Измама на ОМВ на бул. България!!
- BaHko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Измама на ОМВ на бул. България!!
Колеги ето какво ми се случи като тръгнах да се прибирам от работа: понеже утре заминаваме на море реших още тази вечер да напълня резарвоара на полото ми, за да не се мотая утре. Предишния ден бях заредил за 40 лева 95, като нямах никакъв бензин почти в резарвоара и стрелката ми посочи точно половината. Както обикновено отидох да налея на ОМВ на бул. България като си правех сметката че ще побере не повече от 22-3 литра по 1.96 грубо 50 лева. И ето какво стана- наляха ми 38 ЛИТРА бензин!! Направо не можах да повярвам. Платих около 75 лева! И тези от предишния ден 40, се оказва, че не мога да си напълня резарвоара за 110 лева, който би трябвало да е около 45 литра мисля че.НЕ ЗАРЕЖДАЙТЕ ПОВЕЧЕ ТАМ! Препоръчайте ми моля, някоя що годе добра бензиностанция! Казах на бензинджията че лъжат като цигани, а той почна да ми обяснява как ако нещо не е наред колонката автоматично спирала. И аз му обяснявам да ги разправя на друг и той ми каза, че ако искам мога да подам оплакване и да искам проба, която може би се плаща от клиента. Пробата се състои в следното- в една прозрачна 20 литрова туба започват да наливат бензин и да се гледа в същото време показанията на колонката. Питам се има ли смисъл изобщо да се занимавам с тях, защото съм почти сигурен, че така ще направят, че всичко да си е ОК. 

- Immortal
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Измама на ОМВ на бул. България!!
BaHko написа: Пробата се състои в следното- в една прозрачна 20 литрова туба започват да наливат бензин и да се гледа в същото време показанията на колонката. Питам се има ли смисъл изобщо да се занимавам с тях, защото съм почти сигурен, че така ще направят, че всичко да си е ОК.
Отиди след седмица и направи пробата.Няма как да са направили нещо за да е ОК всичко

- digigi
- Автомобил: Audi A6 C8 50TDI
- Двигател: 2019
Преди месец, бях на OMV в Бургас да зареждам газ и там едни други клиенти, които зареждаха също газ вдигнаха луд скандал(наистина луд!) че бутилката им била за 30л. а пък те заредили 40 и нещо! Ама накрая решиха че нищо не могат да направят и си тръгнаха...
Не се сещам къде още ама за още едно OMV бях свидетел на по-малък скандал... Така че това е нещо обичайно май при тях...
Мен са ме лъгали много с по 2-3 до 5-6 л. и съм се осещал ама да те излъжат с 10-15 това вече доста...
Не се сещам къде още ама за още едно OMV бях свидетел на по-малък скандал... Така че това е нещо обичайно май при тях...

Мен са ме лъгали много с по 2-3 до 5-6 л. и съм се осещал ама да те излъжат с 10-15 това вече доста...

- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Ми хора напревете следното. Вземете една бутилка литър и половина и с предтекста че ще правите ремонт на колата и ще сваляте резервоара при което след това все пак ви требе некъв бенц си напълнете шишето. В този случай ще видите дали колонката е точна и дали може да се разчита за наливането на цял резервоар.
Аз например на няколко пъти съм пълниш шишета по половин литър като дори веднъж колонкота отчиташе по-малко
. Това с по-малкото отчитане стана на Лукойла на ломско шосе.
Аз например на няколко пъти съм пълниш шишета по половин литър като дори веднъж колонкота отчиташе по-малко

- zexer
- Автомобил: Golf2
- Двигател: 1.3 MH
- Контакти:
Абе сигурно ли е че на полото резервоара е 40литра?
На Голф 2 е 55литра! Аз днес заредих 90лв почно за съшото пътуване до морето и пак от ОМВ - 46литра (5 в тубата другите в колата) и по показателя на колата са точна 41+литра в нея. .. много съм доволен. Все си мисля че грешката е при теб. Да не би 40те лева които си зареди предишния ден да си изгорил част от тях?
На Голф 2 е 55литра! Аз днес заредих 90лв почно за съшото пътуване до морето и пак от ОМВ - 46литра (5 в тубата другите в колата) и по показателя на колата са точна 41+литра в нея. .. много съм доволен. Все си мисля че грешката е при теб. Да не би 40те лева които си зареди предишния ден да си изгорил част от тях?
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 20:20, променено общо 1 път.
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
driver написа:Точно защото колонките лъжат здраво на повечето бензиностанции не искат да зареждат в шишета, туби и др. Оправдават се с това, че било противопожарни изисквания и прочие.
Ми сипи си сам... или пък ако не дават и това тогава просто отминаваш тази бензиностанция и минаваш на следващата.. поне бензиностанции бол.
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Преди на механичните колонки правеха следния номер:
Колата преди вас зарежда бензин за 5 лв - след което бензинджията прави лъжливо движение - уж с пистолета занулява брояча, но всъщност не го прави и на следващата кола започва да зарежда вече не от 0.00лв/л, а от 5.00лв...или прекарва ви с толкова, колкото е заредила предната кола....
Нямам идея дали не правят нещо подобно и на електронните колонки...
Колата преди вас зарежда бензин за 5 лв - след което бензинджията прави лъжливо движение - уж с пистолета занулява брояча, но всъщност не го прави и на следващата кола започва да зарежда вече не от 0.00лв/л, а от 5.00лв...или прекарва ви с толкова, колкото е заредила предната кола....
Нямам идея дали не правят нещо подобно и на електронните колонки...
-
- Автомобил:
- Двигател:
На булеварди и околоврстни никога не зареждам вече. Както и на магистрали.
Щото после се чуда що ми дава 16 на 100 разход на газ.
Големи измамници са станали вече. А и само вдигат цените без никакво качество в обслужването.
Вече за трети път не ми завиват капачката на газта докато ми мият 10 минути прозорците.

Вече за трети път не ми завиват капачката на газта докато ми мият 10 минути прозорците.

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Пичове тъжното е че аз почти не знам бензиностанция дето да не прават тез номера.Отвсякаде ми разправят как бутилки или резервоари са сабрали повече отколкото могат.Мен даже като зареждам ме е страх да се вглидам щото знам че нищо не може да се направи в тоз случеи ,а пък аз сам ядослив и или ще свърша някоя простотия или една седмица ще ми е криво че са ме приибали.
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
vw_golf_2_Memphis написа:аз за 45л плащам 80лв
Абе мама му стара веднъж половин час въртях и така не намерих тази "бензиностанция".. я плс обясни по-подробно къде се намира

Последна промяна от Muncho на Пет 28 юли 2006 3:11, променено общо 1 път.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”