Моторните превозни средства, оборудвани с автомобилни газови уредби, ще се обозначават с опознавателен знак "Моторно превозно средство с монтирана автомобилна газова уредба". Това предвиждат промени в правилника за прилагане на Закона за движение по пътищата, одобрени от кабинета, съобщи правителствената информационна служба.
Въвеждането на знака е необходимо, тъй като през последните години голям процент от броя на моторните превозни средства в страната работят с допълнително инсталирани газови уредби. В голяма част от случаите служителите на Националната служба "Пожарна и аварийна безопасност", извършващи пожарогасителни и аварийноспасителни работи, при пристигане на мястото на произшествието не разполагат с информация дали в моторните превозни средства има монтирана автомобилна газова уредба. Липсата на такава информация увеличава многократно риска за
здравето и живота на спасителите и на пострадалите в автомобила, се посочва в съобщението.
С измененията се уреждат видът и мястото на поставяне на новия опознавателен знак. Той има формата на равностранен триъгълник със светлоотразителни жълт цвят и червена крайна ивица с вписани в него надпис с латински букви "GAS" и знак "Внимание". Стикерът ще се поставя от вътрешната страна на задното стъкло, в горния ляв ъгъл или на подходящо място на челното стъкло при липса на задно.
Съответно, в Наредбата за устройството, безопасната експлоатация и техническия надзор на газовите съоръжения и инсталации за втечнени въглеводородни газове, приета от Министерския съвет през 2004 г., се въвежда задължение органите за технически надзор на автомобилни газови уредби при преглед за техническата им изправност да поставят опознавателния знак.
Аналогични промени се правят и в Наредбата за устройството и безопасната експлоатация на преносните и разпределителните газопроводи и на съоръженията, инсталациите и уредите за природен газ, приета с друго постановление на кабинета от същата година.

Автомобилите с газови уредби ще имат специален знак
- Стиви Джи
- Автомобил:
- Двигател:
Автомобилите с газови уредби ще имат специален знак
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Автомобилите с газови уредби ще имат специален знак
Стиви Джи написа:В голяма част от случаите служителите на Националната служба "Пожарна и аварийна безопасност", извършващи пожарогасителни и аварийноспасителни работи, при пристигане на мястото на произшествието не разполагат с информация дали в моторните превозни средства има монтирана автомобилна газова уредба. Липсата на такава информация увеличава многократно риска за здравето и живота на спасителите и на пострадалите в автомобила, се посочва в съобщението.
Да се смееш ли, да плачеш ли ???
Представям си следната ситуация - гори автомобил(не дай боже) и идва пожарната , виждат стикера и : - Пайсеееееее бегаййййййй, тоя е с газова.............!!!

- iceberg
- Автомобил: Skoda Octavia Scout II FL
- Двигател: BMM 2009
Нямали информация
Да.ба много зор е сигурно да видиш капачката отстрани за зареждане с газ. Някои колеги сигурно ще ме упрекнат че на пожарникарите само и това им трябва да гледат. Да ама нали се сещате че като пламне кочината тоя стикер ще стане на гъз точно за минута! Тях срам ли ги е да попитат шофьора тая кола има ли газ или не? Пък ако човека не е в съзнание и има стикер кво ще го оставят да изгори ли? И като знаят кво? Автомобила като е с газова по-опасен ли е? Аз не знам по-различен начин за гасене на кола с газова. А Вие?
Доколкото знам всеки вид гориво гори по-различен начин. Ами да наслагаме на всички коли стикерчета газ, бензин, нафта, метан. Казвам го щото тази ГЕНИАЛНА идея пак някой галфон я е измислил да отчита дейност!

Да.ба много зор е сигурно да видиш капачката отстрани за зареждане с газ. Някои колеги сигурно ще ме упрекнат че на пожарникарите само и това им трябва да гледат. Да ама нали се сещате че като пламне кочината тоя стикер ще стане на гъз точно за минута! Тях срам ли ги е да попитат шофьора тая кола има ли газ или не? Пък ако човека не е в съзнание и има стикер кво ще го оставят да изгори ли? И като знаят кво? Автомобила като е с газова по-опасен ли е? Аз не знам по-различен начин за гасене на кола с газова. А Вие?
Доколкото знам всеки вид гориво гори по-различен начин. Ами да наслагаме на всички коли стикерчета газ, бензин, нафта, метан. Казвам го щото тази ГЕНИАЛНА идея пак някой галфон я е измислил да отчита дейност!

- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
на майка ви в
да
Не знам за вас, но аз вече този Серго като го видя по TV и не мога да се спра.... "на майка ти в
да
...."

Не знам за вас, но аз вече този Серго като го видя по TV и не мога да се спра.... "на майка ти в

- ItsoVT
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tyo написа:на майка ви вда
![]()
![]()
![]()
Не знам за вас, но аз вече този Серго като го видя по TV и не мога да се спра.... "на майка ти вда
...."
Ми доста хора сме така ама на него му е през оная работ най-много да го досърби тук там .... иначе

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Haйде стига плюхте. Нали на тази паплач евротъпидепутати им трябват пари. Влезте им в полжението бе колеги - не бива така.
1 стикер примерно 5 лв и ще трябва да се лепи само в КАТ арещу още 3-4 лева за услугата. Хубаво ама , ако някой депутъпак реши да предложи да се слагат 2 стикера ?? Ами и според мен един само на задното стъкло не е достатъчен ще трябва и на предното

1 стикер примерно 5 лв и ще трябва да се лепи само в КАТ арещу още 3-4 лева за услугата. Хубаво ама , ако някой депутъпак реши да предложи да се слагат 2 стикера ?? Ами и според мен един само на задното стъкло не е достатъчен ще трябва и на предното

- iceman1234
- Автомобил:
- Двигател:
и да псуим и да не псуим като кажат слгайте или глоба - ко ша праим ?
ш аосуим и пак тяхнта ще е.
btw не е съвсем без смисъл да е така да се знае какво има в колата.
Щот наистина пожарникарите биха подходили по съвсем друг начим към гасенето на кола с газово (е дано не е както каза колегата - бегайте
)
ш аосуим и пак тяхнта ще е.
btw не е съвсем без смисъл да е така да се знае какво има в колата.
Щот наистина пожарникарите биха подходили по съвсем друг начим към гасенето на кола с газово (е дано не е както каза колегата - бегайте

- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз нямам нищо напротив! Товая се надявам че на никого няма да пречи. Ай Ай ся, те диваците лепят цели лепенки Пио
НеРЪ на обратно на задното стъкло, тва стикерче няма да е толкова голям косур.
Пък вище преймуществвата - Издухвате някой и той гледа на задния джам стикерче че карате на газ. Ще го хване повече яд!
Лично мое мнение е че това стикерче ще бъде полезно!

Пък вище преймуществвата - Издухвате някой и той гледа на задния джам стикерче че карате на газ. Ще го хване повече яд!

Лично мое мнение е че това стикерче ще бъде полезно!
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”