Багажник за колела!?!?!?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Багажник за колела!?!?!?

Мнениеот feb » Нед 02 апр 2006 14:43

Здравейте,
търся си читава такава история за 3 колелца, за капака отзад на моя Галфон 2.
Ровнах тук-там из нета и засега от ТЕЗИ съм се спрял на Круизер-а, като цена, но ме притеснява, че ще ми лежи на задния джам. Иначе като гледам Венеция-та май по си струва, че лежи на бронята поне. Теглич си нямам.
Някой имал ли е вземане даване с возене на колелета отзад и как се е оправял?
На мен ми писна да тъпча колелото вътре. Не че е кой знае какъв проблем, ама не ме кефи, защото нито повече колела, нито хора мога да возя така. Пък и като се смъкна целия в кал до колата някак ми е гадно да си я цапам и отвътре.:wink:
Много хвалят багажниците на Thule, ама нещо не намерих онлайн, техни представители в БГ.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Нед 02 апр 2006 15:04

Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Благодарско!

Мнениеот feb » Нед 02 апр 2006 15:08

brabus написа:Thule има в Импас 56
http://www.impas56.com/index.php?m=320& ... 0132979803

По-скъпички са, но със сигурност не колкото колелото или колелата, които ще се возят там. :D
Ще преслушам и веломанията и байк-центъра(той поне ми е близо).

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Благодарско!

Мнениеот VWGT » Нед 02 апр 2006 18:41

здрасти :)
аз имам един багажник за покрива за голф2 (2 греди и 3 релси) и тъй като май няма да ми трябва вече пиши ми на лични и може да се разберем нещо за цена, примерно 100 лева и е твой :)

имал съм и багажник за задната врата, като цяло обаче не съм доволен от него. Като закрепване няма проблем, държи здраво, но не са чак толкова универсални колкото ги изкарват, реално аз успявах да кача максимум едно колело, като дори свалях предната гума, защото предния ми амортисьор стигаше почти до земята (двукоронна вилка с 170мм ход) :cry: пък има и друг момент, че едно по-късно спиране на колегата с колата зад мен и ще ми отиде колелото ... а не е от най-евтините. Та минах на вариант отгоре, по лошо съпротвление но поне няма проблем за колелото.

За багажниците отгоре имай предвид следното: Релсите, които ще ползваш трябва да са съобразени с гумите на колелото и дебелината на долната тръба на рамката. Аз си го купих този багажник и пак се оказа, че не става :) гумите са ми дебели (2.5), както и тръбата на рамката ... та в крайна сметка сега ми стои ей така ... затова като купуваш отиди с колелото да мериш на място. На релсовите багажници хубавото е че можеш да си вземеш 3 различни релси ако искаш :)

На туле нещата са най-хубави, но много скъпи, там само гредите са ти над 150 лева, за релсите нямам идея, но се продават на бройка по една и ако са туле едва ли ще са под 50 лева бройката

успех :)

zueka1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zueka1 » Пон 03 апр 2006 10:58

Преди две години си взех от универсални в метро, които ги продават и съм много доволен, влачил съм два байка/тежички/ до пловдив и до морето няколко пъти и няма никакви проблеми ако го закрепиш хубаво, дори и при високи скорости и в завои.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Вто 04 апр 2006 16:31

колеги, а някакви идеи за багажник за велосипед за пасат В4 седан? нямам предвиден захват за багажник на тавана.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”