Здравейте приятели,
както нееднократно съм осведомявала,от скоро си имам ново возило- 1997 VW Golf 3, 1.9 TDIi, дизел, AFN, та вече направих къмто 500 км из София, обаче, пусто работа,все не ми остава време да го покарам извън града...Смених му масло,филтри,смао а-нд-ренажния(дано го изписвам поне полуправилно:) )ми остана да сменя,за моя застраховка,тъй като върху него пише,че е сменен на 145-ия км,а сега колата е на 161, и общо-взето колата движи. Идеята ми е,че скоро се каним с френдката да идем на море, с колата. Това ще е един не много малък , за бъ;гарските стандарти,пробег от 2х500 км,или айде-не малък за моите стандарти.Някакви съвети да дадете,защото-за протокола, до сега,вече 7 год. карах Лада Самара,която и до морето и обратно ме вози,но накаря почна да гасне,то не бяха датчици за свободен ход,бензинови помпи,акумулатори...и вече неква параноя ме тресе от гаснене на кола(все пак по средата на Цариградско не е най-забавното да ти угасне колата,или пък пред университета в задръстванията).Да дадете някакви съвети преди да замина на какво да обърна внимание, мисля да я минавам на диагностика,но както казах-зверски съм ограничен във времето ,чак се чудя как ми остава време да изшлякам тоя предълъг пост:)
За всички съвети ще съм благдоарен!
(Ако мод-а прецени,че темата съвсем не е за тук,то моля-нека ми каже на ЛС къде я е преместил,10х!)

Леко OFF- (но не много!)
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
"нов" автомобил ли казваш?
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=19195
Сменяй ремъка.. не се ослушвай,.... не знаеш колко са 140 хиляди тези километри...
Сменяй ремъка.. не се ослушвай,.... не знаеш колко са 140 хиляди тези километри...
- stanimir
- Автомобил:
- Двигател:
wili98 написа:"нов" автомобил ли казваш?

Точно тъй-НОВ за мене,иначе -нов , ма в кавички,брат,то е ясно
абсолютно-ще го сменям вече,убедихте ме...
- stanimir
- Автомобил:
- Двигател:
rusiq_24 написа:Колега според мен дали ще закъсаш на път си е божа работа,може да закъсаш и с чисто нова кола от магазинаНе е гаранция това но си прегледай преди да тръгнеш основните работи-масло,вода,спирачна течност,налягане в гумите,задължително и на резервната гума,и други за които се сетиш
Мерси братле! Смао не чаткам-водята защо е толкова важна за тези автомобили?
най-лошото е,че колата ми е супер ниска, спортен модел явно, и съм между две,дори три алтернативи-едни викат,смени окачването (към 700 кинта), други викат-недей, ще се наруши стабилността на 50%,смени само гумите,хем по-евтино(тук арезонно иде въпроса,а дали ще мога да запазя сегашните джанти), трети викат-не давай никви кинти за нищо,карай си я ниска,най-много махни спойлера отпредЕ,че той страда от разни бордюри все

Благодаря на всички,които отделят време да четат и пишат темата,за мен наистина е ценно,все пак - сами се сещате- след самарата туй возило ми се струва като лимузина

- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Водата се проверява при сички дали имаш вода.Вече си я купил с ниско окачване наи-добре така си я караи.Ниското си и има и плюсове особино като ходиш но море и минаваш по магистралата.Зор му е по дупките и особено зимата да катериш бордюрите.Мини ена диагностика и провери споменатите неща и няма да имаш проблеми 99%
- stanimir
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:Водата се проверява при сички дали имаш вода.Вече си я купил с ниско окачване наи-добре така си я караи.Ниското си и има и плюсове особино като ходиш но море и минаваш по магистралата.Зор му е по дупките и особено зимата да катериш бордюрите.Мини ена диагностика и провери споменатите неща и няма да имаш проблеми 99%
Да,точно-няма ли опасност нещо да се "счупи" в някоя дупки и пр.?мн.е ниска
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
- sport generation
- Автомобил:
- Двигател:
- stanimir
- Автомобил:
- Двигател:
sport generation написа:Караи си я ниска няма проблеми и до морето и обратно с бордюрите е зор но визията и стабилността на пътя компенсират някои неудобства а предният споилер не го сваляи в никакъв случаи защото в даден момент може да предпази картера и носачите от срещи с камъни и други по платното за движение
Благодаря!това беше ценен съвет,аз мислех да го ьвалям..но явно скоро ще си иде сам,по каналния ред,ако така се задира всеки път
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”