ВЗАИМОПОМОЩ: Регистрация на кола нов внос

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Maxee
Автомобил:
Двигател:

ВЗАИМОПОМОЩ: Регистрация на кола нов внос

Мнениеот Maxee » Нед 04 юни 2006 18:29

Здравейте!
От както си купих колата тичам по институциите и утре ми остава КАТ. Та идеята ми беше, ако някой има желание да ми обясни какво представлява процедурата по издаване на български номера. Прочетох написаното на сайта им и отидох в общината да платя данъка. Да ама не, не може да се плати данък, без копие от големия талон на колата. Можете да платите 2% данък върху сделката, ако купувате без нотариус, като мен. Та от общината ме върната да си взема номера и да я регистрирам в КАТ, нищо че на сайта им пише друго. Както и да е, ако някой знае в КАТ каква е процедурата и за някакви подобни недомислици, моля да сподели, че да ми спести главоболията. Поздрави 8)

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Нед 04 юни 2006 18:43

данъка ще си го платиш в кат или ако имаш познат можеш да минеш и без данък а после да си го платиш в общината. иначе за минаването през кат се зареди с нерви, и ще минеш. първо отиваш в бялата сграда до бариерата в дясно и ти подготвят документите, след това излизаш от вън и посредата в нещо като голяма колона има банка, там пак плащаш ако не се лъжа за минаване през каналите, след това един чичка с престилка обикновенно ти бие печат на кой канал да минеш, минаваш през канала където се чудят за какво да се заядът с теб и като те пуснат тичаш да си подадеш документите за талон и номера, това става в сградата срещу каналите със стълбите, отново плащаш този път номерата и талона и чакаш да те извикат за да ти датат талона, като си вземеш талона излизаш и чакаш да ти сложат номерата и да изчезнеш бързо от там защото ти е писнало от всичко. УСПЕХ! :да:

Потребителски аватар
Maxee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maxee » Нед 04 юни 2006 18:58

Благодаря ти за бързия отговор? А колата къде седи във времето, докато ти си по опашки ? Аз мисля да взема един авер да я пази, че като ги видят тия транзитни номера ... мама им мръсна крадлива :oops:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай

Мнениеот IvanMan » Нед 04 юни 2006 19:23

да най-добре е да сте двама хем да пази колата а и ще я мести докато оправяш документите. мисля че след като отшумя простотията със смяната на номерата няма да има големи опашки и ще минеш сравнително бързо. аз си регистрирах колата през март когато още имаше опашка и ми отне около 4 часа.

Потребителски аватар
Maxee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maxee » Нед 04 юни 2006 19:33

Лошо, приятелчето не може да кара ... :roll: Регистрацията още ли е 60 лв ?

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Нед 04 юни 2006 22:38

Пич най-отгоре в темата СМЯНА НА НОМЕРА е изписано много за процедурите в КАТ.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай

Мнениеот IvanMan » Пон 05 юни 2006 17:14

кажи как мина през кат.

Потребителски аватар
Maxee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maxee » Пон 05 юни 2006 18:17

Здравейте!
Днес успешно минах и да споделя моя опит, дано е полезен на хората, които ще минат за вбъдеще.

Документи, които ви трябват:
1) Копие на гражданска отговорност на ваше име
2) Koпие от договора за покупкопродажба
3) Копие от фактурата
4) Копие от фактурата, с която е закупена колата в чужбина (това не знам защо ми го искаха, ама добре че ми го бяха дали от автокъщата)
5) Талончетно за временни номера
6) Копие от митническата декларация на колата и някакъв талон италиански или там някакъв ... издават се на митницата

Каква е процедурата
1) Отивате на входа в една бяла къщичка, да подадете заявление за първоначална регистрация. Там плащате 7лв. за оформяне на документите.
2) Нареждате се с колата на опашката и чакате да ви дойде реда за каналите. Преди самите канали минавате през едни вишки, където има клон на банката в самата вишка. Там плащате 7лв. за ГТП и един чичка ви бие печат на кой канал да минете.
3) Вътре в каналите ви оглеждат колата. Искат да си почистите номера на рамата, защото тях не им е това работата ?!?!? Трябва да имате комплект първа помощ, триъгълник и пожарогасител.
4) Паркирате зад каналите където можете. Отивате на едно гише, давате транзитните номера, плащате 40 и няколко лева за нови номера и талони.
5) Чакате да ви извикат по уредбата, взимате си талоните, взимате колата и се нареждата за палатката, където ще ви поставят номерата. Номерата не ги дават на вас, а на служителите, които ще ги поставят.

Ами колеги това е. Заредете се с много търпение. Носете копия на документите и оригиналите за сверка. Хубаво е да имате някой за компания и да пази колата. Добра идея е също единия да е с колата и да я мести по опашката, докато другия търчи за документите. Вземете си храна и вода за 1 ден :P

Успех на всички вас! Поздрави: Момчил 8)

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Пон 05 юни 2006 20:40

Maxee написа: ....

Два бързи въпроса, че тази седмица и аз трябва да минавам с една кола за първа регистрация:

1. Гражданската с която в момента движи е правена от продавача на колата, ти казваш че трябва да е на твое име това 100% ли е сигурно /ако да - значи трябва да правя нова гражданска и какъв номер на колата ще впишат в нея? :roll: временния ли?/

2. Казваш, че днес си минал - за колко време мина, имам в предвид тези опашки за смяна на номера изчезнаха ли ли да чакам още някой друг ден?

Мерси предварително!

Потребителски аватар
Maxee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maxee » Пон 05 юни 2006 20:45

за гражданската: предполагам продавача на колата е направил само за няколко месеца, ако няма да променяш клаузите, застрахователя или нещо друго, можеш да я удължиш/продължиш на твое име. Важното е да е на твое име. Надявам се си ме разбрал

за чакането: днес им блокираха компютрите от 11 до 2 ... нямаше мърдане. Препоръчвам ти да идеш в 7:30 и да се наредиш на опашката. Вземи някой с теб да ти мести колата докато ти си вземеш заявлението за регистрация. После и сам ще се оправиш по описаните от мен стъпки

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”