Проблем със свободните обороти

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
raz0r
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем със свободните обороти

Мнениеот raz0r » Сря 25 яну 2006 15:00

Здравейте,
От известно време имам проблем със свободните обороти.
Проблемът:
При свободна предавка понякога не държи 800те оборота, а падат и колата гасне. Понякога колата си пали, тръгва и първото кръстовище като сменя на свободна и не може да удържи свободните и гасне и после неминуемо проблеми с паленето (на кръстовище е спек малко, два пъти ми се е случвало до сега).

Четохме с един по-начетен приятел и той стигна до извода, че едно моторче в някаква клапа не работело добре - то трябвало да регулира подаването (пак не съм сигурен подаването на какво) при свободна предавка, но не работело добре.

Бяхме решили да го вадим това моторче и да го почистваме, но винтовете се оказаха звезда и то със издаден край в средата и не успяхме да намерим такъв накрайник за отвертка.

После решихме поне ключовете (или как се казва клемите) да почистим и с един спрей WD40 (или нещо такова) и една четка за зъби ги изчистихме. Уж се подобри, но продължавам да имам проблеми.

Колата е GOLF III, 94г., двигател ABU с газова уредба.

Идеи?

Ваското1?

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Сря 25 яну 2006 15:33

Ами може да е от него. Така нареченото стъпково моторче дето ти регулира оборотите на празен ход. Понякога се зацапва и почва да не отваря както трябва. Ама може да е от още 100 неща. Аз имах подобен проблем и се оказа некво сцепено маркуче (5 см дълго) дето ми преебавало вакума. Заради него колата работеше като трактор на празен ход.

Потребителски аватар
raz0r
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raz0r » Сря 25 яну 2006 16:50

Явно ваското1, за да е ясно.

Потребителски аватар
raz0r
Автомобил:
Двигател:
Контакти: