1.4 TFSI 125
- AERVWPOLO
- Автомобил:
- Двигател:
1.4 TFSI 125
Здравейте колеги, искам да ви попитам какво мислите за новия двигател на ВАГ 1.4 TFSI 125 коня.Дали е надежден ?Видях че има доста добри показатели.Все пак има доста механици тук ще се радвам на коментари.
- luciuz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
shenko написа:1.4 TSI е 125 kw а не 125 коня, нещо да не се бъркаш
ами те са няколко:
122 (при Ауди е 125), 140, 150, 160, 170 к.с.
160 и 170 със сигурност са twincharger, мисля, че и 150 (който го слагат на Тигуан) беше и той.
Специално за този който питаш имам конкретни впечатления и все положителни. Обаче зависи за какво купе става въпрос.
- Kingpin
- Автомобил:
- Двигател:
Лични наблюдения след 4 дни каране на Голф5 с тоя мотор (122 к.с.):
Много пъргав, върви във всички обороти.
Зверски разход на гориво. Говорим за над 12 на 100 градско. На дълго ако не го мъчиш и има 6та пада на 5-6.
За здравина...не може да се каже още, нов е. Аз лично съм скептично настроен, че ще е здрав. От тази гледна точка, че има прекалено много неща, които могат да се скапят...От друга страна надали VAG ще пуснат масов мотор с каскадно пълнене, който няма да е здрав...ще видим.
Само да вметна, че от спряло положение до 200 върви повече от много запазен стоков ABF
Мога само да гадая как върви със 150 и 170 к.с. 
Много пъргав, върви във всички обороти.
Зверски разход на гориво. Говорим за над 12 на 100 градско. На дълго ако не го мъчиш и има 6та пада на 5-6.
За здравина...не може да се каже още, нов е. Аз лично съм скептично настроен, че ще е здрав. От тази гледна точка, че има прекалено много неща, които могат да се скапят...От друга страна надали VAG ще пуснат масов мотор с каскадно пълнене, който няма да е здрав...ще видим.
Само да вметна, че от спряло положение до 200 върви повече от много запазен стоков ABF

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”