Здравейте трябва ми съвет !

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Bobiii
Автомобил:
Двигател:

Здравейте трябва ми съвет !

Мнениеот Bobiii » Пет 15 авг 2008 23:31

Здравейте пичове! Аз съм нов във форума и ви моля за съвет! Значи трагнал съм да си взимам кола и се колебая много между 3 марки VW GOLF 3,Opel Astra i Ford Eskort . Като от тези марки най много ме кефи VW GOLF 3 , но наистина много ми е трудно да направя избора ! мога да си позволя максимално до 4000хил лв ! Доста умувам Opela във сравнение със Голфа е по е ефтин но и кото проучих във нета наистина може някаде 1997 да излезе към 3000 хил, Форда също там някаде фърви .Ако трябва да си призная Голфчето 3 ми е на сърце но е по скъпо и като гледам рядко има климатик , а във тези жеги не че не мога без климатик ама гадно си е .То има със климатик ама цената рязко излиза от тези парички дето съм приготвил не мога да отделя повече :( мога да намеря някои Голф 3 да кожем 1995 някаде за тези пари . Просто пичове разбирате ли това ще ми е първата кола и претпочитам Голфа , защото е някакси по спортен и много ме радва! Даите ми съвет какво да правя! Ще ви бъда много благодарен! Утре със бащата ще ходим да гледаме във автокъщите на Горубляне! Не разбирам честно да си призная много от коли но за Голфа мисля някъде 1.6 или 1.8 , и да ви попитам какво да гледам като отивам да разглеждам ! Оставям на заден план Опела и Форда не ми допадат изобщо но дано имам късмет с Голфчето. много ВИ благодря пичове!!!!!!!!!! Пък ще се радвам да ви стана колега! :wink:

Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Мнениеот mk2_Golf83 » Пет 15 авг 2008 23:34

моето мнение опел и форд са патентовали ръждата , тва са едни от най скапаните коли като всичко , не стават за нищо..............
а голф 3 не е от най добрите модели на вагена по добре си вземи нещо японско за 4 000 лв , или сабери към 8 000 лв си вземи голф 4 или ауди а3

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 15 авг 2008 23:50

Не ме приемай, колега, за кон с капаци, но Форда го забрави директно като вариант!
Г3 или Астра... хммм...
Да са не лъжем, Опелските мотори, особено по-големите са по-добри!
Тези, които си изброил са еднакви като постижения.
Всъщност- единствения недостатък да имаш Опел е, че е добре да си от крупните акционери в Кремиковци, че да ти излиза по-евтино ламарината за поправките! :lol:
Иначе другото е еднакво.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 16 авг 2008 0:05

Имам впечатления от голф и от астра - и двете са здрави и надеждни, но наистина опела си ръждясва повече.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Съб 16 авг 2008 0:27

zliq_golf83 написа:моето мнение опел и форд са патентовали ръждата , тва са едни от най скапаните коли като всичко , не стават за нищо..............
а голф 3 не е от най добрите модели на вагена по добре си вземи нещо японско за 4 000 лв , или сабери към 8 000 лв си вземи голф 4 или ауди а3

Кое е скапано бре ти на опел какво не му харесваш - здрава кола е, евтина за поддръжка, не е скъпа като цяло и е доста надежна.Вие разбирачите само едната ръжда знаете и тва е VW ако си мислиш че нямат жестоко се лъжиш може да е доста по-малко но има.
Към автора щом си се насочил към тези мотори вземи си 1.8 90 коня :wink:

Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Мнениеот mk2_Golf83 » Съб 16 авг 2008 1:03

sick_fuck написа:
zliq_golf83 написа:моето мнение опел и форд са патентовали ръждата , тва са едни от най скапаните коли като всичко , не стават за нищо..............

Кое е скапано бре ти на опел какво не му харесваш - здрава кола е, евтина за поддръжка, не е скъпа като цяло и е доста надежна.Вие разбирачите само едната ръжда знаете и тва е VW ако си мислиш че нямат жестоко се лъжиш може да е доста по-малко но има.
Към автора щом си се насочил към тези мотори вземи си 1.8 90 коня :wink:
моята стара колица е на 25години и никаде няма ражда и е в перфектно техническо състояние , и всеки си има мнение и си го исказва не е хубаво да спориш с др за мнението им . за мен най добрите коли са немските без опел , нишо др не признавам :) но все пак всеки си има мнение по въпроса но опел никога не бих си взел даже и новите , но това си е лично мое мнение което го изказвам

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Съб 16 авг 2008 5:55

помисли колега, защо VW е по-скъп и сам реши какво да вземеш.качествотот си има цена!

