климатроник
- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
климатроник
абе кажете, като си включвате климатроника отпред под капака чува ли се еднократно изчукване??? щото ми твърдят, че било нормално ама все си мисля, че по-рано не го правеше тва??? некви идеи и съвети 

- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: климатроник
И про моята кочина /въпреки че е Рено/ се чува.
Така си се чува още от нова
Така си се чува още от нова

- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
при мен също го има, дори се усеща на педала на газта, вероятно е звука от момента, в който включва компресора! Ако ти се струва странен и е бил по-различен преди нищо не пречи да го зенесеш да погледнат колата ..
При мен се появи и тракане малко след като взех колата, но беше постоянно и само като е включен компресора, изключех ли го и спираше веднага! Занесох го на ремонт и се оказа, че някакви чудесий са се счупили вътре и е нужна подмяна .. но чукането беше постоянно! Така тракаше, че дори един съсед минавайки покрай GTI-то (беше около седмица) и мен самия вдигнал тревожно капака, видя надписа 20V TURBO на капака на мотора и рече " ААаааа дизел си взел" .. представяте ли си моята физиономия, новия горд собственика на 1.8Т с проблем в компресора на климатика ...
При мен се появи и тракане малко след като взех колата, но беше постоянно и само като е включен компресора, изключех ли го и спираше веднага! Занесох го на ремонт и се оказа, че някакви чудесий са се счупили вътре и е нужна подмяна .. но чукането беше постоянно! Така тракаше, че дори един съсед минавайки покрай GTI-то (беше около седмица) и мен самия вдигнал тревожно капака, видя надписа 20V TURBO на капака на мотора и рече " ААаааа дизел си взел" .. представяте ли си моята физиономия, новия горд собственика на 1.8Т с проблем в компресора на климатика ...

- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тва за педала на Газта ще си го усещаш естествено.Нали компресорчето лапа някое конче веднага.Що се отнася за щракването, мисля че се получава от залепването на ремъчната шайба с шайбата на остта.Поне при мене е така, а и мисля че при всички компресори който вземат тягата от двигателя с ремък е така.Сега до колкото знам има и напълно електрически, което според мене е по-добре.Вътре в ремъчната шайба има бобина която представлява електромагнит.Когата се вклучи компресора през него протича ток и предърпваедан шайба захваната за оста.Или от там се чува този звук или от някой магнет вентил по пътя на фреона.Няма нищо плашещо от цялата работа!!!
- evgenyh
ANNIHILATOR написа:При мене го има ама е по-скоро еднократно цъкане!!!
ами да, всъщност си е еднократно цъкване.

м/у другото то така или иначе мисля да направя една профилактика на климата, да го прегледат някъде ей така за всеки случай, та ако някой е ходил някъде може да сподели къде, доволен ли е и за какви пари? чувал съм за Импас, че са добри, но също и скъпари ама не знам

- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако питаш мене!!!Ако нямаш проблеми по-добре не ходи, защото има голяма вероятност да ги отимаш.НА мене компресора ми пускаше по много малко масло от към ремъчната шайба и я смазваше, и отвреме на време цикаше ремъка.Реших да съм грижлив стопанин и ходих в моя град при едни много големи ОХЛЮВИ.Проблема си остана + това, че олекнах с 180 лв и почна да сълзи и от един от маркучите.За Импас и аз съм слушал но тъй като съм от провинцията не съм ходил.Сега съм решил да карам така докато не спре да работи.После Ще му мисля.
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
моя като се разтрака ходих при едни нещастници в Русе (обичайно "най-добрите") - колата стоя при тях цял ден, за да констатират, че компресора има нужда от ремонт или подмяна! Както сам им казах това можех и аз да го установя без да ми вземат 30лв и да ми стои цял ден колата при тях .. Закарах колата в Сервиз Изток в София, но бях ... "с връзки", лично шефа на сервиза ме посрещна и на другия ден в 10 сутринта си взех колата .. от тогава нямам проблеми! Реално съм повече от доволен, но незнам дали отношението им е такова при "случайните" клиенти?? Факт е, че го оправиха ..
- evgenyh
ами аз живея близо до с.Изток и за съжаление нямам добро мнение за тях...наистина има мнго добри специалисти като Стоянчо от диагностиката, също съм много доволен от един от жичкаджиите, ама бате, тия там са ебати мошенниците, взимат повече пари от юнитрейд... веднъж имах проблем със спирачките, отивам там и за да ми свалят 2-те задни колела, да ги зачистят с един парцал и да ми натегнат ръчната/гледах през цялото време
/ ми взеха над 50лв. като ми написаха на ф-рата "ремонт на спирачки"...ебати ремонта...
накрая се оказа, че номера бил да не минаваш изобщо през приемчиците а направо при майстора и си листриш на него, че иначе...

накрая се оказа, че номера бил да не минаваш изобщо през приемчиците а направо при майстора и си листриш на него, че иначе...
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това дали компресора се изклучва при достигане на зададената температура или не не съм сигурен.Казаха ми че не се, ама нещо не съм съгласен. Все едно хладилника като стигне зададената температура компресора да си продължи да си работи.Ако някой знае пове да пише.Тва че компресора не се изклучва ми го разправяха тези дото се сраха отгоре му.
- Dan4ote
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ANNIHILATOR написа:Това дали компресора се изклучва при достигане на зададената температура или не не съм сигурен.Казаха ми че не се, ама нещо не съм съгласен. Все едно хладилника като стигне зададената температура компресора да си продължи да си работи.Ако някой знае пове да пише.Тва че компресора не се изклучва ми го разправяха тези дото се сраха отгоре му.
То спира да духа зададената температура, но мисля че не изключва, дори почти съм сигурен

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”