Ще купувам VW. Малко съвети

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
slavy_ivanov
Автомобил:
Двигател:

Ще купувам VW. Малко съвети

Мнениеот slavy_ivanov » Сря 14 окт 2009 0:51

Здр колеги!
Реших да пиша преди да съм взел каквото и да е. Та искам да сменям автомобила с който съм и се спрях на фолксваген, като задължително ще е нафтов след 2000г, и ще се използва предимно за междуградски пробег. Като цена около 10к лв. Харесва ми 1.9 литровия двигател 131к.с., но ми прави впечатление - помпа дюза. що е то и такова ли трябва да търся и каква е разликата ако не е помпа дюза :? Трябва да е с 4 врати - обезателно, пък било то и голфара. Също ме интерисува драстична ли е разликата като цена за поддръжка на пасат, бора, голф. Благодаря!

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Re: Ще купувам VW. Малко съвети

Мнениеот Haralampi » Сря 14 окт 2009 12:42

Бора е Голф с по-голям багажник (Голф седан)! Всичко останало е същото (двигатели, окачване, интериор и т.н.) Съответно и поддръжката е същата.

На Пасат е по-скъпа поддръжката - има различно окачване и т.н. Отделно, че свестен (по-моите представи!) пасат след 2000та пък и TDI за тези пари....

За избора на дизел аз лично не мога да те посъветвам, тъй като аз самия иначе имах същите изисквания при търсенето като теб, но търсих единствено бензинови. От чисто потребителски и не-технически опит обаче, ако държиш на дизел - помпа-дюза е по-добрия избор, но са с още малко по-шумни.

Като цяло обаче обслужването и поддръжката на което и да е TDI е при всички положения по-скъпа от на бензинов двигател, както и първоначалната цена. Разбира се за сметка на това пък харчат по-малко поне по отношение на литри на 100км (в близките 1-2 години се очаква обрат в отношението на цените на бензин и дизел), така че в крайна сметка нещата се свеждат до късмет и до това какво ти е повече кеф да шофираш ;) Относно икономия - на кяр би бил едва след доста навъртяни безавариино(безремонтно) километри, а това пък е въпрос на необходимата предварителна инвестиция в автомобила и най-вече късмет и прилежна поддръжка след това.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Сря 14 окт 2009 13:07

подръжката на голф и бора е еднаква както е казал колегата на пасата е малко по-скъпа(окачването)двг са еднакви също вариант който бих ти препоръчал щом искаш мощен мотор двг с 110кс+чип става около 140кс за мен той е по-здрав от PD а данъка е значително по-нисък от този с 131 ако разбира се не мислиш на този от 131 да сложиш чип

slavy_ivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavy_ivanov » Сря 14 окт 2009 19:04

мерси колеги. за чип никога не съм се сещал и честно казано съм настроен отрицателно за подобни хардуерни модове по двигателя. защо е по - скъпо окачването на пасата и като цена колко излиза и дежакто каква е разликата от помпа дюза до обикновен тди?

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Сря 14 окт 2009 20:44

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”