малко... аха... значи маслото си е загубило свойствата... значи бягам да го сменям. След смяната - харча пак става нула...
Това е моя начин и мисля, че е абсолютно точен и важи за всички марки масла...

Даже въпреки че си навивам часовника за следваща смяна (обикновенно на 10 000) - на клечката повече вярвам...

Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
GAD написа:Да споделя и аз опит... В началото и аз много се чудих за пробега... Масларя ти вика карай 12 000 - няма проблем, във форума казват, че макс 7 500, на опаковката пише 10 000... абе тотално се охахах...
Това е моя начин и мисля, че е абсолютно точен и важи за всички марки масла...![]()
Даже въпреки че си навивам часовника за следваща смяна (обикновенно на 10 000) - на клечката повече вярвам...![]()
Успех!
прав си според мен ! но не е ли възможно и стила на каране да е от значение в случея.Тоест до първите 5000 може и да ти се случи някое по екстремно пътуване примерно 500 - 1000 км по магистрала и като се засилиш мъжката съответно и масло подръпва повечко
прав си според мен ! но не е ли възможно и стила на каране да е от значение в случея.Тоест до първите 5000 може и да ти се случи някое по екстремно пътуване примерно 500 - 1000 км по магистрала и като се засилиш мъжката съответно и масло подръпва повечко
Съгласен! При скорости над 120 всяка кола си харчи... Моя критерий си е за нормално каране... А и напоследък не се усеща кога свършва Цариградско и кога започва Тракия... Все същото натоварено движение и средна скорост над 100 - 120 не е много препоръчителна... Поне според мен...
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
buFka написа:Някой да снима етикета и ще преведа...
А по темата - на 15 000 сменям горе долу, за тея 15 000 доливам около 1.3-1.5 литра, но да не забравяме, че само извънградско карам, градско примерно 10% от общия пробег.
Ахх Буфка, Буфкааа...
За нашите коли максимум 10К, ама максимум!
Аз го сменям всеки сезон пролет <-> есен. На година минавам около 21-23К км и се връзва точно.
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vasstop написа:buFka написа:Някой да снима етикета и ще преведа...
А по темата - на 15 000 сменям горе долу, за тея 15 000 доливам около 1.3-1.5 литра, но да не забравяме, че само извънградско карам, градско примерно 10% от общия пробег.
Ахх Буфка, Буфкааа...
За нашите коли максимум 10К, ама максимум!
Аз го сменям всеки сезон пролет <-> есен. На година минавам около 21-23К км и се връзва точно.
Бе на мойто масло пише 15 000

ПС. Помниш ли ми въздушния филтър как беше на 12 000 км

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”