ПТП

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Psy
Автомобил:
Двигател:

ПТП

Мнениеот Psy » Вто 24 яну 2006 20:36

Колеги.. да ви се оплача..
преди 3 дни на Т образно кръстовище, където аз съм на пътя с предимство и карам направо ме удари КАМАЗ, който завиваше от пресечката наляво... представяте ли си.. оня си гледа надясно и завива наляво, а като погледнал където трябва, вече съм му бил в ниското и ме удари. Дойде си КАТ, написаха му акт.. имаше свидетели и т.н. От цялата работа аз съм със смазани калник, фар, мигачи,изкривена (подлежаща на ремонт врата) халогени, преден капак, решетка и някой неща вътре. Колата (Пасат 3) има каско за 5000лв. и веднага пътна помощ ме закара до застрахователите - Булинс, където ми направиха първоначален оглед и след това в сервиз "Изток", който работи с тях. Направиха ми и вторичен оглед.. изкочиха и пластмасови неща вътре. Може и предницата да е изкривена, но сега нямало как да се провери. Захванах се да търся части, и мародерите Араби ме изработиха, но това го преглътнах. След втория оглед обаче в сервиза ми казаха, че целият ремонт ще струва от порядъка на 1700лв. без частите, за които вече съм дал около 500лв, което ми се струва адски много. Не би ми пукало много ако знаех, колко ще ми плати БУЛИНС, ако дадат 2000 бих бил много доволен, но не знам.. а колата ми трябва спешно.
Колеги.. давайте идеи.... да сменя сервиза.., ако някой знае колко горе долу ще ми платят застрахователите също да споделят мнение. Супер много ме е яд.. без абсолютно никаква вина да дръпна със сума пари назад... а и за милата кола ми е мъчно.. август си я взех :cry: . Всяко мнение ще ми е от полза. За щастие аз съм ОК, ударът стана с съвсем ниска скорост.. ама оня огромен.
Благодаря.

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Вто 24 яну 2006 21:15

Като имаш пълно каско , им я дай в доверен сервиз пък ако ще и 10000 лева да излезе, те си поемат разходите. Проблема е , че ще си беза кола поне 1-2 седмици.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Вто 24 яну 2006 21:21

didodi написа:Като имаш пълно каско , им я дай в доверен сервиз пък ако ще и 10000 лева да излезе, те си поемат разходите. Проблема е , че ще си беза кола поне 1-2 седмици.

Нъцки - в техен само с коли над 10 бимбарици!
Колегата принципно може да си намери по-евтин сервиз според мен.
Но все пак евтиното и качественото са различни неща!

ivan4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan4o » Вто 24 яну 2006 21:30

Да. По принцип Изток не е най-евтиният вариант, но силно се надявам да са качествени, че и аз съм оставил колата там (вече около месец).

Psy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Psy » Вто 24 яну 2006 22:24

Булинс няма да ми поемат сервиза, а ще ми изплатят пари кеш. Лошото е че нямам идея колко. Изписаха доста неща по листовете, но се притеснявам, че сумата ще се разминава сериозно.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 24 яну 2006 22:42

със сигурност ще е по-малко от това, което ти ще похарчиш, ако ползваш нови части. По принцип каското плаща 100% за стъкла, фарове, мигачи и брони. Останалите неща, като калници, греди и т.н. им се гледа цената по шваке и се маха % овехтяване. Демек, ако колата ти е на 10 години и калника ти струва нов примерно 200 лева, те ти плащат 120 (защото твоят 10 годишен калник е струвал толкова). За да се доближиш максимално близко до сумата която ще получиш, трябва да ползваш евтина работна ръка (защото и за труд плащат твърда средна цена на час по техни разценки и ако сервиза е по-гъзарски - там майстойрите взимат повече на час) и евтини/втора употреба части.

Хубавото нещо в случая е, че ти не си виновен за ПТП-то и ако не ти стогнат парите от каското, мисля че може да предявиш иск по съдебен ред към виновника за ПТП-то, като парите които получиш от там, ще са от гражданската му отговорност.

Във всеки един от случаите, си пази всички фактури и касови бележки за закупувани части и платен труд.

Консултирай се с адвокат, дали можеш да търсиш и пропуснати ползи, ако ползваш автомобила за работа. Примерно, ако си такси - не си работил 20 дни поради ПТП-то и си пропуснал да спечелиш 1000 лева :)

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 25 яну 2006 11:21

Колега събитието на гара пионер ли се разви?

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Сря 25 яну 2006 11:39

Ами аз преди няколко месеца се ударих в едно такси. Значи аз също съм застрахован в БулИнс за 4 500 лв. и за ударен калник , капак , решетка , счупен фар ми дадоха 170 лв..... колата е над 10 години така че сам си прави изводите... Просто не обичат да плащат това е :cry:

Потребителски аватар
dulag
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dulag » Сря 25 яну 2006 12:19

ivan4o написа:Да. По принцип Изток не е най-евтиният вариант, но силно се надявам да са качествени, че и аз съм оставил колата там (вече около месец).

Ами не е евтин вариант защото "ИЗТОК" е сервиз на Бул Инс , а не защото "ИЗТОК" работи с Бул Инс :!: :!:

Shadow_GL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Shadow_GL » Сря 25 яну 2006 12:32

Колеги, не съм мого запознат, но щом човека не е виновен не е ли редно да вземе пари и от ГО на Камаза и без адвокати? Нали тая застраховка е точно за това? :dontknow:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 25 яну 2006 12:34

musura написа:Хубавото нещо в случая е, че ти не си виновен за ПТП-то и ако не ти стогнат парите от каското, мисля че може да предявиш иск по съдебен ред към виновника за ПТП-то, като парите които получиш от там, ще са от гражданската му отговорност.
Във всеки един от случаите, си пази всички фактури и касови бележки за закупувани части и платен труд.

това мисля че е право на застрхователя, т.е. той сега изплаща щети и изважда пари, които може да си ги поиска от застрхователя на виновното лице (или от самото лице, ако то няма ГО)

Psy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Psy » Сря 25 яну 2006 16:42

wili98 написа:Колега събитието на гара пионер ли се разви?

Не на кръстовището зад затвора - Бул Подполковник незнам кой си и Мария Луиза. Гадно Кръстовище е и то.
Exell написа:А за ударен калник , капак , решетка , счупен фар ми дадоха 170 лв.....

Това е престъпление !!!

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 25 яну 2006 16:44

Psy написа:Бул Подполковник незнам кой си и Мария Луиза. Гадно Кръстовище е и то.

Майор Георги Векилски се казва улицата...
А другата е Подполк. Калитин.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Сря 25 яну 2006 17:03

Exell написа:..... застрахован в БулИнс за 4 500 лв. и за ударен калник , капак , решетка , счупен фар ми дадоха 170 лв....

Реално са ти писали стъкло за фара и работа(поправка) по другите детайли.
Миналата година началото -някои колеги помнят може би -> счупена броня на Вентото(ударено куче с скорост около 130км/ч) взех по спомени 280-290 лв.от БулИнс! Застраховката е на 5000лв., нямах протокол от КАТ, нищо. В протокола пишеше Броня-счупена, липсващи парчета :shock

Psy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Psy » Сря 25 яну 2006 17:05

Точно на подпк Калитин и Скопие.. аз се движа по Калитин, а онзи от Скопие прави ляв завой. Май ще сменям сервиза. Знаете ли добри и сравнително евтини тенекеджии ?

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”