:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

ИНФО за цена на венто

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Dok
Автомобил: vw POLO 1.6i
Двигател: 1997

ИНФО за цена на венто

Мнениеот Dok » Вто 18 юли 2006 1:05

Искам да си поръчам венто от германия,имам и свои инвалид както и много джамбази които искат да ми я докарат(да ме оскубят) :lol: :lol: :lol: ама както и да е, та вапроса ми е че един такъв доставчик на коли ми предлага да ми донесе венто 94 г. за 4700 лв на инвалид с регистрацията, според вас нормална ли е тази цена за кола на инвалид?Ако някой ме посаветва ще съм благодарен.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

може би

Мнениеот K22 » Вто 18 юли 2006 8:55

Много интересен въпрос :Има смачкани домати по 30стотинки има и пресни по 2лева.... : :roll:
Каква модификация ще ти докарат, на колко километра, колко износена??????
По немския каталог за цени на МПС Шваке цените за 94год варират между 1750 евро-курс купува и 2750 курс продава в зависимост от модификацията и екстрите. Това са цени за Германия които се корегират в зависимост от техническото състояние на автомобила.После има транспортни разходи, печалби......

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 18 юли 2006 10:36

Абсолютно вярно. Читаво Венто напоследък не се намира лесно в Европа. И все пак за подобна сума автомобил от 1994 г. трябва да бъде направо перфектен - произход, документи, гарантиран пробег, поддържан, без удари, без неработещи уж "дреболии" и т.н. Дали се намира лесно такова Венто от 1994 г.? Доставчика ще си изкара неговите 1000 лв. /може и отгоре, но 700-800 лв. са като минимум, независимо какво ти разправя/, а колата ще я караш и поддържаш ти. А внесе ли я направо на името на твоя инвалид... Пожелавам ти късмет!

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 18 юли 2006 10:49

Цената е 4700 + ДДС примерно 1600 така ли ?
Мотор, екстри и състояние не може да се каже категорично без да е ясно това.

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Вто 18 юли 2006 11:24

трябва да бъде направо перфектен - произход, документи, гарантиран пробег, поддържан, без удари ...

Ха...че то такава кола втора ръка надали изобщо може да се намери!
Според мен покупката на кола втора ръка е нещо като да се жениш за втори път :lol: т. е. не може да се мине без разумни компромиси ако искаш да постигнеш някакъв резултат.
И какво му е на 12 годишното Венто :evil: ,моето е на 13 г. и е супер,а съм гледал 10 годишни Голф-ове и то с две врати за същите(че и повече) пари с направо отвратителен вид.
П.П.Единственото което ме притеснява че е от Германия,аз от там кола на повече от 5 г. не бих си взел,справка колата на buFka
Изображение
Това НЕ Е разумен компромис :lol: .

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 18 юли 2006 11:56

Дон FELIPE, съгласен съм за компромиса и за ламарините на автомобилите от Германия и Австрия. Исках да кажа, че при тази цена /на инвалид/ автомобил 1994 г. трябва да е като от легендите за онази немска бабичка, дето го е държала само в гаража и го е изкарвала само в събота да отиде на бинго и веднъж месечно на автомивка... Всички модели на VW имат висока /понякога доста неоправдано/ цена при препродажба. Като правило немците поддържат автомобилите си най-съвестно, въпреки, че съм виждал адски грозни изключения. Всичко опира до това, че колата ще я вкарат направо на името на инвалида и ако не е читава става гадно... А парите са като за по-нова и читава кола.

Потребителски аватар
iceberg
Автомобил: Skoda Octavia Scout II FL
Двигател: BMM 2009

Мнениеот iceberg » Вто 18 юли 2006 13:27

Нали вече гласуваха че при внасянето на автомобил инвалидите не ползват никакви преференции, с други думи се заплаща ДДС?

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Вто 18 юли 2006 14:02

За мен това са си много пари за кола 94 година и то на инвалид. За тия пари трябва да е със всички екстри- автоматик, климатроник, ел. стъкла, ел. огледала, подгряване на огледала, да е в много добро състояние като двигател и ходова част, без грам ръждичка и с много запазена тапицерия и какво ли още не за да си оправдае тия пари. За около 5000 лв без митото може да се намери кола 99г края.

Потребителски аватар
Dok
Автомобил: vw POLO 1.6i
Двигател: 1997

Мнениеот Dok » Вто 18 юли 2006 22:05

И как според вас да си исползвам най разумно инвалида?Направо да си кажа чесно си треперя,ама вече не знам от каде да търся кола понеже преди 4 г. пак си поръчах и не беше за разправяне след което си взех от Бг. пак същата работа и така,и казвате че цената е висока?

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Вто 18 юли 2006 22:49

Виж сега
1.По-ново Венто едва ли ще намериш за тази цена.
2.Разликата м/у Венто и Голф е огромна в полза на първото като изключение правят добре направените и наточени Голф-ве от големите кубатури и коне,които обаче се продават поради знайна за продавача и добре скрита(поне в началото) за купувача основателна причина.
3.Тази кола за около 5000лв. без митото( шест и нещо със него) 99г. ще е или Форд или Фиат .
4.Поне за мен ако сложат от една страна Фиат Брава(о) 99г. и от другата страна Венто 94г при еднакво състояние и цена избора е ясен.
5.Несериозно е да се мисли че може да се вземе читаво Венто за примерно 3000 лв на инвалид.
6.Прочети мн.внимателно темата Германия или Горубляне,като за варианта Горубляне важи в пълна сила 2 точка в частта след първата запетая :lol: .
7. :lol: Който го е страх от мечки не ходи в гората т.е. ако се опасяваш да не те прецакат при покупката просто не си купувай кола.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

относително

Мнениеот K22 » Сря 19 юли 2006 13:12

Всичко в този живот е относително....
Моята кола я взех от джамбазин преди три месеца за 5100 лева без инвалидните разноски и мита.Колата(Комби-1994год) е с перфектен мотор, купе и ходова част. Дадох после 300лева за компресор на климатроник, ел стъклата не работеха, без годни гуми, сложижих си АГУ.Много ли съм дал? До сега карах Опели на които все нещо издишаше....Сега се чувствам сигурен и спокоен с Пасата, пък може и да съм се минал....

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”