Здравейте, решил съм да си закупя въпросния голф 5 чисто нов но не мога да реша дали да е 1.4 80коня или 1.6 102коня. говорим за бензинови мотори (Дизел не харесва)
Въпросът ми е кои от двата модела да взема?
Чувам от хора с опит че 1.4 не бил много надежден и ме съветват да взема 1.6 (и аз клоня към 1.6) ще ви помоля да си кажете мненията но от хора които са имали преки наблюдения към въпросните мотори.Също така ме интересува и разхода на гориво на двата мотора.
мерси предварително
съвет за покупка нa голф 5
- GARTNER
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
luciuz написа:мисля, че идеалния вариант за твоя случай се казва 1.4 TSI 122 к.с.
малко е по-скъп от 1.6/102 к.с., върви много повече, харчи по-малко:)
Да тъка е но бюджета е до цената на 1.6 и затова още се чудя кои да е от двата ако взема 1.4 ще останат и пари

мерси все пак за съвета

- luciuz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имаше преди месец подобна тема и там писах горе долу същото.
Разликата в цената м/у двата модела е толкова пренебрежимо малка (за нова кола имам предвид), че просто не си заслужава колебанието. Още повече, че 1.4/80 и 1.6/102 са с 5 скорости, а 1.4 TSI/122 е с 6 (DSG 7).
А относно притесненията за турбина и пр. - с много малко усилия, гаранцията от 2 става на 5 години.
Разликата в цената м/у двата модела е толкова пренебрежимо малка (за нова кола имам предвид), че просто не си заслужава колебанието. Още повече, че 1.4/80 и 1.6/102 са с 5 скорости, а 1.4 TSI/122 е с 6 (DSG 7).
А относно притесненията за турбина и пр. - с много малко усилия, гаранцията от 2 става на 5 години.
- Cherepaha
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: съвет за покупка нa голф 5
GARTNER написа:Здравейте, решил съм да си закупя въпросния голф 5 чисто нов но не мога да реша дали да е 1.4 80коня или 1.6 102коня.
и нема ли да ти е гадно от AGN (подписа), да слезнеш на 1.4 80 коня, кат ше дадеш за тоз "кеф" и доволна сума ...

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Cherepaha написа:GARTNER написа:Здравейте, решил съм да си закупя въпросния голф 5 чисто нов но не мога да реша дали да е 1.4 80коня или 1.6 102коня.
и нема ли да ти е гадно от AGN (подписа), да слезнеш на 1.4 80 коня, кат ше дадеш за тоз "кеф" и доволна сума ...
Беше въпрос на време да се появи такова мнение. Щом е писал, че се е насочил към такъв значи няма да му е гадно. Писна ми всеки, който пусне тема да пита за избор между 2 двг да му посочите по-големия, щото върви повече.
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
човека има финанси за толкова в момента затова пита за тези двигатели, иначе и аз ако бях и имах пари не бих се зачудил за най-големия двигателCherepaha написа:GARTNER написа:Здравейте, решил съм да си закупя въпросния голф 5 чисто нов но не мога да реша дали да е 1.4 80коня или 1.6 102коня.

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Не си прав тук. Все пак не сравняваме 150 със 180 к.с., за да е все едно...ISRalien написа:Cherepaha написа:GARTNER написа:Здравейте, решил съм да си закупя въпросния голф 5 чисто нов но не мога да реша дали да е 1.4 80коня или 1.6 102коня.
Беше въпрос на време да се появи такова мнение. Щом е писал, че се е насочил към такъв значи няма да му е гадно. Писна ми всеки, който пусне тема да пита за избор между 2 двг да му посочите по-големия, щото върви повече.
Всеки голф е по-тежък от предишния... 1.4 мотор на това купе... Да не забравяме, че и въртящият момент е по-малък...
За само градска кола - бива. Но ако се наложи да изпреварваш ТИР на извънградско? Нали ще са ти необходими 2 километра докато набере от 70 до 100 примерно...
Не е задължително като си с по-голям мотор да си състезател! Това е удобство, но и сигурност на пътя!
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
Vlad777 написа:Не е задължително като си с по-голям мотор да си състезател! Това е удобство, но и сигурност на пътя!

- GARTNER
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Cherepaha написа:GARTNER написа:Здравейте, решил съм да си закупя въпросния голф 5 чисто нов но не мога да реша дали да е 1.4 80коня или 1.6 102коня.
не няма да ми е гадно щом съм го решил
Решението е взето може да се

- Cherepaha
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
GARTNER написа:не няма да ми е гадно щом съм го решил
блажен си ти ... де да бях и аз така ....

- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
GARTNER написа:
И решението е ........, защото ........
- GARTNER
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mladvampirTDI написа:GARTNER написа:
И решението е ........, защото ........
навиха ме на 1.9TDI 90kc дано не съм направил грешен избор ама каквото е такова днес го поръчах другата седмица ще е в Бургас
ще кача снимки щом дойде.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”