Обикновен или спортен филтър-кой пази повече мотора?
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Обикновен или спортен филтър-кой пази повече мотора?
Изчетох доста писано във форума и така и не можах да си направя извода ако не се интересува човек от коне и тунинг по-добре ли е за двигателя(в смъсъл пази ли повече от механични примеси в постъпващия въздух), по зле или няма особенно значение ???
Да уточня питам за филтър за поставяне в оригиналната кутия.
Благодаря.
Благодаря.
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Обикновен или спортен филтър кой пази повече мотора?
от личен опит и от това което знам ще ти кажа че: филтри с по голям деби на въздух( т.е спортните ) за да предпазва трябва да се омаслява на всички големи производители КН JR изрично казват че неомаслени филтри са вредни за двигателя -илиенските боклуци и всички ония филтерчета за по 50-60-70лв които са само мрежи и памук и не трябва да се омасляват са боклуци и вредят на двигателя .L&R написа:Изчетох доста писано във форума и така и не можах да си направя извода ако не се интересува човек от коне и тунинг по-добре ли е за двигателя(в смъсъл пази ли повече от механични примеси в постъпващия въздух), по зле или няма особенно значение ???
Благодаря.
Иначе дали хубавите филтри вредят на ДВГ-то -ТВЪРДО НЕ ,ако е марков (изпитан от много хора и доказан) ,правилно експоатиран -мисля че ще останеш доволен
още повече при АГУ при правилна настроика пак си работи добре ,просто качественото си е качествено
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
1
неква иронийка долавям ,аз пък мога да се обзаложа че моя филтер купен за 146лв и с кит за почистване и омасляване за още 50лв е по добър от оригиналиня ти филтер за 12лв направен само от памук ! кво ще кажеш а ?Maks написа:Спортен филтър е нещо като цедка за болтчета и камъни,даже ако го махнеш ще върви още повече.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Re: Обикновен или спортен филтър-кой пази повече мотора?
Карай си с качествен обикновен!Достатъчно добре ти пази и не се набутваш с пари за спортен филтър!MANN e добър избор!L&R написа:Изчетох доста писано във форума и така и не можах да си направя извода ако не се интересува човек от коне и тунинг по-добре ли е за двигателя(в смъсъл пази ли повече от механични примеси в постъпващия въздух), по зле или няма особенно значение ???
Благодаря.
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
11
веселин написа:Айде не се карайте-Макс не кара спортна кола-не му требе спортен филтър!Разбрахме,че нашите са боклуци-карай си с твоя и си свиркай-нас не ни мисли!
ти пък що реши че се караме

не съм казал че са боклуци - те са си сток ,поясних на Макс че че има филтри и филтри ( едните от 50лв за болчета и камани другите за по 200лв които ловят и микроби

щом си решил че караш боклук -ти си знаеш ,а ииначе ич не те мисля точно па тебе или Макс ,човека е пуснал тема да получи отговори а не хора които чули недучили видели нещо там в Стрийт манията да пишат иронийки
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
11
ае аз отивам да празнувам ,и не спичайте толкова всички като ви каже човек истината кво се засегате като деца
- maks
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: 1
Няма иронийка,това съм го виждал по спортните мотоциклети,за коли си признавам че незнам но се съмнявам да има голяма разлика...ама спора верно е тъп щото как ще докажеш че върши по добра работа освен че струва 200 лева?landwarrior написа:неква иронийка долавям ,аз пък мога да се обзаложа че моя филтер купен за 146лв и с кит за почистване и омасляване за още 50лв е по добър от оригиналиня ти филтер за 12лв направен само от памук ! кво ще кажеш а ?Maks написа:Спортен филтър е нещо като цедка за болтчета и камъни,даже ако го махнеш ще върви още повече.
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 1
ми според мен има осезаема разлика след 80км и надоре т.е като почне да дърпа яко студен въздух, също така на моя съм му направил нещо като интейк за студен въздух( и дърпа от една фи 6 студен въздух от под бронята )Maks написа:Няма иронийка,това съм го виждал по спортните мотоциклети,за коли си признавам че незнам но се съмнявам да има голяма разлика...ама спора верно е тъп щото как ще докажеш че върши по добра работа освен че струва 200 лева?landwarrior написа:неква иронийка долавям ,аз пък мога да се обзаложа че моя филтер купен за 146лв и с кит за почистване и омасляване за още 50лв е по добър от оригиналиня ти филтер за 12лв направен само от памук ! кво ще кажеш а ?Maks написа:Спортен филтър е нещо като цедка за болтчета и камъни,даже ако го махнеш ще върви още повече.
П.П ако някой иска мое да направим нещо като тестче ,ако тои е със същия мотор примерно да му сложа моя филтер и на направи неколко обиколки и да каже как е ,нямам нищо против щом ще разнищим случея

- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 15:56, променено общо 1 път.
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 15:56, променено общо 1 път.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”