От известно време следя форума, но сега реших да се регистрирам и да почна да участвам в него.
Искам да ви задам един въпрос относно гумите на колата.
Миналата година си купих 2 летни гуми, от които бях много доволен. Тази година е ред да си купя още две, но се чудя как да постъпя, защото това че съм бил доволен от предните, не означава, че не може да съм още по-доволен. Вариантите са ми следните:
1. Да си купя същите гуми като миналата година (Fulda Carat Attiro). Така ще стана с 4 еднакви гуми и ще мога всяка година да въртя предни и задни, така че да се изтъркват равномерно.
2. Да си купя някакви по-добри. Например, GoodYear HydraGrip или GoodYear Excellence. Предлагат ми ги доста изгодно, така че разликата за 2 те гуми ще е м/у 10 и 30 лв (спрямо Fulda-та). Така обаче ще има да се чудя догодина лятото кои гуми да сложа отпред и кои отзад. Щото ще е ред, един вид, отпред да сложа фулдата, а пък тях ги считам все пак за по-кофти.
По принцип не съм съвсем запознат с качеството на гумите и може да не съм прав в горните разсъждения, така че ще се радвам, ако някой ме поправи.
Благодаря много предварително за съветите ви.