:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Измама на ОМВ на бул. България!!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
BaHko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Измама на ОМВ на бул. България!!

Мнениеот BaHko » Чет 27 юли 2006 20:16

Колеги ето какво ми се случи като тръгнах да се прибирам от работа: понеже утре заминаваме на море реших още тази вечер да напълня резарвоара на полото ми, за да не се мотая утре. Предишния ден бях заредил за 40 лева 95, като нямах никакъв бензин почти в резарвоара и стрелката ми посочи точно половината. Както обикновено отидох да налея на ОМВ на бул. България като си правех сметката че ще побере не повече от 22-3 литра по 1.96 грубо 50 лева. И ето какво стана- наляха ми 38 ЛИТРА бензин!! Направо не можах да повярвам. Платих около 75 лева! И тези от предишния ден 40, се оказва, че не мога да си напълня резарвоара за 110 лева, който би трябвало да е около 45 литра мисля че.НЕ ЗАРЕЖДАЙТЕ ПОВЕЧЕ ТАМ! Препоръчайте ми моля, някоя що годе добра бензиностанция! Казах на бензинджията че лъжат като цигани, а той почна да ми обяснява как ако нещо не е наред колонката автоматично спирала. И аз му обяснявам да ги разправя на друг и той ми каза, че ако искам мога да подам оплакване и да искам проба, която може би се плаща от клиента. Пробата се състои в следното- в една прозрачна 20 литрова туба започват да наливат бензин и да се гледа в същото време показанията на колонката. Питам се има ли смисъл изобщо да се занимавам с тях, защото съм почти сигурен, че така ще направят, че всичко да си е ОК. :x

Потребителски аватар
Immortal
Автомобил:
Двигател:

Re: Измама на ОМВ на бул. България!!

Мнениеот Immortal » Чет 27 юли 2006 20:22

BaHko написа: Пробата се състои в следното- в една прозрачна 20 литрова туба започват да наливат бензин и да се гледа в същото време показанията на колонката. Питам се има ли смисъл изобщо да се занимавам с тях, защото съм почти сигурен, че така ще направят, че всичко да си е ОК. :x

Отиди след седмица и направи пробата.Няма как да са направили нещо за да е ОК всичко :wink:

Потребителски аватар
BaHko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BaHko » Чет 27 юли 2006 20:24

След една не знам дали ще е, но след 2 ще се пробвам. Пазя си касовата бележка.

Потребителски аватар
d3f
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот d3f » Чет 27 юли 2006 21:10

Четох във форума, не си спомням точно къде, но се говореше за още такива бензиностанзи... Явно е често явление в България... Вече се съмнявам за всяка бензиностанция...

Потребителски аватар
digigi
Автомобил: Audi A6 C8 50TDI
Двигател: 2019

Мнениеот digigi » Чет 27 юли 2006 22:53

Преди месец, бях на OMV в Бургас да зареждам газ и там едни други клиенти, които зареждаха също газ вдигнаха луд скандал(наистина луд!) че бутилката им била за 30л. а пък те заредили 40 и нещо! Ама накрая решиха че нищо не могат да направят и си тръгнаха...
Не се сещам къде още ама за още едно OMV бях свидетел на по-малък скандал... Така че това е нещо обичайно май при тях... :evil:
Мен са ме лъгали много с по 2-3 до 5-6 л. и съм се осещал ама да те излъжат с 10-15 това вече доста... :evil:

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Чет 27 юли 2006 23:00

Абе и аз като заредя от ОМV минавам по малко километри :dontknow: апак и бензина там нещо не ми харесва :roll:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 27 юли 2006 23:01

Ми хора напревете следното. Вземете една бутилка литър и половина и с предтекста че ще правите ремонт на колата и ще сваляте резервоара при което след това все пак ви требе некъв бенц си напълнете шишето. В този случай ще видите дали колонката е точна и дали може да се разчита за наливането на цял резервоар.
Аз например на няколко пъти съм пълниш шишета по половин литър като дори веднъж колонкота отчиташе по-малко :). Това с по-малкото отчитане стана на Лукойла на ломско шосе.

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Чет 27 юли 2006 23:28

Точно защото колонките лъжат здраво на повечето бензиностанции не искат да зареждат в шишета, туби и др. Оправдават се с това, че било противопожарни изисквания и прочие.

Потребителски аватар
zexer
Автомобил: Golf2
Двигател: 1.3 MH
Контакти:

Мнениеот zexer » Чет 27 юли 2006 23:33

Абе сигурно ли е че на полото резервоара е 40литра?
На Голф 2 е 55литра! Аз днес заредих 90лв почно за съшото пътуване до морето и пак от ОМВ - 46литра (5 в тубата другите в колата) и по показателя на колата са точна 41+литра в нея. .. много съм доволен. Все си мисля че грешката е при теб. Да не би 40те лева които си зареди предишния ден да си изгорил част от тях?

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Чет 27 юли 2006 23:47

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 20:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 27 юли 2006 23:49

driver написа:Точно защото колонките лъжат здраво на повечето бензиностанции не искат да зареждат в шишета, туби и др. Оправдават се с това, че било противопожарни изисквания и прочие.

Ми сипи си сам... или пък ако не дават и това тогава просто отминаваш тази бензиностанция и минаваш на следващата.. поне бензиностанции бол.

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Чет 27 юли 2006 23:55

Преди на механичните колонки правеха следния номер:
Колата преди вас зарежда бензин за 5 лв - след което бензинджията прави лъжливо движение - уж с пистолета занулява брояча, но всъщност не го прави и на следващата кола започва да зарежда вече не от 0.00лв/л, а от 5.00лв...или прекарва ви с толкова, колкото е заредила предната кола....
Нямам идея дали не правят нещо подобно и на електронните колонки...

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 28 юли 2006 0:01

На булеварди и околоврстни никога не зареждам вече. Както и на магистрали. :banghead: Щото после се чуда що ми дава 16 на 100 разход на газ. :twisted: Големи измамници са станали вече. А и само вдигат цените без никакво качество в обслужването. :twisted:
Вече за трети път не ми завиват капачката на газта докато ми мият 10 минути прозорците. :x

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 28 юли 2006 0:08

Пичове тъжното е че аз почти не знам бензиностанция дето да не прават тез номера.Отвсякаде ми разправят как бутилки или резервоари са сабрали повече отколкото могат.Мен даже като зареждам ме е страх да се вглидам щото знам че нищо не може да се направи в тоз случеи ,а пък аз сам ядослив и или ще свърша някоя простотия или една седмица ще ми е криво че са ме приибали.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пет 28 юли 2006 0:27

vw_golf_2_Memphis написа:аз за 45л плащам 80лв :P

Абе мама му стара веднъж половин час въртях и така не намерих тази "бензиностанция".. я плс обясни по-подробно къде се намира :).

Последна промяна от Muncho на Пет 28 юли 2006 3:11, променено общо 1 път.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”