Струва ли си да си взема Голф 4 или не ?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
himeria
Автомобил:
Двигател:

Струва ли си да си взема Голф 4 или не ?

Мнениеот himeria » Съб 16 авг 2008 18:41

Здравейте на всички.От дълго време се колебая дали да си купя Голф 4 или Пежо 307.Колата задължително ще е Tdi ili Hdi за въпросното 307 и модел след 2000 година.Ще съм много благодарен на всеки,който си даде мнението.Самият факт,че задавам въпроса си във форум на Vw донякъде предопределя в коя полза се накланят везните,но все пак..... За Голф мисля да е 1.9 Тди 110к.( по възможност Highline изпълнение),а за 307- 1.6 Hdi.
Само да спомена,че основното нещо ,заради което съм се спрял на Голф 1.9 Тди е здравият и надежден двигател, и не на последно място,че е немска машина :),докато за 307 чувам,че е много нежна колица и не е за ншите пътища.
Благодаря на всички!

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Съб 16 авг 2008 18:58

Аз съм с такъв голф и вече 1г. нямам никакви проблеми с машината,като недостатък мога да спомена за калпавите демпферни съединители който ако неса сменани на около 150 000км дават фира при всички 4-ки както и при моя ест.
За 307 знам само че двигателите HDI са доста добри и надеждни и при хубава нафтица нямат сериозни проблеми,а и този тип двигатели са по-ново поколение(комън реал)и са доста по тихи от TDI,всичко останало като окачване и т.н. си е френска работа, много ексри който често отказват :roll:
Изборът е твой в зависимост от това,какво точно търсиш в една кола :idea:

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 16 авг 2008 20:25

Колега или по скоро колежке Г4 е хубава кола здрава немска машина,не много претенциозна със здрави мотор и окачване приемлив комфорт и добър и все още актуален може да се каже дизайн.Това е което ще ти предложи Г4 подръжката е според човека на някой им е скъпа,други не ги бърка особенно общо взето нормална за немска кола на 7-8 години.Това което няма да ти предложи е комфорта на Пежо меката возия,тихият мотор и обезшуменото купе.Разбира се всичко зависи много и от екземпляра който ще намериш както каза един колега в една от подобните теми е: Как да дам десет бона за кола на която цялото табло и дръжки на вратите се белят и всичко в купето започва да скърца като минеш през неравност (да ме извини ако не го цитирам дусловно :wink: )Пежото от своя страна е френска машина от която може да очакваш неочакваното в отрицателният смисъл.Аз на твое място бих се огледал за едно Ауди А3 след 2000г. понеже тогава започват да се произвеждат с четири врати.Ще платиш малко повече но мисля че няма да съжеляваш за избора,това е моят скромен съвет от скромният ми половин годишен опит като горд собственик на Г4 1.9TDI.
Успех в избора и да не забравиш да се похвалиш каквото и да вземеш :wink:

himeria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот himeria » Съб 16 авг 2008 20:43

Задължен съм ви за споделеното.Сега нека аз да кажа нещо.Май забравих да спомена,че предишната ми кола беше Honda Accord 99 г. 1.8,която беше жертва на един турски тираджия,но това е друга тема.Горчивата истина е,че мога да си позволя за една кола максимум 15 бона,заедно с консумативи и тем подобни.На 23 год. съм и все още не мога да си позволя "снайпер " .. :) :) За мен колкото марката са важни и годините на една кола.Не изключвам и вариант Пасат,но при него годинките ще са повечко

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

:)

Мнениеот snupeca » Съб 16 авг 2008 21:29

Г4 1.9TDI са железни : vw fen Това според мен е най-добрата кола що се отнася до съотношение цена/качество ако щете и надежност :lol: Има си и кусури като всяка кола но ако си я гледаш и тя ще те слушка :D За момента можеш да си намериш читава Г4 за 9000-9500лв което е доста добре като се има в предвид какво получаваш за парите си love.vw Успех с покупката :beer

Потребителски аватар
Filcho
Автомобил: Passat 2003 LPG-BRC
Двигател: 2.0i ALT

Мнениеот Filcho » Съб 16 авг 2008 21:41

Аз нямам кола но определено бих си купил Фолксваген затова съм и в този форум. От друга страна съм карал доста марки и модели коли и бих казал, че Голф 4 ме възхити, тази кола бих я карал каквито и проблеми да ми създава, естествено ще си я правя сам. Последните Пасати също са впечатляващи.Бих те посъветвал да си купиш 'Бора Хайлайн' 1.9 TDI PD (помпа дюза) от последните екземпляри преди да излезе пак Джета, мощност каквато си избереш варианти има и 15000 лв ще ти стигнат. Бора возела по-добре от Голф и не е голяма колкото Пасат а багажника й е невероятен има даже контакт като на запалка на 12В за хладилна чанта.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 16 авг 2008 21:52

Качваш се и пробваш това е,даже малко ми е чудно как от Хонда Акорд ще се метнеш на Г4 но ти си знаеш,може би Bora наистина е компромисният вариант :roll:

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Съб 16 авг 2008 22:07

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

з

Мнениеот dinkonikolaev » Съб 16 авг 2008 22:50

колега един савет и от мен разгледай се в отдел ПРОДАВА има много добри оферти за коли както и за голф4 мисля 4е беше ТДИ

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

з

Мнениеот dinkonikolaev » Съб 16 авг 2008 22:52

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 16 авг 2008 23:00

Колега, карах едно 307 2006г. 1.6 HDI мисля, че беше, и честно да ти кажа колата си върви всичко е готино, но ако не обръщаш внимание на интериора.Специално на мен не ми хареса въобще, а и е доста тясничко.Аз съм за 1.9TDI голфара :)

Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Мнениеот mk2_Golf83 » Съб 16 авг 2008 23:22

голфа си е голф , една мн здрава и надежна кола а точно този модел 1.9 тди е най добрия двигател на дизел , голфа е мн по як и все пак си е немска машина , аз нямаше да се зачудя ако имах парите за голф 4 взимай и карай с кеф няма да съжаляваш

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Нед 17 авг 2008 8:13

himeria написа:Май забравих да спомена,че предишната ми кола беше Honda Accord 99 г. 1.8,която беше жертва на един турски тираджия,но това е друга тема.Горчивата истина е,че мога да си позволя за една кола максимум 15 бона,заедно с консумативи и тем подобни.

От Акорд на Голф ?! Ти си знаеш, но дизелът е смислен най-вече ако се кара повечко, а ако ще е предимно градско и/или за кеф аз залагам на бензин :P
Иначе между тези 2 коли Голфа е по-надежден, единственото "слабо" място е дизела помпа-дюза, сравнен с комън рейла си звучи грубичко :), колкото до комфорт и оборудване - то си зависи и от конкретната кола
При кола на старо повече екстри, повече неща за чупене :)

himeria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот himeria » Нед 17 авг 2008 9:23

аз точно гледам мотора да не е помпа-дюза...от много хора съм чул и чел,че старите 1.9 Тди са най-добрите Двг...(говоря за дизел)...

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Нед 17 авг 2008 9:29

himeria написа:аз точно гледам мотора да не е помпа-дюза...от много хора съм чул и чел,че старите 1.9 Тди са най-добрите Двг...(говоря за дизел)...

А защо ДИЗЕЛ???
Помисли и за 1.8т

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”