Добавки за студен старт...

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Добавки за студен старт...

Мнениеот GAD » Вто 24 яну 2006 9:45

Някой от вас ползвал ли е? Къде се продават? Има ли подобрение с тях? Можете ли да ми препоръчате нещо за ДИЗЕЛ....

Питам защото тази сутрин запалих със дърпане из квартала :)

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Вто 24 яну 2006 9:47

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 24 яну 2006 10:10

Castrol e най-доброто на нашия пазар -17 лв за 1000 литра нафта!!!

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Вто 24 яну 2006 11:08

Във препратката, която сте ми пратили пише да се долива малко бензин в дизела... Това вярно ли е?

Малко като легенда ми звучи... Моето двигателче не е с електронно впръскване, а с механична помпа и е в доста добро състояние... Смятате ли, че си заслужава да пробвам?

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Вто 24 яну 2006 11:26

Аз ползвах на Castrol, но сега сложих на Redex. Направих го с чисто експериментална цел - да видя има ли разлика в двата продукта, която да оказва влияние върху паленето, вървенето и разхода на гориво. Лично аз останах по-доволен от Redex-a (с което съвсем не искам да кажа, че Castrol-a e лош). Като се поразрових малко из мрежата от прочетеното останах с впечатление, че Castrol-a e за общо подържане и третиране на горивната система (и според запознати наистина го прави много добре), докъто Redex-a имал допълнителни съставки специално за улесняване на паленето. Имай в предвид обаче, че Redex-ите са два вида - единият е за почистване на системата и той не се препоръчва за постоянна употреба ; а другият се води Diesel Treatment който освен за поддържане на горивната система има и тези съставки улесняващи паленето. Redex-a обаче е по-скъп - разфасовка от 250ml (които са за 2 резервоара от по 60-65лтр.) е около 12лв. по цени Shell

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Вто 24 яну 2006 11:46

Благодаря ти за изчерпателния отговор! Още тази вечер ще потърся Redex...

Не разбрах само сипването как става? При такива малки количества, ако ги изсипя директно в тръбата на тезервоара, няма ли да се загуби докато се стича надолу?

Ти в момента с такова ли караш? Сутринта лесно ли запали с него? С механична помпа ли е Дизелчето ти?

При мен ситуацията е следната: Акумулатора е приличен, защото в диапазона до -10 си палех, но с днешните рекордно ниски температури усетих, че не върти мощно... Абе има си ток и не пада веднага, но все пак не развърта достатъчно бързо за да запали... Мисля, че има още доста живот в акумулатора и ще го сменя чак за другата зима...

Мислиш ли че ще ми помогне такава добавка? А какво мислиш за доливането на бензин в дизела?

Благодаря предварително!

Потребителски аватар
dvanew
Автомобил: VW Sharan 2005
Двигател: ASZ

Мнениеот dvanew » Вто 24 яну 2006 11:55

привет и от мен, днес сутринта още не сам запалил, но установих че като развих капачката на горивниа филтър се чу едно изфъскване,което ме кара да мисля че 100% имам замръзване в резервоара или тръбопровода, виж дали и при теб нема такова нещо!! :( , а иначе и на мен мой познат ми препоръча Castrol GTA добавката, имало я на ПЕТРОЛ/16лв/ .Сега се чудя как да си размразя замръзналия участък?
Късмет на всички!!!

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Вто 24 яну 2006 12:05

от добавки няма смисъл, зареждайте хубава нафта и не би трябвало да имате проблеми.....
тази сутрин казаха -16 или -17 по радиото .........запалих на 4етвърт оборот, слабо завъртя но беше на 4етвърт, подгрях само веднъж и изчаках релето да се 4уе как изклю4ва
1.9ТД

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Вто 24 яну 2006 12:58

Радвам се, че съм бил полезен. Да, в момента карам с Redex. Двигателя ми е TDI, AJM, помпа-дюза. Сутринта запали учудващо добре (разбира се тук не пропускам да спомена, че направих и 2 подгрявания). Допуснал съм обаче една грешка Redex-a, който взех не е 250ml, a 125ml. (цената обаче съм сигурен, че не съм я сбъркал около 12лв. беше; 250ml. мисля гонеше 20 кинта) Съотношението на смесване мисля беше 10ml. на 5lt. но прочети все пак упътването - написано е повече от ясно, а и шишенцето е разграфено за да знаеш колко сипваш.

GAD написа:Не разбрах само сипването как става? При такива малки количества, ако ги изсипя директно в тръбата на тезервоара, няма ли да се загуби докато се стича надолу?
Не, не мисля, че ще се загуби. Аз обикновенно зареждам винаги "до горе" и карам докъто свърши (не ми приятно през 3-5 дни да ходя до бензиностанцията и да сипвам за по 20-30лв. - придържам се към принципа "какво занчение има, нали така или иначе я изразходвам тая нафта"). Според мен правилният начин е - отлива се първо от добавката количеството което е необходимо и след това маркуча с нафтата - мисля, че така по-добре се смесва.

GAD написа:Мислиш ли че ще ми помогне такава добавка?
Трудно ми е да преценя. Сигурен съм, че няма да ти навреди.
Както ти казах в предишния си пост - експериментирам, но и търся най-доброто. Затова и взех по-малката разфасовка - ако не ми хареса два резервоара ... къде не съм ги изгорил. Моето лично мнение, че различните двигатели би следвало да се държат по различн начин към различните добавки. Въпроса е да се нацели коя пасва на твоя двигател. За съжаление не мисля че тук в BG някой би могъл да даде професионално мнение за присадките и затова не ни остава нищо друг освен да поекспериментираме и да споделим - "аз ползвах това - доволен съм", или пък "при моя двигател нещо не се държи добре" и т.н. Ето, следващия път съм решил да тествам LIQUI-MOLY (то пък е цяла опаковка за 1 резервоар).

GAD написа:А какво мислиш за доливането на бензин в дизела?
Мисля, че мненията са противоречиви. За моя дизел (PD с електронно управление) това е недопустимо. Колеги с класически дизел (от собствен опит) твърдят, че 5-10% бензин в нафтата (3-5литра на 50 литров резервоар) имали благоприятно въздействие при палене при по-ниски температури, но аз лично никога не съм го пробвал.

В завършек искам само да ти обърна внимание, че Redex-ите са 2 типа: единия е за почистване на горивната система и се води нещо "...system cleaner" - той не се препоръчва за непрекъсната употреба и има силно почистващи свойства. Другия, който е за третиране на горивото се води нещо "...diesel fuel treatment" - това е този който ползвам аз в момента (sorry, че шишенцето е в колата).

WasteLand_TD написа:... зареждайте хубава нафта и не би трябвало да имате проблеми.....
И това е абсолютно правилно, аз в момента съм с OMV Алпийски дизел. Но слагам и добавка - мисля, че не вреди.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 24 яну 2006 13:40

горещо препоръчвам универсалния модификатор, лично карам с такъв и никакви ядове, служебните коли - всичките дизели , баничарки, бусове и камиони са третирани също с него и ако акумулаторите са им ОК - ядове няма ...

Последна промяна от One на Вто 24 яну 2006 14:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Вто 24 яну 2006 13:40

Благодаря за изчерпателните отговори! :)

Явно това е начина... Започвам и аз да експериментирам! :)

Успех на всички!

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Вто 24 яну 2006 21:25

значи на 31.12.2005 си купих Redex Injector (тва е за инжекционната с-ма) 500 ml от OMV за 13.99
супер съм доволен,дори мисля че ми е намалял разхода

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”