Здравейте,
Бях си ударил колата и до сега не ми работеше ключалката на шофьорската врата.
Днес обаче ми умря и батерията на дистанционното за алармата, та реших да почовъркам ключалката.
Та отворих бравата (развивам едно шестграмно болтче) и по едно време докато въртях ключа вратите започнаха да се заключват и реших, че ключалката е наред, просто не е била монтирана правилно и започнах да ръчкам и по едно време...
...ми се свалят всичките прозорци. Продължавам да ръчкам (да въртя ключа в полу-извадената дръжка (брава)) и забелязвам, че с ключа мога да регулирам всичките (четири) прозореца. Мога да ги свалям изцяло, да ги затварям, да ги спирам по средата да ги мръдвам леко.... Баси. Тва е яко.
(През цялото време си се заключват и отключват вратите)
Обаче не винаги проработва.
Та въпросите са: как да разбера кога и защо работи (за мен това е полезна глезотия) и да го накарам да работи постоянно. Това нормално ли е или е някакъв таен ефект? При вас случвало ли се е?

Изумително поведение на ключалката на шофьорската врата
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
raz0r написа:На мен ми се стори, че стъклото тръгва надолу и не спира, тоест лекичко трябва да се върне ключа на обратно (тоест не само да върнеш ключа, и да завъртиш леко за заключване), за да спре да сваля стъклата.
Но не съм много убеден дали е така или съм се заблудил.
Сега като си ходя, ще го тествам.
Така е!!! Както е с бутоните на ел. стъклата ако го задържиш малко повече си слизат до доло, ако само го прецъкаш слиза за малко и ако тръгне да слиза (автоматично) надоло стъклото трябва да цъкнеш нагоре за да спре на желаното от тебе място.
Освен това след като задържиш ключа в бравата и активираш комфорт модула после само със завъртане и тръгват стъклата.След назнам си колко време комфорт модула се деактивира и пак трябва да задържиш ключа за да се активира.
Незнам дали това е нормалната работа на стъклата но при мене е така.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
.След назнам си колко време комфорт модула се деактивира и пак трябва да задържиш ключа за да се активира.
'Подкрепям напълно. и при мене е така .... разбира се тази глезотия не я ползвам , ама поне ми спести един допълнителен модул за алармата, та да ми вдига де що може....

- snoopgod
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Изумително поведение на клучалката на шофьорската врата
откри америка ве колегаraz0r написа:Здравейте,
Бях си ударил колата и до сега не ми работеше ключалката на шофьорската врата.
Днес обаче ми умря и батерията на дистанционното за алармата, та реших да почовъркам ключалката.
Та отворих бравата (развивам едно шестграмно болтче) и по едно време докато въртях ключа вратите започнаха да се заключват и реших, че ключалката е наред, просто не е била монтирана правилно и започнах да ръчкам и по едно време...
...ми се свалят всичките прозорци. Продължавам да ръчкам (да въртя ключа в полу-извадената дръжка (брава)) и забелязвам, че с ключа мога да регулирам всичките (четири) прозореца. Мога да ги свалям изцяло, да ги затварям, да ги спирам по средата да ги мръдвам леко.... Баси. Тва е яко.
(През цялото време си се заключват и отключват вратите)
Обаче не винаги проработва.
Та въпросите са: как да разбера кога и защо работи (за мен това е полезна глезотия) и да го накарам да работи постоянно. Това нормално ли е или е някакъв таен ефект? При вас случвало ли се е?

- raz0r
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ANNIHILATOR написа:raz0r написа:...
Така е!!! Както е с бутоните на ел. стъклата ако го задържиш малко повече си слизат до доло, ако само го прецъкаш слиза за малко и ако тръгне да слиза (автоматично) надоло стъклото трябва да цъкнеш нагоре за да спре на желаното от тебе място.
Освен това след като задържиш ключа в бравата и активираш комфорт модула после само със завъртане и тръгват стъклата.След назнам си колко време комфорт модула се деактивира и пак трябва да задържиш ключа за да се активира.
Да, и при мен е така.
Още едно въпросче: при мен при включване на алармата стъклата не се прибират, как мога да направя така, че да се прибират?
- raz0r
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Изумително поведение на клучалката на шофьорската врата
snoopgod написа:откри америка ве колегаraz0r написа:З...![]()
А откъде да знам, че има такава екстра?
Като си купуваш кола втора употреба не ти дават ръководство за управление.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”