От къде да купя масло (в Германия)
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
От къде да купя масло (в Германия)
Значи последния път си купих някакво куче марка, което отговаря на изискванията на VW (10W40 - 505.00) и ми излезе 20 Евро.....сега иде ред пак да се сменя (след има няма 5000 км), та съм решил по-рано да се оглеждам за масло барем уцеля някаква промоция
спомням си, че някой от колегите беше купувал Castrol 5 литра за по малко от 10 Евро....ама не се сещам от къде. Ако някой има идея в коя верига магазини има промоция - да се обади...

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Кауфланд
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... B%E0%ED%E4
Баце промоции в Германия истински има ама ...ти си нагазил в извора и жаден ходиш ,та нас тука мъчениците от България питаш
.
Поогледай се

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... B%E0%ED%E4
Баце промоции в Германия истински има ама ...ти си нагазил в извора и жаден ходиш ,та нас тука мъчениците от България питаш

Поогледай се

- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Не те знам къде си в Германия, ама ако имаш Рацио наблизо, там има от белия кастрол 10В40 за 15 Юро. Моите познати обаче по принцип са скептични към тоя кастрол (белия).
Аз днеска си взех ликви моли да ги видя дали си заслужава молибденовата прибавка
. На същата цена (31 Юро) беше и Кастрол Магнатек ГТД 10В40.
Аз днеска си взех ликви моли да ги видя дали си заслужава молибденовата прибавка

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
roadrunner написа:Не те знам къде си в Германия, ама ако имаш Рацио наблизо, там има от белия кастрол 10В40 за 15 Юро. Моите познати обаче по принцип са скептични към тоя кастрол (белия).
Аз днеска си взех ликви моли да ги видя дали си заслужава молибденовата прибавка. На същата цена (31 Юро) беше и Кастрол Магнатек ГТД 10В40.
що са скептични към белия кастрол ако не е тайна или незнаеш? а и 15 Евро ми звучи добре....освен ако не намеря за 5.99 като tyo

- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Абе да ти кажа не знам...Аз преди го купувах за Аудито, ама то беше малко куцо пиле (или по скоро каруца с много конски трупове
) ама си вървеше. След тва имах един Голф2 дизелак, на него слагах само от магнатека с частиците за лесно палене през зимата, тои беше ок и разликата беше осезаема.
Днеска като се чудех дали кастрол или ликви продавача ме светна, че не било хубаво да падаш много под предишното масло с което си карал...Аз имах една туба от предишния собственик, ама тои пълнил 5В40, а то ми ляга дебело. Та затова минах в златаната среда - 10В40.
Предполагам, че мнението на моите хора е повлияно от цената (нали трябва да си гъзар), пък и голяма доза пишман-разбирачи има сред тях. Ако искаш тънка лаисна, бих взел него пред някво наливно от някои сервиз...Ако искаш малко по скъпо, има едно на Кастрол дето пише High Mileage на него, то е за по стари трошки като нашите. Цената обаче не му я знам, ама трябва да е около 25 евро.

Днеска като се чудех дали кастрол или ликви продавача ме светна, че не било хубаво да падаш много под предишното масло с което си карал...Аз имах една туба от предишния собственик, ама тои пълнил 5В40, а то ми ляга дебело. Та затова минах в златаната среда - 10В40.
Предполагам, че мнението на моите хора е повлияно от цената (нали трябва да си гъзар), пък и голяма доза пишман-разбирачи има сред тях. Ако искаш тънка лаисна, бих взел него пред някво наливно от някои сервиз...Ако искаш малко по скъпо, има едно на Кастрол дето пише High Mileage на него, то е за по стари трошки като нашите. Цената обаче не му я знам, ама трябва да е около 25 евро.
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз грам не разбирам от масла, не знам дори дали минерално е по-добре от синтетично
тука ми бяха казали да взема 10В40 и такова купих последния път....мислех сега да мина на 5В40, защото смятам, че качествените консумативи удължават живота на колата и май това 5В40 е по качествено, в краен случай щях да си взема пак 10В40...
ПС. Абе има обяснения кое какво е при тея масла, ама никой не ти казва ясно "Синтетично е по добро от полусинтетично/минерално"

ПС. Абе има обяснения кое какво е при тея масла, ама никой не ти казва ясно "Синтетично е по добро от полусинтетично/минерално"

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”