:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Леко OFF- (но не много!)

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Леко OFF- (но не много!)

Мнениеот stanimir » Чет 20 юли 2006 11:46

Здравейте приятели,
както нееднократно съм осведомявала,от скоро си имам ново возило- 1997 VW Golf 3, 1.9 TDIi, дизел, AFN, та вече направих къмто 500 км из София, обаче, пусто работа,все не ми остава време да го покарам извън града...Смених му масло,филтри,смао а-нд-ренажния(дано го изписвам поне полуправилно:) )ми остана да сменя,за моя застраховка,тъй като върху него пише,че е сменен на 145-ия км,а сега колата е на 161, и общо-взето колата движи. Идеята ми е,че скоро се каним с френдката да идем на море, с колата. Това ще е един не много малък , за бъ;гарските стандарти,пробег от 2х500 км,или айде-не малък за моите стандарти.Някакви съвети да дадете,защото-за протокола, до сега,вече 7 год. карах Лада Самара,която и до морето и обратно ме вози,но накаря почна да гасне,то не бяха датчици за свободен ход,бензинови помпи,акумулатори...и вече неква параноя ме тресе от гаснене на кола(все пак по средата на Цариградско не е най-забавното да ти угасне колата,или пък пред университета в задръстванията).Да дадете някакви съвети преди да замина на какво да обърна внимание, мисля да я минавам на диагностика,но както казах-зверски съм ограничен във времето ,чак се чудя как ми остава време да изшлякам тоя предълъг пост:)
За всички съвети ще съм благдоарен!
(Ако мод-а прецени,че темата съвсем не е за тук,то моля-нека ми каже на ЛС къде я е преместил,10х!)

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 20 юли 2006 11:59

"нов" автомобил ли казваш?

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=19195

Сменяй ремъка.. не се ослушвай,.... не знаеш колко са 140 хиляди тези километри...

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Чет 20 юли 2006 12:31

wili98 написа:"нов" автомобил ли казваш?

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=19195

Сменяй ремъка.. не се ослушвай,.... не знаеш колко са 140 хиляди тези километри...
:D
Точно тъй-НОВ за мене,иначе -нов , ма в кавички,брат,то е ясно
абсолютно-ще го сменям вече,убедихте ме...

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Чет 20 юли 2006 13:30

Колега според мен дали ще закъсаш на път си е божа работа,може да закъсаш и с чисто нова кола от магазина :wink: Не е гаранция това но си прегледай преди да тръгнеш основните работи-масло,вода,спирачна течност,налягане в гумите,задължително и на резервната гума,и други за които се сетиш :wink:

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Чет 20 юли 2006 14:26

rusiq_24 написа:Колега според мен дали ще закъсаш на път си е божа работа,може да закъсаш и с чисто нова кола от магазина :wink: Не е гаранция това но си прегледай преди да тръгнеш основните работи-масло,вода,спирачна течност,налягане в гумите,задължително и на резервната гума,и други за които се сетиш :wink:

Мерси братле! Смао не чаткам-водята защо е толкова важна за тези автомобили?
най-лошото е,че колата ми е супер ниска, спортен модел явно, и съм между две,дори три алтернативи-едни викат,смени окачването (към 700 кинта), други викат-недей, ще се наруши стабилността на 50%,смени само гумите,хем по-евтино(тук арезонно иде въпроса,а дали ще мога да запазя сегашните джанти), трети викат-не давай никви кинти за нищо,карай си я ниска,най-много махни спойлера отпредЕ,че той страда от разни бордюри все :eyecrazy

Благодаря на всички,които отделят време да четат и пишат темата,за мен наистина е ценно,все пак - сами се сещате- след самарата туй возило ми се струва като лимузина :)

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Чет 20 юли 2006 16:50

Народната кола има ли масло вода и гориво трудно закъсва :wink: а окачването ако ти е ниско или твърдо можеш да го размениш с някои с обикновено.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 20 юли 2006 17:27

Водата се проверява при сички дали имаш вода.Вече си я купил с ниско окачване наи-добре така си я караи.Ниското си и има и плюсове особино като ходиш но море и минаваш по магистралата.Зор му е по дупките и особено зимата да катериш бордюрите.Мини ена диагностика и провери споменатите неща и няма да имаш проблеми 99%

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Чет 20 юли 2006 17:47

Rabbit_TDI написа:Водата се проверява при сички дали имаш вода.Вече си я купил с ниско окачване наи-добре така си я караи.Ниското си и има и плюсове особино като ходиш но море и минаваш по магистралата.Зор му е по дупките и особено зимата да катериш бордюрите.Мини ена диагностика и провери споменатите неща и няма да имаш проблеми 99%

Да,точно-няма ли опасност нещо да се "счупи" в някоя дупки и пр.?мн.е ниска

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Чет 20 юли 2006 18:59

тампони на амортесьори-и аз съм със ниско окачване.

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Чет 20 юли 2006 19:11

SMEL написа:тампони на амортесьори-и аз съм със ниско окачване.

Имало тампони,май?! Но не знам,на някоко пръста е от земната повърхност ))
И как върви-'чука' ли се редовно в дупки,бордюри,чупи ли се?

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Чет 20 юли 2006 20:14

Внимателно трябва да се кара да не остани картера някъде,обаче на магистралата е супер :)

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Пет 21 юли 2006 9:29

Achim Lauritzen написа:Внимателно трябва да се кара да не остани картера някъде,обаче на магистралата е супер :)

Така е,ма колко е магистралата от пътря до морето-една отсечка ....:(

Потребителски аватар
sport generation
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sport generation » Съб 22 юли 2006 16:26

Караи си я ниска няма проблеми и до морето и обратно с бордюрите е зор но визията и стабилността на пътя компенсират някои неудобства а предният споилер не го сваляи в никакъв случаи защото в даден момент може да предпази картера и носачите от срещи с камъни и други по платното за движение

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Пон 24 юли 2006 7:56

sport generation написа:Караи си я ниска няма проблеми и до морето и обратно с бордюрите е зор но визията и стабилността на пътя компенсират някои неудобства а предният споилер не го сваляи в никакъв случаи защото в даден момент може да предпази картера и носачите от срещи с камъни и други по платното за движение

Благодаря!това беше ценен съвет,аз мислех да го ьвалям..но явно скоро ще си иде сам,по каналния ред,ако така се задира всеки път

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”