:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Обикновен или спортен филтър-кой пази повече мотора?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Обикновен или спортен филтър-кой пази повече мотора?

Мнениеот L&R » Съб 31 дек 2005 10:20

Изчетох доста писано във форума и така и не можах да си направя извода ако не се интересува човек от коне и тунинг по-добре ли е за двигателя(в смъсъл пази ли повече от механични примеси в постъпващия въздух), по зле или няма особенно значение ???
Да уточня питам за филтър за поставяне в оригиналната кутия.
Благодаря.

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Re: Обикновен или спортен филтър кой пази повече мотора?

Мнениеот landwarrior » Съб 31 дек 2005 10:32

L&R написа:Изчетох доста писано във форума и така и не можах да си направя извода ако не се интересува човек от коне и тунинг по-добре ли е за двигателя(в смъсъл пази ли повече от механични примеси в постъпващия въздух), по зле или няма особенно значение ???
Благодаря.
от личен опит и от това което знам ще ти кажа че: филтри с по голям деби на въздух( т.е спортните ) за да предпазва трябва да се омаслява на всички големи производители КН JR изрично казват че неомаслени филтри са вредни за двигателя -илиенските боклуци и всички ония филтерчета за по 50-60-70лв които са само мрежи и памук и не трябва да се омасляват са боклуци и вредят на двигателя .
Иначе дали хубавите филтри вредят на ДВГ-то -ТВЪРДО НЕ ,ако е марков (изпитан от много хора и доказан) ,правилно експоатиран -мисля че ще останеш доволен
още повече при АГУ при правилна настроика пак си работи добре ,просто качественото си е качествено

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Съб 31 дек 2005 13:11

Спортен филтър е нещо като цедка за болтчета и камъни,даже ако го махнеш ще върви още повече.

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

1

Мнениеот landwarrior » Съб 31 дек 2005 13:29

Maks написа:Спортен филтър е нещо като цедка за болтчета и камъни,даже ако го махнеш ще върви още повече.
неква иронийка долавям ,аз пък мога да се обзаложа че моя филтер купен за 146лв и с кит за почистване и омасляване за още 50лв е по добър от оригиналиня ти филтер за 12лв направен само от памук ! кво ще кажеш а ?

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 31 дек 2005 14:45

Айде не се карайте-Макс не кара спортна кола-не му требе спортен филтър!Разбрахме,че нашите са боклуци-карай си с твоя и си свиркай-нас не ни мисли! :wink:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Re: Обикновен или спортен филтър-кой пази повече мотора?

Мнениеот веселин » Съб 31 дек 2005 14:50

L&R написа:Изчетох доста писано във форума и така и не можах да си направя извода ако не се интересува човек от коне и тунинг по-добре ли е за двигателя(в смъсъл пази ли повече от механични примеси в постъпващия въздух), по зле или няма особенно значение ???
Благодаря.
Карай си с качествен обикновен!Достатъчно добре ти пази и не се набутваш с пари за спортен филтър!MANN e добър избор!

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Съб 31 дек 2005 14:50

веселин написа:Айде не се карайте-Макс не кара спортна кола-не му требе спортен филтър!Разбрахме,че нашите са боклуци-карай си с твоя и си свиркай-нас не ни мисли! :wink:

ти пък що реши че се караме :roll:
не съм казал че са боклуци - те са си сток ,поясних на Макс че че има филтри и филтри ( едните от 50лв за болчета и камани другите за по 200лв които ловят и микроби :lol: )
щом си решил че караш боклук -ти си знаеш ,а ииначе ич не те мисля точно па тебе или Макс ,човека е пуснал тема да получи отговори а не хора които чули недучили видели нещо там в Стрийт манията да пишат иронийки

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Съб 31 дек 2005 14:57

ае аз отивам да празнувам ,и не спичайте толкова всички като ви каже човек истината кво се засегате като деца

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: 1

Мнениеот maks » Съб 31 дек 2005 15:00

landwarrior написа:
Maks написа:Спортен филтър е нещо като цедка за болтчета и камъни,даже ако го махнеш ще върви още повече.
неква иронийка долавям ,аз пък мога да се обзаложа че моя филтер купен за 146лв и с кит за почистване и омасляване за още 50лв е по добър от оригиналиня ти филтер за 12лв направен само от памук ! кво ще кажеш а ?
Няма иронийка,това съм го виждал по спортните мотоциклети,за коли си признавам че незнам но се съмнявам да има голяма разлика...ама спора верно е тъп щото как ще докажеш че върши по добра работа освен че струва 200 лева?

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Re: 1

Мнениеот landwarrior » Съб 31 дек 2005 15:24

Maks написа:
landwarrior написа:
Няма иронийка,това съм го виждал по спортните мотоциклети,за коли си признавам че незнам но се съмнявам да има голяма разлика...ама спора верно е тъп щото как ще докажеш че върши по добра работа освен че струва 200 лева?
ми според мен има осезаема разлика след 80км и надоре т.е като почне да дърпа яко студен въздух, също така на моя съм му направил нещо като интейк за студен въздух( и дърпа от една фи 6 студен въздух от под бронята )

П.П ако някой иска мое да направим нещо като тестче ,ако тои е със същия мотор примерно да му сложа моя филтер и на направи неколко обиколки и да каже как е ,нямам нищо против щом ще разнищим случея :wink:

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Съб 31 дек 2005 15:41

Бе то за вървене е ясно ама как филтрира?Аз съм скептично настроен ама знам ли...нямали в нета тестове?

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Съб 31 дек 2005 15:56

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 15:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Съб 31 дек 2005 16:01

vw_golf_2_Memphis написа:Сега е като миксер :lol:

Тва сегментите ли ти го казаха mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Съб 31 дек 2005 16:18

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 15:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 31 дек 2005 16:21

Maks написа:Бе то за вървене е ясно ама как филтрира?

Това е идеята на темата :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”