Автомобилите с газови уредби ще имат специален знак

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Автомобилите с газови уредби ще имат специален знак

Мнениеот Стиви Джи » Сря 05 апр 2006 10:50

Моторните превозни средства, оборудвани с автомобилни газови уредби, ще се обозначават с опознавателен знак "Моторно превозно средство с монтирана автомобилна газова уредба". Това предвиждат промени в правилника за прилагане на Закона за движение по пътищата, одобрени от кабинета, съобщи правителствената информационна служба.

Въвеждането на знака е необходимо, тъй като през последните години голям процент от броя на моторните превозни средства в страната работят с допълнително инсталирани газови уредби. В голяма част от случаите служителите на Националната служба "Пожарна и аварийна безопасност", извършващи пожарогасителни и аварийноспасителни работи, при пристигане на мястото на произшествието не разполагат с информация дали в моторните превозни средства има монтирана автомобилна газова уредба. Липсата на такава информация увеличава многократно риска за

здравето и живота на спасителите и на пострадалите в автомобила, се посочва в съобщението.

С измененията се уреждат видът и мястото на поставяне на новия опознавателен знак. Той има формата на равностранен триъгълник със светлоотразителни жълт цвят и червена крайна ивица с вписани в него надпис с латински букви "GAS" и знак "Внимание". Стикерът ще се поставя от вътрешната страна на задното стъкло, в горния ляв ъгъл или на подходящо място на челното стъкло при липса на задно.

Съответно, в Наредбата за устройството, безопасната експлоатация и техническия надзор на газовите съоръжения и инсталации за втечнени въглеводородни газове, приета от Министерския съвет през 2004 г., се въвежда задължение органите за технически надзор на автомобилни газови уредби при преглед за техническата им изправност да поставят опознавателния знак.

Аналогични промени се правят и в Наредбата за устройството и безопасната експлоатация на преносните и разпределителните газопроводи и на съоръженията, инсталациите и уредите за природен газ, приета с друго постановление на кабинета от същата година.

Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tr0ll » Сря 05 апр 2006 12:46

то не остана място по предното стъкло от винетки, застраховки, гтп и други .... стикери, та затова сигурно тоя ще се лепи на задното стъкло. колата на коледна елха заприлича вече

iwanst
Автомобил:
Двигател:

Стикери

Мнениеот iwanst » Сря 05 апр 2006 13:14

Освен да псувам за друго се не сещам.....

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Сря 05 апр 2006 13:25

tr0ll написа:то не остана място по предното стъкло от винетки, застраховки, гтп и други .... стикери, та затова сигурно тоя ще се лепи на задното стъкло. колата на коледна елха заприлича вече

Tърговище тунинг!

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Re: Автомобилите с газови уредби ще имат специален знак

Мнениеот madmen » Сря 05 апр 2006 13:31

Стиви Джи написа:В голяма част от случаите служителите на Националната служба "Пожарна и аварийна безопасност", извършващи пожарогасителни и аварийноспасителни работи, при пристигане на мястото на произшествието не разполагат с информация дали в моторните превозни средства има монтирана автомобилна газова уредба. Липсата на такава информация увеличава многократно риска за здравето и живота на спасителите и на пострадалите в автомобила, се посочва в съобщението.

Да се смееш ли, да плачеш ли ???
Представям си следната ситуация - гори автомобил(не дай боже) и идва пожарната , виждат стикера и : - Пайсеееееее бегаййййййй, тоя е с газова.............!!! :wavecry

Потребителски аватар
iceberg
Автомобил: Skoda Octavia Scout II FL
Двигател: BMM 2009

Мнениеот iceberg » Сря 05 апр 2006 13:45

Нямали информация :?:
Да.ба много зор е сигурно да видиш капачката отстрани за зареждане с газ. Някои колеги сигурно ще ме упрекнат че на пожарникарите само и това им трябва да гледат. Да ама нали се сещате че като пламне кочината тоя стикер ще стане на гъз точно за минута! Тях срам ли ги е да попитат шофьора тая кола има ли газ или не? Пък ако човека не е в съзнание и има стикер кво ще го оставят да изгори ли? И като знаят кво? Автомобила като е с газова по-опасен ли е? Аз не знам по-различен начин за гасене на кола с газова. А Вие?
Доколкото знам всеки вид гориво гори по-различен начин. Ами да наслагаме на всички коли стикерчета газ, бензин, нафта, метан. Казвам го щото тази ГЕНИАЛНА идея пак някой галфон я е измислил да отчита дейност! :evil:

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Сря 05 апр 2006 15:53

на майка ви в :censored: да :censored: :a boi de :evil: :twisted:
Не знам за вас, но аз вече този Серго като го видя по TV и не мога да се спра.... "на майка ти в :censored: да :censored:...."

Потребителски аватар
ItsoVT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ItsoVT » Сря 05 апр 2006 15:59

tyo написа:на майка ви в :censored: да :censored: :a boi de :evil: :twisted:
Не знам за вас, но аз вече този Серго като го видя по TV и не мога да се спра.... "на майка ти в :censored: да :censored:...."

Ми доста хора сме така ама на него му е през оная работ най-много да го досърби тук там .... иначе :censored: :censored: :censored:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 05 апр 2006 20:04

Haйде стига плюхте. Нали на тази паплач евротъпидепутати им трябват пари. Влезте им в полжението бе колеги - не бива така.
1 стикер примерно 5 лв и ще трябва да се лепи само в КАТ арещу още 3-4 лева за услугата. Хубаво ама , ако някой депутъпак реши да предложи да се слагат 2 стикера ?? Ами и според мен един само на задното стъкло не е достатъчен ще трябва и на предното :D :D

Потребителски аватар
iceman1234
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iceman1234 » Сря 05 апр 2006 20:23

Само това ни е "нужно", ама айде - управия нема! :(

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 05 апр 2006 20:25

Да им го сложа в знака. :!: :twisted:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 06 апр 2006 7:58

и да псуим и да не псуим като кажат слгайте или глоба - ко ша праим ?
ш аосуим и пак тяхнта ще е.
btw не е съвсем без смисъл да е така да се знае какво има в колата.
Щот наистина пожарникарите биха подходили по съвсем друг начим към гасенето на кола с газово (е дано не е както каза колегата - бегайте :) )

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momo 1 » Чет 06 апр 2006 8:20

айде пак пари за стикери :twisted: ,по съм съгласен за асфалт да давам :D

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 06 апр 2006 8:27

Аз нямам нищо напротив! Товая се надявам че на никого няма да пречи. Ай Ай ся, те диваците лепят цели лепенки Пио mhihi НеРЪ на обратно на задното стъкло, тва стикерче няма да е толкова голям косур.
Пък вище преймуществвата - Издухвате някой и той гледа на задния джам стикерче че карате на газ. Ще го хване повече яд! mhihi mhihi mhihi
Лично мое мнение е че това стикерче ще бъде полезно!

Потребителски аватар
FreAk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreAk » Чет 06 апр 2006 8:46

ще е голям смях да видиш половината S класи със стикери mhihi

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”