Днес минах преглед, че ми беше дошло времето. Видях едно място под моста Черковна с табела ГТП и викам хайде тука ще мина и без това ми е на път. Тия взеха вътре да ми се правят на интересни понеже не съм си носел големия талон първо, после че съм нямал катализатор ми викат/ за платен пътен данък за 2006 знаех и ден преди това го платих/. Обясниха ми че според новите изисквания трябвало задължително да имам катализатор, а един такъв нов с монтажа струвал около 600лв. Питах ги дали не са в ред нещо, защото хората ходят да си махат катализаторите а те искат аз да ходя да си сложа. Пък и аз карам на газ и ще го издухам 2 пъти по бързо.
Те ми обясниха със заобиколни думи все едно ги записвах със скрита камера, че щели "ДА МИ МОНТИРАТ ПО-ЕВТИНО" т.е. да ми пишат, че имам такъв подразбрах с доста зор. На края ги питам колко им дължа понеже осетих,че ще си искат почерпка и те ми викат 28 лв е таксата вече ти колкото дадеш за катализатора. Хвърлих им 35 лв и си тръгнах, но ми е интересно има ли наистина такива изисквания ако някой е по запознат да каже.

Изисквания за катализатор за Годишен Технически Преглед?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- alien1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи си е задължително и ако следващата година не ми мине рушвета ща не ща - катализатор. Благодаря за отговора на колегата One, който гледам е и със същия двигател като моя. Моя проблем за катализатора е, че въобще нямам такъв и така я купих колата преди година.
Ако реша просто ще трябва чисто нов да си предвидя и това е но искрено се надявам да не е повече от 150 лв да кажем.
Ако реша просто ще трябва чисто нов да си предвидя и това е но искрено се надявам да не е повече от 150 лв да кажем.

- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- poGo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
GOLF_GT написа:Колеги кажете къде във София мога да си проверя катализатора дали ми е запушен или не..........
Във всеки по-голям сервиз за ауфуси. Ама ще ти земат пари за сваляне, слагане и т.н. Ето един тел. на KRAFT на Околовръстното, можеш да питаш дали правят такива провеврки?!?!?! - 9628435
Успех!!

- GOLF_GT
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сега се обадих в Крафт и човека беше доста учтив.Каза ми да отида някъде където минават прегледи,там имали уред с който щели да ми кажат 100% дали ми е запушен катализатора или не.Задължително го направи това казва щото да не се окаже че ще махнем здрав детайл.Иначе вика ние с удоволствие ще ти вземем парите,казва нов катализатор е около 800 лева а резонаторното гърне 83 лева с 1 година гаранция и 45 лева без гаранция.Това в Крафт на околовръстното.Каза ми и той,че от догодина колите без катализатори няма да могат да минават на преглед.

- poGo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
GOLF_GT написа:...........нов катализатор е около 800 лева а резонаторното гърне 83 лева с 1 година гаранция.............
Каза ми и той,че от догодина колите без катализатори няма да могат да минават на преглед.![]()
![]()
Аз на 2 коли досега съм слагал от тия за 83 лв. и не бях недоволен.
Това за минаването на колите без катализатор не го знаех!! Ама не го и вярвам. Какво ще стане с милионите коли без катализатори?!?! Ако досега не е имало революция, само вземи на българина колата му и ще видиш ГОЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕМ ЗОР.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”