:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

С какви гуми сте в момента ???

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen

Анкетата завърши на Съб 26 авг 2006 18:53

1.Лeтен модел
176
87%
2.Зимен модел
6
3%
3.Всесезонни
15
7%
4.Честно казано незнам
3
1%
5.Зимен модел , но ще ги сменя скоро...
2
1%

Общо гласове: 202
Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Чет 27 юли 2006 18:53

Мисля че след като се вгледаме в отговорите , ще разберем защо стават неприятните случки по път за морето,планината или родния край...... Прекалено много коли със зимни гуми виждам напоследък :shock :? Няма смисъл да коментираме спирачния път с такива гуми , както и устойчивоста на автомобила при висока скорост 100+++
mod edit: DragoGT

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Чет 27 юли 2006 19:00

Лично аз, откакто карам винаги се съобразявам на личната си кола да слагам гуми , подходящи за сезона. До скоро карах с едни за дъжд и съм много доволен , защото колата не се плъзгаше толкова , колкото сега с летните. За зимата няма какво да коментирам. Колата си я купих зимата и беше с много изтъркани летни гуми . Един вика вземи си само 2 нови зимни , друг вика , че ше изкарам още 2 месеца с тия гумета , аз запилих и дадох 350 лева за 4-ри нови гуми , но знаех че няма да закъсам някъде. Сега като дойде зимата , пак започнах да подочувам от приятели...абе земи си само 2 гуми , що ше се набутваш. Е пак ще отида и ще си купя 4-ри Чисто Нови зимни гуми . Хора , ако има все още някой , който не е разбрал гумите са този елемент от колата , който прави контакт с пътя и понякога от него произлизат неприятните проишествия или пък чакането с часове в студа да дойде някой да ви дръпне :wink:

П.С
Имам добър приятел , на който колкото и да се опитвам да му втълпя все си кара с едни гуми цялата година и то на старо :roll: . Значи има пари да кара и изхранва Голф 4 , а няма пари за едни свестни гуми . Е това не го разбирам и тая година подозирам , че пак ше отиде някъде , ще си купи 4-ри зимни гуми 2-ра ръка и ще си покара с тях цялата година , няма лято , есен , пролет или зима :idea:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 27 юли 2006 19:09

2 зимни отзад 2 летни отпред. Чесно казано зимните са ми по-устойчиви за лято от колкото летните. :shock

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Чет 27 юли 2006 19:16

Лятото карам с летни, зимата с зимни

Миналата седмица изправях джанта в една гумаджийница и един колега преди мен с някакво ауди комби слагаше зимни гуми, спогледахме се с гумаджията, питам го защо така в арктика ли ше ходи туй ауди, човека каза че обяснил че това са зимни гуми и се карат зимата в отговор гордия собственик на аудито заявил на гумаджията че е мошенник и т.н. и общо взето няма нужа да му обясняват какви гуми да слага, той това много добре го знае.

Аз погледах, погледах казах на човека с аудито да си купи гуми от ония с шиповете железни че сега им е сезона и си отидох :)

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 27 юли 2006 19:23

Ами анкетата е за магистрала. Но аз на магистрала се качвам не повече от 3 пъти годишно. Докато виж по пясък, павета, кал и такива неща зимните вършат перфектна работа лятото. 8)
Пък да не говорим как тия "летни" купувани от България ми се напукаха за 2 сезона. :?

Потребителски аватар
gsb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gsb » Чет 27 юли 2006 19:39

Я да видим сега! Отпред съм със Фулда Кристал Гравито M+S. Отзад - Дебица Навигатор M+S. Някой ще каже,, че това са зимни гуми! Не-е-е-е! Това са т.н. всесезонни гуми! На зимните пише "Winter"! M+S са за кал и сняг! Е карам по черни пътища, такива с дупки или даже траншеи - за какво да слагам летни гуми! Не ми вършат работа! На магистралата се качвам 1-2 пъти в годината и не карам с повече от 120! Имах само една катастрофа заради гумите - челен удар с 40 в колата пред мен! Ма тва си беше верижна катастрофа и ситуацията не е предвидима! Иначе на морко се държат супер!

За зимата - зимни гуми - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Аз кат съм с quattro и със сликовете пак ше излаза от преспите, ма ако трябва да спирам после :roll:

Катастрофи и инциденти лятото стават главно от бързане, дълъг път и жега!

Потребителски аватар
milkinis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот milkinis » Чет 27 юли 2006 20:16

Задължително лятото с летни, зимата според това колко пара надипля :wink: или зимни отпред-летни отзад, или четири зимни

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Чет 27 юли 2006 21:06

Моите зимни гуми са страхотни на сняг НО рейтинга на скороста е до 170 км/ч ... поради което се въздържам от по-бързо каране по магистралата. (Въпреки че не винаги).

Моите летни гуми са с рейтиг ZR което значи че нямат ограничение.

Плюс това, през лятото карам с 205/55/16 а през зимата с 195/65/15.

И двата сета гуми са много добри и си вършат работата за която са предназначени перфектно и са абсолютно НЕ заменими един с друг. Тоест не бих могъл да карам със зимните гуми през лятото а за летните през зимата изобщо да не говорим (вижте снимките в гаража).

**** До тук добре.

На Голфа (който кара жена ми) имам само Нокиан WR които са тъй наречените "всесезонни плюс" и им пише winter на тях. Това е така защото шарката им е зимна но са направени от доста по-твърд материал и имат 80000 км гаранция.

Така че нещата не са напълно черно-бяли. Всичко зависи много от стила на каране и от колата. На Голфа с неговите 115 кс, му стигат тези гуми, но не би ми било много приятно да карам Пасата с тях.

Потребителски аватар
asskoGTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот asskoGTI » Чет 27 юли 2006 22:32

разбира се че съм с джапанките :wink:

Потребителски аватар
hitrec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hitrec » Чет 27 юли 2006 22:53

Предните винаги според сезона и нови защото те движат, а задните ако има пари и те ако не каквито има.Зимата карах с Малое и съм доволен , но не съм имал кой знае какви препятствя за да кажа , че са добри.Задните не помня каква марка бяха, но пак зимни.Сега съм пак отпред с Малое чисто нови а от зад с някакви пирели втора употреба.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 28 юли 2006 0:14

Освен сичко друго да караш с зимни гуми лятото е страшна набутвация щото свършват бързо.А всесезонни не сам карал ама по думите на специалисти не стават за никав.....Сега имам 4 зимни с които доиде колата и си купих 4 нови летни(на старо гуми не са гуми!).Ама с стария Голф понеже го купих с летни и аз правих мизерията зимни да слагам само на предните колела и не съм имал проблем.Иначе като се изтриеха предните ги слагах отзад а за предните нови и така до безкраи :lol:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 28 юли 2006 6:37

сега съм с 4 дъждовни, uniroyal. зимата бях със предни зимни maloya cresta, а отзад същите дъждовни.тази зима ще купувам още две малои :wink:

ПС: като дойде пролетта, преди да смена зимните с дъждовните, карах известно време със зимните.Е мога да ви кажа че зимните имаха много по-къс спирачен път и много по-голяма устойчивост от тези унироялки.......
след 2 дена тръгвам за морето и малко се притеснвам от тия гуми....ще карам бавно

Потребителски аватар
Kill of Killer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kill of Killer » Пет 28 юли 2006 7:40

Аз още април месец смених зимните с летни гуми 8)

Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ickata » Пет 28 юли 2006 7:42

Зимни...пусти мързел...

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти: