:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

доволни ли сте от застрахователите при щети?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

доволни ли сте от застрахователите при щети?

Мнениеот K22 » Чет 13 юли 2006 8:49

Аз съм дългогодишен застраховател.Познавам законите и общите условия на водещите застрахователи по застраховки ГО на МПС и Каско.Много хора не си знаят правата. Споделете, бих могъл да бъда полезен в конкретен случай. :deal

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Чет 13 юли 2006 9:02

интересувам се къв е % премия за каско само при кражба при различните застрахователи ?

п>П каде е най изгодно да се направи ?

Потребителски аватар
K22

различно

Мнениеот K22 » Чет 13 юли 2006 9:15

Във всеки град представителите на една и съща застрахователна компания се държат различно.Обикновенно неофициално се избягва застраховането само на риска Кражба. Например могат да ти предложат пълно каско за 8% , а само Кражба за 7%.
Така че провери конкретно за твоя автомобил на място.

lllubo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lllubo » Чет 13 юли 2006 9:49

защо не мога да получа разпечатка на това кое за колко са ми го оценили при катастрофа? (т.е. за кое колко ми плащат) - застрахован съм в Хановер. Говорих с брокера ми и той каза че е някаква сложна процедура зада го получа. А най-тъпото е че като отида да взема парите и там се подписвам точно на една такава бележка дето пише кое колко струва и естествено се бавя с подписа зада прочета кое колко е.
И също на какъв принцип оценяват щетите? преди време ми удариха задния калник (само него) и нормалното за изправяне и боядисване на детайл е 100 лв. А ти ми плащат 80. На приятели им плащат повече от колкото реално е щетата. Просто ми е интересно как застрахователите оценяват щетите - в зависимост дали е четен или нечетен ден, дали им се работи или не и т.н.?

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Re: различно

Мнениеот landwarrior » Чет 13 юли 2006 9:49

kaloyan22 написа:Във всеки град представителите на една и съща застрахователна компания се държат различно.Обикновенно неофициално се избягва застраховането само на риска Кражба. Например могат да ти предложат пълно каско за 8% , а само Кражба за 7%.
Така че провери конкретно за твоя автомобил на място.
предложиха ми 3.5% за кражба само ,та затова питам

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Re: доволни ли сте от застрахователите при щети?

Мнениеот brum » Чет 13 юли 2006 10:15

kaloyan22 написа:Споделете, бих могъл да бъда полезен в конкретен случай. :deal

Кажи какви са ни правата:) И как да процедираме за оптимален резултат. Някакви тънкости които не са всеизвестни...става дума при завеждане на щета.

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Чет 13 юли 2006 10:53

brum написа:
kaloyan22 написа:Споделете, бих могъл да бъда полезен в конкретен случай. :deal

Кажи какви са ни правата:) И как да процедираме за оптимален резултат. Някакви тънкости които не са всеизвестни...става дума при завеждане на щета.
ако си прочетеш полицата ,тънките уловки ще ги видиш веднага ,няма нужда някой да ти ги казва -те са ги написали ама никой не ги чете и затова после мрънкаме :D :lol:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 13 юли 2006 12:56

Аз сам само на кражба при Булинс някяде ня 3-4% незнам точно.Когато бях на пълно каско при ДЗИ ударих едно куче понатроших 2-3 пласмаси-стакло на фар,пласмаста до мигача и кора под калника.Кората била паднала и не ми признават щото не сам зел парчета от нея-ако ти гепат нещо също не се счита щото тряяя ти земат старата част!Пласмасата ми я сменят с китаиска-тя е гнусно бъла и предпочетох с пукната да си карам.За двусекционен фар няма стъкло и процедурата е следната-давали ми цял фар и земат моя-тънката разлика новия е 80 китаиско менте дето ръждясва за 1-2 години,моя оригинален двусекционен ХЕЛА за 400лв.-освен да ми го сменят а!!!!!Можеше от цялата работа да зема някои лев-да търса там счупена кора от някаде,да си зема пласмаси а те да ми дадат чест от цената и т.н.Имаха некво работно време от 9 до 5 с незнам си ква почивка,а застрахователя иначе кат ти зима парите с договора идва на място :wink: Иначе дажи може да се каже ,че и връзки имах.Ама реших ,че много сам им набрал и да не се права на путка за 20-30лв.,напсувах ги яко и си прекратих договора-хубаво че го бях оставил на разсрочено.Ся нямам пълно каско ама вместо 600 плащам 240 лв. и сам по доволен.Дано не стане некоя сериозна инфекция де!