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Съб 16 авг 2008 6:35

само за сравнение между опел и VW/за интериор става въпрос/
Аз имам пасат ,скоро се качвах в вектра,според мен еднаъв клас коли.Интериора на пасата/качеството/е светлинни години пред опела.Това е.Абе чакай да излезе някой сгоден голф от форума ходи гледай и зимай за тия пари требе да вземеш от некой зорлия много хубав голф.Годините чак толкова не са от значение,зависи как епотдържана може и на 5 да е и да е дарак.
Иначе гният братче опелите.Ако си склонен на 2-3години вежди и прагове да сменяш ама ще ти писне.

radionov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radionov » Съб 16 авг 2008 6:54

Danny boy написа:само за сравнение между опел и VW/за интериор става въпрос/
Аз имам пасат ,скоро се качвах в вектра,според мен еднаъв клас коли.Интериора на пасата/качеството/е светлинни години пред опела.Това е.Абе чакай да излезе някой сгоден голф от форума ходи гледай и зимай за тия пари требе да вземеш от некой зорлия много хубав голф.Годините чак толкова не са от значение,зависи как епотдържана може и на 5 да е и да е дарак.
Иначе гният братче опелите.Ако си склонен на 2-3години вежди и прагове да сменяш ама ще ти писне.

Колега не сравняваи ПАСАТ с ГОЛФ имат много голяма разлика. Ако не бях намерил моя пасат изгодно , да не мислиш че щях да си взема голф. Имам много приятели с голфчета , но всичките са гнилочи като кадета (на жена ми).

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Съб 16 авг 2008 7:48

radionov написа:

Колега не сравняваи ПАСАТ с ГОЛФ имат много голяма разлика. Ако не бях намерил моя пасат изгодно , да не мислиш че щях да си взема голф. Имам много приятели с голфчета , но всичките са гнилочи като кадета (на жена ми).

и аз и брат ми караме голфове на по 11-12 години ела да намериш ръжда по тях, а на баща ми голфа е на 19 години и също няма ръжда.ако твоите приятели са купили удряни коли и са направени лошо естествено че ще има ръжда.

radionov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radionov » Съб 16 авг 2008 8:06

handycam написа:
radionov написа:

и аз и брат ми караме голфове на по 11-12 години ела да намериш ръжда по тях, а на баща ми голфа е на 19 години и също няма ръжда.ако твоите приятели са купили удряни коли и са направени лошо естествено че ще има ръжда.

може и така да е , нека някои тенекеджия от форума да си каже компетентното мнение.

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Съб 16 авг 2008 8:10

взимай голфето..
търси си 1.8 90 коня
лепиш му газово - возиш се евтинко
под 100 коня е т.е. малък данък - около 30 кинта

година не играе толкова голяма роля.. все пак няма да караш годината, а колата.. ако ще да е 92г. може да е лъскач отвсякъде..

оглеждай се във форума за такъв голф.. изпадат чат пат..

иначе можеш да поразгледаш и Ауди Б3 или Б4..

Последна промяна от LuIS на Съб 16 авг 2008 8:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

re

Мнениеот amikus » Съб 16 авг 2008 8:22

Всичко е според зависи а че голф3 е лош модел писнало ми е от тези митове и легенди.А голф2 е много добър бременна жена да има отзад и ще роди аре стига вече.Ела да те повозя на моя неудачен Г3 1.8 Синхро и пак ще си говориме..

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Съб 16 авг 2008 9:10

Колеа в момента както всички знаят имам 3 голфа 1-ка 3-ка и 4-ка най-не ми допада 3-ката, но само като интериор. Кабриото е по-здраво на купе от нормалния модел и може би затова няма ръжди. За 1-ката няма какво да говорим, ако някой ми изкара кола на тези години БЕЗ забележка му я подарявам /не съм я кърпил, само е боядисана/ 4-ката няма да я коментирам, защото отдавна не е сток и не може да се прецени за возия и визия. Голф 2-ки съм има 2бр. последния беше КР 91година който разглобих и продадох на части. Купето е още при мен и нека всеки един опелджия да дойде да се снима с 17годишно купе без НИКАКВА ръжда...
За справка питайте колегата АЛПИНЕ той е видял купето. Така че равносметката е като цена - качество ГОЛФ 2 си заслужава всяка стотинка. Ако не бързаш посъбери някой лев и си вземи някоя евтина 4-ка вече се намират 1.4 или СДИ за по 6000лв.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 16 авг 2008 9:49

Danny boy написа:Интериора на пасата/качеството/е светлинни години пред опела.

Ааааа... съгласен!
Интериора на Опел е баси дървото!
Все едно е сдялан в една Велика Страна! :lol:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”