Здравейте!
Днес успешно минах и да споделя моя опит, дано е полезен на хората, които ще минат за вбъдеще.
Документи, които ви трябват:
1) Копие на гражданска отговорност
на ваше име
2) Koпие от договора за покупкопродажба
3) Копие от фактурата
4) Копие от фактурата, с която е закупена колата в чужбина (това не знам защо ми го искаха, ама добре че ми го бяха дали от автокъщата)
5) Талончетно за временни номера
6) Копие от митническата декларация на колата и някакъв талон италиански или там някакъв ... издават се на митницата
Каква е процедурата
1) Отивате на входа в една бяла къщичка, да подадете заявление за първоначална регистрация. Там плащате 7лв. за оформяне на документите.
2) Нареждате се с колата на опашката и чакате да ви дойде реда за каналите. Преди самите канали минавате през едни вишки, където има клон на банката в самата вишка. Там плащате 7лв. за ГТП и един чичка ви бие печат на кой канал да минете.
3) Вътре в каналите ви оглеждат колата. Искат да си почистите номера на рамата, защото тях не им е това работата ?!?!? Трябва да имате комплект първа помощ, триъгълник и пожарогасител.
4) Паркирате зад каналите където можете. Отивате на едно гише, давате транзитните номера, плащате 40 и няколко лева за нови номера и талони.
5) Чакате да ви извикат по уредбата, взимате си талоните, взимате колата и се нареждата за палатката, където ще ви поставят номерата. Номерата не ги дават на вас, а на служителите, които ще ги поставят.
Ами колеги това е. Заредете се с много търпение. Носете копия на документите и оригиналите за сверка. Хубаво е да имате някой за компания и да пази колата. Добра идея е също единия да е с колата и да я мести по опашката, докато другия търчи за документите. Вземете си храна и вода за 1 ден
Успех на всички вас! Поздрави: Момчил