Как да ми светнат Габаритите

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Как да ми светнат Габаритите

Мнениеот teo_ss » Нед 09 апр 2006 12:04

От известно време Не ми светят преден и заден десен габарит. Крушките са наред бушона също и на се сещам от какво е. Не се наемам да търся причината и си мисля да ги свържа паралелно с левите ама да не се прецака нещо ел.инсталациятя? Дали има такава опасност и някой правил ли го е това?

Потребителски аватар
Bojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bojo » Нед 09 апр 2006 15:07

Май темата е за "Технически форум за..." Не си казал каква е колата.

Провери си кабелите. Минават от вътрешния край на прагорете. Гледай под стелките. В багажника се вижда най-добре къде отиват. И по кабела по кабела и...

П.П. Не ги свързвай паралелно. Май са на различни бушони т.е. ще минава по-голям ток през бушона и...

Потребителски аватар
Becko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Becko » Нед 09 апр 2006 15:56

Проблема ти е в ключа за фаровете. Когато колата не е на контакт и си включил мигача светят ли?

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Нед 09 апр 2006 22:19

При мен проблема беше ,че с годините контактът между крушките и пластинките беше окислен ( може и да не се види с просто око) и не даваше добър контакт. Поизтърках пластинките с една отверка и готово.

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Пон 10 апр 2006 15:34

Проблема ти е в ключа за фаровете. Когато колата не е на контакт и си включил мигача светят ли

Не не светят не е от ключа шото левите пък ми светят
При мен проблема беше ,че с годините контактът между крушките и пластинките беше окислен ( може и да не се види с просто око) и не даваше добър контакт. Поизтърках пластинките с една отверка и готово.

това го прбвах ама със шкурка файда-нема
П.П. Не ги свързвай паралелно. Май са на различни бушони т.е. ще минава по-голям ток през бушона и...

:screwy според мен като свържа повече консуматори на един токов кръг не се увеличава тока а съпротивлението - може крушките да светят много слабо но предполагам няма да е проблем предполагм
ще се опитам да проследя кабелите

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Пон 10 апр 2006 16:48

забравих да спомена че колата е Поло`86 Купе Сега като се мъчих да проследя кабелите ми се струва че захранващия кабел - имам предвит +, е един и същ с този за подгряването на задното стъкло. Някой запознат ли е? Щото ако съм се ориентирал правилно дори и да си свържа крушките няма да ми работи подгряването което е голям промлем.

Потребителски аватар
gstoyanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gstoyanov » Пон 10 апр 2006 17:01

teo_ss написа: ... и си мисля да ги свържа паралелно с левите ама да не се прецака нещо ел.инсталациятя?

teo_ss написа:

:screwy според мен като свържа повече консуматори на един токов кръг не се увеличава тока а съпротивлението - може крушките да светят много слабо но предполагам няма да е проблем предполагм
ще се опитам да проследя кабелите

Bojo е прав за паралелното свързване - тока се увеличава (като при двата котлона на печката). Ако ги свържеш последователно - тогава съпротивлението нараства и токът намалява :) (както се свързват повечето лампички за елха).

iwanst
Автомобил:
Двигател:

Габарити

Мнениеот iwanst » Вто 11 апр 2006 9:21

Габаритите не са ли по 4 вата някъде което е 0.3 ампера за преден и заден 0.6 ампера да се дигне тока на бушона нищо работа бушоните предполагам са 10 ампера... Връзваи ги към другите и тва е...

П.П. Паралелно разбира се, като светенето трябва да намалее пренебрежимо малко.....

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 11 апр 2006 9:24

Не ги свързвай към другите..
1. Ако е трябвало немеца е щял да го направи по-малко материал е все пак.
2. Губиш опцията за светкане на ляв десен габарит на паркинг.. ще светят и двата в най-добрият случай.

Инсталацията ще издържи, бушоните също..
сметката е:
преден 5W
Заден 10W
15w x 2 = 30 w общо..
Няма проблем за кабелите които са 1/2 мм2 нито за бушона.. само вметване, че ако не се лъжа, бушона не е само за габаритите, а и за някой други работи...

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Вто 11 апр 2006 17:17

преден - 4 W заден - 5W
не мисля че е проблем оган с кабелите паралелно и два пожарогасителя в колата за всеки случай :lol: че не ми се търсят тия кабели
най- лошото което може да стане е като я оставя с ляв мигач ще светят всички габарити а при десен нито един което не е проблем

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”