Колеги,споделете какъв ви е разхода на бензин при този мотор.Сменях потенциометър и оттогава по бордови разхода не е падал под 8 Преди извън градско ми показваше 6.7 при положение, че СО-то беше 5,х %.Възможно ли бордовия да не засича правилно заради новия потенциометър?
Споделете какъв е разхода при вас, а аз ще се позамисля... Хайде със здраве!
И аз съм с такъв......RP Bosh Mono Jetronic. Не разбирам обаче как го засичаш по компа, ? Аз нямам дисплей......иначе си похапва, не бих казал че има лош апетит.....7,5-8 / 100 на бензин и то при скорости около 100
Обясни ми как го засичаш че ми е любопитно
Аз също съм с Голф 2 РП мотор.Имам бордови и там показва моментния разход и средния разход за изминатите километри.За около 500 километра пробег ми показва средно 8 литра бензин на 100км.Тия 500 километра обаче само съм я ръчкал здраво.Моментния не знам колко е.
Все забравям да видя моментния разход като карам нормално.Преди по бордови разхода ми е падал до 6.7литра ,което ако е истина е много добре Имам съмнения, че сега неще да пада под 8 на 100 даже и при нормално каране
моя Г2 е GL , имам само букса за чистене на грешки в двигателния отсек и никакво копче по таблото свързано с компа, па си нямам и дисплей де ............
Пак казвам: моя Г2 е GL и е с двигател RP, с 4 бр. ел. стъкла, 1988г. и е произведен за, и внесен от Швейцария. Тази букса /всъщност това е обикновена кабелна обувка с 1 проводник на нея, да не те объркам/е в двигателния отсек и е близо до бобината. Леко виси сама от снопа
Днес смъкнах разхода до 6.1 литра извънградско по бордови, ама се наложи да вляза в града и нямаше как да проверя дали ще падне още.Като влязох в града естествено почна да се покачва.Трябва някой път да налея само 6-7 литра и да видя дали ще ми стигнат за 100км пробег.Ако ми стигнат, свалям шапка на немската инженерна мисъл Хайде със здраве!
скорости 90 км/ч
5,5 (л/100 км)
скорости 120 км/ч
7,3 (л/100 км)
Городской цикл
9,6
Абе по документи му дават 5,5 литра с 90км/час, защо пък да не ми гори наистина 6 литра на 100 :