КАТ СПИРА КОЛИТЕ БЕЗ ГО

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen

НИЕ ИДИОТИ ЛИ СМЕ

О, ДА
15
47%
М, НЕ
1
3%
НЕ ТЕ СА ИДИОТИ, АМА ЗАЩО ГИ ИЗБИРАМЕ ТОГАВА ?
4
13%
ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА, А ОБОСОБЕНА ТЕРИТОРИЯ НА БАЛКАНИТЕ
12
38%

Общо гласове: 32
Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

КАТ СПИРА КОЛИТЕ БЕЗ ГО

Мнениеот asentm » Чет 15 дек 2005 13:15

http://www.dir.bg/LISTS/DNESNEW_DIR_MID ... 873717.php

След като прочетох тази статия вече знам, че държавата ни е малумна и ако това не е държавен рекет .... имам 3 коли, 2те ги карам само по 1 месец в годината и сега трябва да им направя ГО не за 3 месеца, както беше е за цялата година + това щели да ни проверяват и тези дето не са си превили това упражнение за вадене на пари да им спрат колите, СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯЛО И ЗА КОЛИТЕ СПРЕНИ ОТ ДВИЖЕНИЕ ...??????????????????????????? E велики сме

П.С. ще пусна и анкета

Последна промяна от asentm на Чет 15 дек 2005 15:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 15 дек 2005 13:38

е това за спрените от движение изби рибата....верно това не е държава, да измислят начин да си събират парите, ама това си е рекет :twisted:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Чет 15 дек 2005 14:36

Защо си мисля, че пак само ние ще си плащаме всичко съвестно като......, а тези дето ползват ток, вода и обществен превоз без пари отново остават извън закона :roll:

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Чет 15 дек 2005 14:40

А не е ли тъпо държавата да се грижи за това разни фирми, пък били те и застрахователи, да си събират парите!

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 15 дек 2005 14:41

Стратиев подчерта, че водачи, които са спрели от движение своите автомобили, не се освобождават от сключването на ГО. Шофьорите, които нямат намерение да използват своите автомобили, ще трябва да върнат свидетелството за регистрация..

Само не ми е ясно как ще ги задължат да си платят ГО на спрените от движение автомобили...

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Чет 15 дек 2005 15:37

еми вчера, защото бях закъснял с 5 дни да си платя тока, който беше 216 лв. ми го спряха, а на циганите не го спират, дори го опрощават ........ е аз ли съм нещо не на ред или незнам ..направо ми идва тези дни да се взривя ...... а забравих ... на 13ти едни милиционери се опитаха да ме рекитират и малко сплашат ....ама за това ще пусна тема

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 15 дек 2005 16:02

бих казал че е доста добро това решение ,защото така ще си поизчести трафика натаралястници :lol: :lol: :lol:

а за теб,сори че си с толкова коли :(

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 15 дек 2005 16:20

Спрян от движение автомобил значи такъв, който не е минал на преглед, или му е взето картончето за преглед...

Само доуточнение.

Потребителски аватар
Crazy_hatteR
Автомобил: A6 C5 1.8T + Mk IV 1.6 + B3 1.8Mi
Двигател: AEB 1.8T + AKL 1.6 SR + 1.8 RP

Мнениеот Crazy_hatteR » Чет 15 дек 2005 16:23

Също смятам , че това решение е правилно . В Пловдив падне ли капка дъжд и трафика се удвоява и то от "каруци" дето едва едва се държат в едно цяло и не са се разпаднали . Е кажете ми ако някои "мухльо" с такава "каруца" дето не е минавала преглед от 7-8 години ме тресне щото не му държат спирачките и гумите са му на галош какво да го правя ? Да го съдя ? Колко години ще се точи делото ? А аз си изкарвам прехраната с тази кола ... Ако не мога да пътувам губя пари . Банката не я интересува на края на месеца , че някакъв цървул с каруца ми е смачкал колата и аз не съм си заработил заплатата и не мога да си платя кредита които съм взел .

Да ги спират ! И даже и кола която е спряна от движение повече от 3 години директно да я карат за скрап . Щото пред блоковете е пълно с купчини ламарини които някои гальовно наричат - "Моята кочинка" ...

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Чет 15 дек 2005 16:27

Е... успяха най-после. Само че в случая държавата е само инструмент за постигане на определени икономически интереси от определени икономически кръгове. А те доста отдавна напираха за това.

Сега си спомних за един мой спор с някаква шефка от Булстрад в един друг форум. Беше преди повече от година. Горката се мъчеше да ме убеди, че застраховка трябва да се плаща даже и ако автомобилът не се кара. Защото СЪЩЕСТВУВАЛА вероятност от нанасяне на щети на други лица, дори когато колата си стои в гаража. Бях и задал няколко въпроса от рода на:
Колко голяма е тази вероятност?
Каква е степента на риска (нанасяне на вреда с определена тежест при конкретни условия)?
Означава ли това, че човек трябва да се застрахова срещу ВСИЧКИ потенциални опасности, които го дебнат него самия или които той сам може да причини?
Къде тук е разумната икономическа необходимост?
………………………

Не пожела да ми отговори. Ама какво от това? Днес задължителна ГО за автомобил, който не се кара. Утре сигурно ще въведат и за спрян от движение автомобил (ако процентът отново се окаже далеч от блянувания).

Не ставаше ли дума за пари?
Не, за мнооооого пари.

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Чет 15 дек 2005 16:31

.... "моята кочинка" е в състояние, в което не са повече от колите в БГ, струва малко и повече от тях ..... но тя се изкарва, само в хубаво време за да си направя кефа ...е защо да плащам ...за цяла гадина?
А проблема с скапаните коли не опира до гражданската отговорност, а до контрола на пътя и в сервиза при минаване на преглед ... та ако ти е по хубаво когато те натресе някой с ГО ..ОК. Знам парите са мярка, но рекета не е.

Потребителски аватар
GTivan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GTivan » Чет 15 дек 2005 16:34

Естествено,че трябва да се спират. Колегите по горе са описали защо, а като се знае манталитета ни " За какво да плащам, като я карам един път в месеца и то до съседното село".

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Чет 15 дек 2005 16:38

Би трябвало като караш да плащаш,а сега кво излиза че застраховаш този дето може да удариш ама не караш...абсурдно.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Чет 15 дек 2005 17:44

Добре, как ще процедират в този случай....
Имаш кола, която стои от години в гараж и не мърда от там дори веднъж годиншно, няма технически преглед, не е спирана и от движение, само си стои там :wink: В този случай трябва гражданска отговорност, така ли?
Друг случай.....
Купуваш си кола, на която й е изтекла гражданската отговорност преди повече от 3 месеца, правиш й гражданска за една година и почваш да си я караш...Може ли да се получи този абсурд да спрат колата, защото е била повече от 3 месеца без ГО.Някой да внесе светлина в мрака, защото умствения ми багаж явно е крайно недостатъчен :roll:

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Чет 15 дек 2005 19:08

GTivan написа:......" За какво да плащам, като я карам един път в месеца и то до съседното село".
Абе то е ясно , ама човека иска да каже че иска да си плати само за времето през което я кара ( 1 месец лятото примерно) през другото време съм сигурен че му стои в гараж. Е за какво да плаща няква си "застраховка" която всъщност не е 5 или 10 лв. а е ПОЛУВИН РАБОТНА ЗАПЛАТА :!: :!: :!:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”