:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Изсушаване /Отводняване/.

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
meltin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Изсушаване /Отводняване/.

Мнениеот meltin » Вто 04 юли 2006 18:59

Здравейте,
В неделя на обяд след като се качих и гледам малко вода по стелките и си помислих че съм я качил с обувките гледам пак водата ми се стори доста. Хванах изсипах стелката навън и гледам отдолу още малко вода. Гледам другите стелки и под тях вода.

Въпроса ми е, трябва ли нещо да направя за да разкарам водата, защото мокетите са още мокри и се притеснявам да не изгният, пък и миришат на мухъл докато изсъхват. Зимно време за 1 2 дни изсъхваше пък доста сняг вкарвах :-) и се надявах и сега от само себе си да си изсъхне.

За източника на водата не съм сигурен, но се чудя дали е възможно да се е напълнила отдолу :-) или е твърде смело предположение и да търся друго място от кадето се е напълнила?

Последна промяна от meltin на Вто 04 юли 2006 20:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Вто 04 юли 2006 19:11

като се намокрят кичетата под мокета става страшно, аз лично мойте кичета ги вадех и съхнеха по 5-6 дни, иначе засмърдява много гадно. Вероятността да влиза вода отдолу е многооо малка, проблема ти е някъде другаде, провери си отпред в коша под чистачките и пластмасата да не са запушени отворите, може да влиза през някое уплътнение ( на стъкло ), през вратите (ако са сваляни корите и скъсан найлона). Така че трябва да изолираш един по един вариантите. Успех.

Потребителски аватар
meltin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот meltin » Вто 04 юли 2006 19:13

Мерси за бързия отговор :-) но все пак основния проблем е изсушаването, защото до сега дори и при много сериозен дъжд не съм имал проблеми с наводняване и ако се повтори проблема тогава мисля да търся проблем там... а засега си мисля как лесно може да се изсуши без да се разглобява защото процедурата по разглобяването и ваденето на мокетите ми изглежда като много сериозна играчка.

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Вто 04 юли 2006 19:17

Имах такъв проблем.Радиаторче на парното. :(По-добре провери,защота и да ги изсушиш пак ще се напълни.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 04 юли 2006 20:09

Слънце , дървени колчета за повдигане на стелките / мокета/ и вратите най -широко отворени.И действай бъро при няколко пордни слънчеви дни защото не се знае кога пак ще има потоп.

Сега сериозно огледай праговете, точно зад предната гума също , може да имаш някоя дупка от корозия, поизмий калта със силна струя може да се отвори някой кратер. Огледай и почисти каналите в двата края на задната част на предният капак - листа, цветове, кал и др става пихтия и водата не се изтича и търси отвор. Ако имаш шибидах прочисти каналите за водата .

Потребителски аватар
meltin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот meltin » Вто 04 юли 2006 20:17

Не съм много сигурен каде е проблема, защото в събота следобедa валя и не съм забелязал вода никаде ходихме с колата до Созопол...

А от силния порой през нощта всички стелки мокри... мокета от страни също не забелязах да е мокър само този на пода...

Най-мокрите места в колата бяха шофьорското и това по диагонал т.е. в дясно и отзад.
Шошьорското и това да пътника почти изсъхнаха. Задните са все още доста мокри.

Замислям се дали да не ходя да питам на някоя автомивка да питам дали не могат да ги изсмучат все пак да изсъхнат по бързо, че скоро слънчево май няма да има.

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Вто 04 юли 2006 20:38

:shock Колега ти си странен човек! Какво му е сложното на ваденето ма кичетата? трябва ти кръстата отверка и 10мин. за четирите стелки. Отвиваш лайсните острани и измъкваш кичетата. А т'ва за изсмукването на мивката- по -добре отиди на OMV и за 1-2лв. си ги изсмучи сам! :D

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Вто 04 юли 2006 23:10

То кечетата се вадят лесно,ама има една гума и отдолу дунапрен и просто няма как да се измъкне.... :cry: Аз лично съм сушил 4-5 пъти така.... след спукано радиторче.....просто беше подгизнала и миризмата беше отвратителна :x Махат се седалките няма начин.Успех :wink:

Потребителски аватар
meltin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот meltin » Сря 05 юли 2006 8:58

Ами аз поогледах и някой винтове, като например тези на пластмасовите лайсни от страни не видях каде са затова ми се стори сложно свалянето...
Друго нещо, което не видях е около коланите как се действа.

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Сря 05 юли 2006 9:41

Подобен проблем реших чрез изваждане на всичко от купето - до ламарина. Все едно беше за моргата колата. :lol: Евала на Никси за тая работа. :wink:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 05 юли 2006 9:54

Аз отводнявам с донапренена гъба за миене на кола, притискам я силно към пода и пускам, тя си изсмуква, после я изцеждам и пак....елементарно и ефикасно, но шанса да засмърди е мноооого голям, въпреки че може и да няма проблем, защото сега е топло и следкато отводниш с гъба, влажното уж ще си изсъхне...

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 05 юли 2006 10:04

5-6 вестника по пода и става номера. Нито смърди нито нищо. :lol: 8)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 05 юли 2006 10:06

като отводните, за смърдела-купувате САВО това е за мухъл и пръскате не много по мокета, оставяте отворени връти че смърди да се отмирише и готово, дори да се намокри пак Савото пази известно време

guido
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guido » Сря 05 юли 2006 12:42

И аз да ти припомня - виж за пукнато радиаторче на парното..
да не се получи дълго сушене за нищо..
успех..

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 05 юли 2006 12:48

Pichagа написа:като отводните, за смърдела-купувате САВО това е за мухъл и пръскате не много по мокета, оставяте отворени връти че смърди да се отмирише и готово, дори да се намокри пак Савото пази известно време

в това има яко белина внимавайте,че избелва текстилни бои , аз по невнимание си направих бяло петно на якето :twisted:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”