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Чет 13 юли 2006 13:01

Rabbit_TDI написа:Дано не стане некоя сериозна инфекция де!
я стане я не стане -като се замислиш ако я караш тая кола 2-3-4 години по 600лв за каско -станаха 2500 лв еми ще ме извиняват ама за 2500 как трябва да я блъсна че да си ги избия тия пари ,за мен каското единствено го приемам като ефикасна мярка против крадците (т.е самите застрахователи-демек рекет) иначе все се правят на хитри за щети :evil:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Чет 13 юли 2006 14:20

абе мани мани ти...
стария голф ремонт стъпи 3500...
добре че си го застраховах....
то катастрофите не ги мислиме ама всичко се случва...

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 13 юли 2006 14:24

DragoGT написа:абе мани мани ти...
стария голф ремонт стъпи 3500...
добре че си го застраховах....
то катастрофите не ги мислиме ама всичко се случва...

Драго, нали беше в ДЗИ...пълна щета ли го писаха и платиха ли ти 3500

Потребителски аватар
K22

права

Мнениеот K22 » Чет 13 юли 2006 14:26

[quote="lllubo"]защо не мога да получа разпечатка на това кое за колко са ми го оценили при катастрофа?
Защото не си настоятелен!
Още при сключване на застраховката клиента може да се запознае с методиката за изчисляване на обезщетенията, ако не е записано в общите условия.
При извършване на оглед на клиента трябва да се връчи копие от описа на вещото лице.Обикновенно се подписваш за избор на начин на обещетение-в доверен сервиз или по експертна оценка(Квото ти дадът :roll: )
Ако си недоволен имаш право да си доведеш свой експерт за своя сметка.
Но в повечето случаи застрахователите гледат да спестяват от обезщетения. Единственият сигурен начин за справедливо обезщетение е да минеш през съд....
Надявам се като влезем в Европейския съюз да се нормализират нещата...

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Чет 13 юли 2006 14:28

хммм аааа абе тооооо малко сложно стана тая работа...
значи не съм доволен от ДЗИ...
отначало оцениха на 3000лв ремонт макс
после тотал 4150лв
ама тоооооо абеееее дълга и широка стана
аз не съм се разправял с ДЗИ
новият собственик се разправя та там нещо говори и го направиха 4150

Потребителски аватар
K22

Мнениеот K22 » Чет 13 юли 2006 14:39

Кажи какви са ни правата:) И как да процедираме за оптимален резултат. Някакви тънкости които не са всеизвестни...става дума при завеждане на щета.[/quote]
Най-добре е да си намерите грамотен застрахователен агент(безплатно е)-изключените рискове са написани с много дребни букви :wink: Щатните служители си пазят хляба и когато дойде ред за плащане ги няма.....

lllubo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lllubo » Чет 13 юли 2006 14:50

е как да съм настоятелен - онази ми вика подпиши, аз се мотам, чета, подписвам, викам й че искам да си ги препиша или да ми даде копие, тя ми вика не може, дава ми парите и аре чао - как да съм настоятелен, да й хвърля една пиратка ли? :twisted:
Тази година колата ми е оценена на много малко и ми викат че сумата за плащане е някъде към 150-160, но от тази година застрахователите сложили долна граница 200 лева (трябва да платя мин. 200). В някоя компания нямаше долна граница, ама там са по-големи проценти и идваше над 200 сумата. А миналата година платих 170. Баси простотията. Поне съм сигурен че от догодина само кражба правя и това е, писна ми да се разправям.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”