Питам защото тази сутрин запалих със дърпане из квартала

Не, не мисля, че ще се загуби. Аз обикновенно зареждам винаги "до горе" и карам докъто свърши (не ми приятно през 3-5 дни да ходя до бензиностанцията и да сипвам за по 20-30лв. - придържам се към принципа "какво занчение има, нали така или иначе я изразходвам тая нафта"). Според мен правилният начин е - отлива се първо от добавката количеството което е необходимо и след това маркуча с нафтата - мисля, че така по-добре се смесва.GAD написа:Не разбрах само сипването как става? При такива малки количества, ако ги изсипя директно в тръбата на тезервоара, няма ли да се загуби докато се стича надолу?
Трудно ми е да преценя. Сигурен съм, че няма да ти навреди.GAD написа:Мислиш ли че ще ми помогне такава добавка?
Мисля, че мненията са противоречиви. За моя дизел (PD с електронно управление) това е недопустимо. Колеги с класически дизел (от собствен опит) твърдят, че 5-10% бензин в нафтата (3-5литра на 50 литров резервоар) имали благоприятно въздействие при палене при по-ниски температури, но аз лично никога не съм го пробвал.GAD написа:А какво мислиш за доливането на бензин в дизела?
И това е абсолютно правилно, аз в момента съм с OMV Алпийски дизел. Но слагам и добавка - мисля, че не вреди.WasteLand_TD написа:... зареждайте хубава нафта и не би трябвало да имате проблеми.....
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 17 госта