ПТП и граждански иск

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Нов
Автомобил:
Двигател:

ПТП и граждански иск

Мнениеот Нов » Чет 02 мар 2006 8:14

Здравейте!

Не съм спец в колите и от доста време само чета форума ви. Намерих решение на много проблеми. Сега бих искал да задам един по-скоро правен въпрос. Знам че и такива специалисти им тук :)

Та проблема на кратко е следния.
Преди нова година имах ПТП. Жена на около 50 г, както стоеше на тротоара скочи да пресича. Не успях да спра, за щастие се размина само с натъртвания и уплаха. Естествено аз съм с акт за несъобразена скорост. Това става малък град, не в София. До преди месец постановление по акта не беше пристигнало. По същото време заминах за чужбина и все още съм в странство и то ще е за доста време. Вчера ми се обади дъщеря ми да каже, че за мен има писмо от някаква жена от въпросния град. Писмото трябва да си го получа лично срещу подпис в пощата. Не познавам никой там, нито очаквам някой да ми пише. Единственото което ми идва на ум, е че въпросната е решила да изкара някой лев и е завела граждански иск.

Ще съм благодарен за всякакви съвети идеи и предложения.

Прдварително благодаря!

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 02 мар 2006 8:42

Ами отиваш, вземаш писмото..
И тогава му мислиш.
Според БГ законодателството щом е изпратено по пощата препоръчано, значи си го получил.
Дали ще ходиш да го вземаш или не си е твоя грижа...

По-добре така и да знаеш какво правиш отколкото да седиш на тръни..
Има и адвокат тука, който по лични спомени /единият/ ще е зает събота и нделя... :)

Но мисля че и той може да даде съвет...

И като за начало пробвай да бутнеш акта.. шото всякакви евентуални цакания ще са през него...

Отивай в кат вземай го, и тогава мисли какво да пишеш.... да възразиш...

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Чет 02 мар 2006 8:49

По същото време заминах за чужбина и все още съм в странство и то ще е за доста време

Е човека това пита бе Вили, как да го вземе?
Според мен ако някой твой близък не успее да го вземе писмото, ще трябват нек'ви пълномощни.
Къде си бре адвокатееее?

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 02 мар 2006 9:13

Не се ядосвай предарително това писмо може да е за каквото се сетиш .... редовно шетам до пощата ....... всички писма изпратени до поискване за да е сигурно получаването им се изпращат така :)

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Чет 02 мар 2006 9:46

Колега, ако е завела градждански иск, ще получиш не писмо от нея, а призовка от съда.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 02 мар 2006 9:55

:oops: :oops:
На бележката има отзад едни дивоти...
те служат да упълномощиш който требе..
разпореди там някой близък да се упълномощи.. даже и печат не е необходимо..
минава и така :)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 02 мар 2006 9:55

няма ли пълномощно някой от твоето семейство да вземе писмото или оне да помоли да види от кой е, ако не му го дадат, иначе за призовка, колегата адвокат е прав, но да си спокоен нека поне видят кой е подателя и БЕЗ ПАНИКА :wink:

Нов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Нов » Чет 02 мар 2006 20:46

Pichaga написа:няма ли пълномощно някой от твоето семейство да вземе писмото или оне да помоли да види от кой е, ако не му го дадат, иначе за призовка, колегата адвокат е прав, но да си спокоен нека поне видят кой е подателя и БЕЗ ПАНИКА :wink:

Благодаря!

Още не съм се тръшнал от притеснение :D

Т.е. искаш да кажеш, че ако е призовка за граждански иск, ще я носи някой друг, а не пощальон от колетно?
А ако е призовка, не съм я получил, а съм извън страната какво следва?

Пак благодаря!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 03 мар 2006 18:51

ами ако си извън страната, след една дълга процедура-призоваване в Държавен вестник и се почва без теб
призовки ги носят призовкари, а не пошаджии, осве ако не живеееш някъде където не ходят призовкари-далечни села, махали и т.н, ако си в София си идва нарочен съдебен служител :lol:

Нов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Нов » Пон 06 мар 2006 11:44

Pichaga написа:ами ако си извън страната, след една дълга процедура-призоваване в Държавен вестник и се почва без теб
призовки ги носят призовкари, а не пошаджии, осве ако не живеееш някъде където не ходят призовкари-далечни села, махали и т.н, ако си в София си идва нарочен съдебен служител :lol:

ОК, Действам по въпроса. Ще пиша като разбера повече.

Нов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Нов » Пон 06 мар 2006 20:59

Pichaga написа:ами ако си извън страната, след една дълга процедура-призоваване в Държавен вестник и се почва без теб

Нещата се изясниха. Точно както предполагах, потърпевшата решила да изкара някой лев. Заплашва ме да съобщи на КАТ ако не и платя 500 лв. Писмото е с име и адрес на който да изпратя парите, но без подпис. В тази ситуация на изнудване мога ли да се жалвам на някого?

Поздрави!

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 06 мар 2006 21:09

И кво ще каже на кат? оня ме блъсна през еди коя си година??? :))) хаххаха не се шашкай :) ще отричам и снимки да покаже, монтаж са

Нов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Нов » Пон 06 мар 2006 21:28

Tyan написа:И кво ще каже на кат? оня ме блъсна през еди коя си година??? :))) хаххаха не се шашкай :) ще отричам и снимки да покаже, монтаж са

Aми там е работата, че жена ми се обади на КАТ, докато аз и събирах чувала с дърва. В резултат аз си имам акт. Това си е един доста тъп опит за изнудване и почвам да се чудя, дали тая не скочи нарочно. Та да не притеснява дъщеря ми повече, дали мога да направя нещо по официален начин срещу изнудване?

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Вто 07 мар 2006 10:19

Нов написа: Това си е един доста тъп опит за изнудване и почвам да се чудя, дали тая не скочи нарочно.

Само да вмъкна - миналата година бях свидетел на точно такава случка. Отивам на работа и пред мен кара една колежка. Точно пред БНБ (движехме се с 30-35 км) една жена (прилично облечена), която стоеше на осовата линия се удари в колата на колежката. Завъртя се от движещата се кола и падна на 2-3 метра. После полицаите са казали на колежката ми, че тази я познават и тя нарочно се го прави за да изнудва после за пари. И всеки път тя се удря странично в колите докато преминават и се отървава само с охлузвания.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 07 мар 2006 10:44

по-добре нищо не прави...а да каже на КАТ-смех, смех, смех

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”