Фиш за неправилно паркиране

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
spokomen
Автомобил: VW Passat B3 Ford C-Max
Двигател: RP 1991 Durateck 2_0
Контакти:

Фиш за неправилно паркиране

Мнениеот spokomen » Чет 02 мар 2006 20:40

Този ми е втория за няколко месеца. Първия беше за 15 лв. а този вече е за 25. Бях спрял на тротоара в една уличка около Орлов мост. Вечерта като тръгвам - той розовее под чистачката. Някой си младши инспектор акуратно го написал, отбелязал чл.94 от ЗДвП ал. 3 и го оставил под чистачката. Във фиша пише, че трябва да го платя доброволно в 7 дневен срок еди къде си иначе се събира принудително от агенцията по вземанията. Та ми минават през ума няколко въпроса. Как ще докажат че съм паркирал неправилно ( а то си беше неправилно отвсякъде :oops: ) снимка ли правят , що ли. Каквоо се случва ако не намеря листчето под чистачката? И изобщо някой има ли опит в тази работа?

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Чет 02 мар 2006 20:45

никога не плащам нито актове, нито фишове! особенно фишове!
вече 2 коли съм продал на които имам фишове :) собственика след мен да се оправя! а често стават грешки в данъчното(преди) а сега НАП(такава бъркотия е в тая агенция сега)-изобщо не ги вписват никъде

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Чет 02 мар 2006 21:30

maistora_1 написа:никога не плащам нито актове, нито фишове! особенно фишове!
вече 2 коли съм продал на които имам фишове :) собственика след мен да се оправя! ......

И само не се сещам какво общо ще има новия собственик със твойте фишове... :hmmmm Освен, ако колите не са били на твое име де...

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Чет 02 мар 2006 21:46

Снимат ;) Споко :) Мен ме снимаха един път, ама човека тъкмо беше сложил фиша, та го хванах веднага, ами платих си глобата от 10 лева... Но мойто беше, че съм паркирал в Синя зона без да имам право и стикерче... рекетьори такива! ;)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 02 мар 2006 21:58

Предполагам, че близките години никой няма да те потърси за парите. Има давност 5 години (или 4, адвокатите да кажат точно) и след този срок ги отписваш тези задължения :)

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Чет 02 мар 2006 22:05

@Li4o
ми точно че не са били на мое име, а само на пълномощно :) и новия собственик, ако ги прехвърля трябва да плати и данъка, а от там и фишовете(понеже аз ги продадох като преупълномощих новите собственици)

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Чет 02 мар 2006 22:10

И аз бях писал нещо по въпроса (макар моя случай да е малко по-различен). Можете да го прочетете тук, но предполагам повечето от Вас вече са го видяли.
Много съм им набрал на тия от "Паркинги и гаражи" ЕООД. Дори скоро мислех да поведа национално движение против тия капути! Съжалявам за определенията, но това е виша форма на цинизъм. Ходил съм и по света и ДА ! - навсякъде най-централните зони за паркиране са платени, но навсякъде където съм бил ИМА БЕЗПЛАТНИ ЗОНИ ЗА ПАРКИРАНЕ! Вярно, не са в централната част на града, но ги има! А тук какво - автомобилите в София вероятно са над 500,000 но няма къде да паркират! Всичко е синя зона. Ето това е цинизма - няма нищо по-лесно да забраниш паркирането на всякъде и да започнеш да събираш пари. Лошото е че нито знам какво можем да направим, нито пък бих искал да търпим повече. Все пак НЕ ИМ ДАВАЙ ПАРИТЕ И НЕ СИ ПЛАЩАЙ ГЛОБАТА ЗА НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАНЕ ... поне докъто те не започнат да си плащат за това, че всяка вечер се появяват по телевизора ти (а пък физономиите им са ни страшно противни)!

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 02 мар 2006 22:20

Хората затова карат велосипеди и ползват градски транспорт :) защото нявсякъде ти взимат поне 2-3 евро на час за паркиране :) а ти си правиш сметката, дали като платиш 30 веро на ден за паркинг, си заслужава да ходиш с колата на работа :)

Имам един приятел, който по време на най-голямата криза - по Луканово време, дето бензина беше с купони и т.н., тогава казваше - Няма по голям кеф от сега, караш си колкото може и тук-там срещаш по някой автомобил :)
Затова трябва да се плаща дебело за паркиране в сити-то, хем общината ще събира повече пари (ще има за дупките и т.н.), хем градкия транспорт ще е на далавера и ще има повече пари за заплати на шофьорите, хем трафика в софия ще се облекчи значително.

Просто е нужен по-строг контрол :) Искам да имам паяк под аренда :)

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Чет 02 мар 2006 23:38

musura написа:...Просто е нужен по-строг контрол :) Искам да имам паяк под аренда :)
Започваш да се опияняваш ... я да вземем да те отрезвим малко - от сърце ти желая един мезонет в ония затворени комплекси в покрайнините на София; желая ти разрастване на бизнеса и офис от 400м² в идеалния център на столицата; към това добавям и един R32 да ти краси гледката към Витоша от мезонета ... а да, щях да забравя ... и един вельосипед да си 'одиш до офису с него
:ihihih:

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Пет 03 мар 2006 18:12

И мене ми писаха акт гадовете. Двама с надпис "Селяндур" на челото. Аз си оправях колата пред офиса и те идват и ми пишат акт шото съм бил качил двете гуми на тротоара. Аз викам, че всики са паркирали така и ако спра както трябва няма да могат да минават колите, а той ми отговаря че това не го интересувало и имал да напише 10 акта за неска. Откога полицаите има норматив за актове? Това най ме втрещи :shock . Май Бат Бойко събира пари да оправя улиците :roll:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пет 03 мар 2006 18:20

mishu написа:И мене ми писаха акт гадовете. Двама с надпис "Селяндур" на челото. Аз си оправях колата пред офиса и те идват и ми пишат акт шото съм бил качил двете гуми на тротоара. Аз викам, че всики са паркирали така и ако спра както трябва няма да могат да минават колите, а той ми отговаря че това не го интересувало и имал да напише 10 акта за неска. Откога полицаите има норматив за актове? Това най ме втрещи :shock . Май Бат Бойко събира пари да оправя улиците :roll:

:shock Егати... тея щом почнаха на норматив да бачкат вече...

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 03 мар 2006 18:48

наказания глоба под 50 лв. не се събират, просто е по-скъпа процедурата от глобата....за 25 лв, няма кой да те гони
решаваш дали да ги плащаш....или не

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Пет 03 мар 2006 20:00

Pichaga написа:наказания глоба под 50 лв. не се събират, просто е по-скъпа процедурата от глобата....за 25 лв, няма кой да те гони
решаваш дали да ги плащаш....или не

Това пък откъде го измисли, за 20лв. и за 70 . процедурата по събирането е една и съща....

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Пет 03 мар 2006 20:27

Pichaga е прав - под 50 лв никой не идва да събира. Братовчед ми работи в Агенцията в Стара Загора и това го зная от него. Така, че - свиркай си и да не ти пука:)

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Пет 03 мар 2006 23:52

наистина никой няма да тръгне да те търси за 20, 30, 40......100лв, стига де те хората милиони дължат, че не им ги вземат:))))аз досега фишове не сам плащал, даже като ходя да плащам данъка за колата ми казваха, че имам задължения, но последния път нямаше нищо в компютъра....стават грешки и там, много е забъркана системата.....моя съвет е да не плашаш, по добре си сипи бензин за тези пари и си направи една разходка до данъчното:))))

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”