за актовете и точките...

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
kiik
Автомобил:
Двигател:

за актовете и точките...

Мнениеот kiik » Нед 14 май 2006 18:59

Озни ден ми вдигнаха колата с паяк от малка софийска уличка и на паркинга като отидох да я взема ми казаха, че въпреки че ми съставят акт и ми вземат талона, за това неправилно паркиране няма да ми се отнемат точки - наистина ли е така?
Защото въпреки, че самия полицай ми го казва от други места чувам, че няма акт без отнемане на точки.....
И втори въпрос - какво следва от това, че имам вписан акт на мое име вече в крайна сметка - ставам ли с нещо по-уязвим през този един месец докато карам с него, а и изобщо ?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 14 май 2006 19:26

относно за точките виж тук:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=1919

по принцип не за всички нарушения се отнемат точки :idea:

а това че караш с акт не променя нищо. Ако нарушиш правилата и те хванат, не им пречи да ти вземат този акт и да ти напишат нов, така че умната.

Viso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viso » Пон 15 май 2006 8:10

В наредбата е предвидено да се отнемат точки за неправилно паркиране, но на практика поне в София не отнемат. Само ще те глобят 20 лв. Плюс тези 30 които си дал за "услугата" преместване на МПС от едно място на друго.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 15 май 2006 9:06

отнемат се и още как..
6 точки са ми взимали за 1во нарушение ;)
кво да правиш съдба...

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 15 май 2006 9:32

начи, ако си спрял върху тротоар /по-малко от 2 м. от сгрладата/и няма знак за забранено паркиране, няма точки, само глоба 30 кинта, ако има знак има и точки

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 15 май 2006 10:47

Да има логика.. едното е неспазване на пътните знаци.. другото неправилно паркиране ;)

Потребителски аватар
idkedikov
Автомобил: VW Passat 3bg
Двигател: AVF
Контакти:

Re: за актовете и точките...

Мнениеот idkedikov » Пон 15 май 2006 11:47

kiik написа:Озни ден ми вдигнаха колата с паяк от малка софийска уличка и на паркинга като отидох да я взема ми казаха, че въпреки че ми съставят акт и ми вземат талона, за това неправилно паркиране няма да ми се отнемат точки - наистина ли е така?
Защото въпреки, че самия полицай ми го казва от други места чувам, че няма акт без отнемане на точки.....
И втори въпрос - какво следва от това, че имам вписан акт на мое име вече в крайна сметка - ставам ли с нещо по-уязвим през този един месец докато карам с него, а и изобщо ?

Аз имам съставен акт без да ми отнемат точки ;) просто като ми го писаха не ми зеха талона а акта беше 10 лева ;)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 15 май 2006 11:54

това е било "глоба с фиш" :wink:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 15 май 2006 11:58

Pichagа написа:това е било "глоба с фиш" :wink:

а баш
що се шашфаньосвате....демек, оти дирите под вола теле....или, стига с тези глупости....все едно де
има си точно определени нарушения, за които се отнемат точки, това, че ви съставят акт нема нищо общо с точките, ако акта е за нарушение, за което се отнемат и точки, освен паричната глоба - значи отнемат ти точки, ако наказанието е по чл., за който има само парична глоба, не ти отнемат точки....
достатъчно ясен ли бях

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 15 май 2006 12:02

batmilko написа:достатъчно ясен ли бях

:roll: мне...човека питаше дали ще му вземат точки....отговора е или да или не... при неправилното паркиране могат и да вземат могат и не, зависи дали е имало знак или не...
п.с. а отнетите точки ги пишат голе в дясно на нак. постановление
"отнети точки по НП-хх т."

Viso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viso » Пон 15 май 2006 12:58

Моят случай беше такъв: паркирах на женския пазар, без да видя че има знак паркирането забранено, синя зона, и пр. След което чичко паяк ми беше отнесъл колата. На наказателния паркинг си платих 30 лв. такса както му викат и ми съставиха акт, после и наказателно постановление за 20 или 30 лв. глоба без да ми се отнемат точки. И аз тогава се зачудих, защото четох наредбата, че за такова нарушение се отнемат 5 точки. Понеже не ми отнеха точки, не го обжалвах, иначе щяхме да се преборваме в съда.

Потребителски аватар
idkedikov
Автомобил: VW Passat 3bg
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот idkedikov » Пон 15 май 2006 14:22

Pichagа написа:това е било "глоба с фиш" :wink:

АКТ е :wink:

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

aактове фишове

Мнениеот jafara » Пон 15 май 2006 15:11

значи като ти вдигнат колата ти пишат акт и ти взимат и точки, както и глобата която е към 30кинта ..... но ако искате да се разминете с акта и ако не ви трябва спешно колата, моят съвет е да отидете след 7 часа в този гараж където е откарана самата кола ...... тогава представителите на реда напускат гаража и остава само охраната на самия гараж ..... така плащате 30-те лева и отделно престоя на час, но сте без акт!!! A относно актовете и точките, има актове без да ти отнемат точки, само глоба ! :patriot

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Re: aактове фишове

Мнениеот Pichaga » Пон 15 май 2006 15:30

jafara написа:значи като ти вдигнат колата ти пишат акт и ти взимат и точки, както и глобата която е към 30кинта ..... но ако искате да се разминете с акта и ако не ви трябва спешно колата, моят съвет е да отидете след 7 часа в този гараж където е откарана самата кола ...... тогава представителите на реда напускат гаража и остава само охраната на самия гараж ..... така плащате 30-те лева и отделно престоя на час, но сте без акт!!! A относно актовете и точките, има актове без да ти отнемат точки, само глоба ! :patriot

мне точно аз си взех колата в 22,00 от Хемус и полицая беше там чинно и писа, писа :wink:

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Пон 15 май 2006 15:32

ами значи не във всеки паркинг става номера ..... егати гадните хиени !!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”