здрасти
аз имам един багажник за покрива за голф2 (2 греди и 3 релси) и тъй като май няма да ми трябва вече пиши ми на лични и може да се разберем нещо за цена, примерно 100 лева и е твой
имал съм и багажник за задната врата, като цяло обаче не съм доволен от него. Като закрепване няма проблем, държи здраво, но не са чак толкова универсални колкото ги изкарват, реално аз успявах да кача максимум едно колело, като дори свалях предната гума, защото предния ми амортисьор стигаше почти до земята (двукоронна вилка с 170мм ход)

пък има и друг момент, че едно по-късно спиране на колегата с колата зад мен и ще ми отиде колелото ... а не е от най-евтините. Та минах на вариант отгоре, по лошо съпротвление но поне няма проблем за колелото.
За багажниците отгоре имай предвид следното: Релсите, които ще ползваш трябва да са съобразени с гумите на колелото и дебелината на долната тръба на рамката. Аз си го купих този багажник и пак се оказа, че не става

гумите са ми дебели (2.5), както и тръбата на рамката ... та в крайна сметка сега ми стои ей така ... затова като купуваш отиди с колелото да мериш на място. На релсовите багажници хубавото е че можеш да си вземеш 3 различни релси ако искаш
На туле нещата са най-хубави, но много скъпи, там само гредите са ти над 150 лева, за релсите нямам идея, но се продават на бройка по една и ако са туле едва ли ще са под 50 лева бройката
успех