:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Чистачки, задна чистачка-ОТКЪДЕ

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Чистачки, задна чистачка-ОТКЪДЕ

Мнениеот stanimir » Пет 04 авг 2006 9:03

Здравейте фенове,
Искам да си посменя 'чистачите' :D , по-специално задната ми хич не работи,че и вода не ще да пръска оттам. Откъде да си взема чистачка , може ли дами препоръчате място/магазин, etc. .......?
10x~!!!!!!!!!!

Потребителски аватар
sebastianz55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sebastianz55 » Пет 04 авг 2006 9:16

имаш предвид механизма на чистачките или?

а може да не пръска заради много проблеми - скъсано или запушено маркуче, изгоряло моторче на резервоара...

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пет 04 авг 2006 9:52

При мен помпичката е една, просто пръска напред или назад. Зависи ти какво натискаш. За назад пластмасовата тръбичка, на която е нанизано маркучето се беше сцепила лекичко. Сложих каноконлит от Хенкел /черната тубичка/, изчаках и наклепах отгоре и силикон. Засега няма проблем. Дано и да няма...

По пътя на маркучето също може да има издънки. Проверката си е "забавление". Може да е задръстена пръскалка. Чистачката ако въобще не върти пробвай с друг консуматор /крушка/ дали стига ток до моторчето. Ако то е заминало - обикаляш моргите.

Чистачки си взех Валео 53/45 отпред, 36 - задна, по спомени. Супер са.

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Пет 04 авг 2006 11:09

kokovanev написа:
Чистачки си взех Валео 53/45 отпред, 36 - задна, по спомени. Супер са.

Уау,скъпичко бре
както и да е, и при мен май е една пръскалка само,отпред е идеално,но отзад нещо на самата чистачка,в основата,е счупено,та...много по млако пръска,почти не

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пет 04 авг 2006 11:11

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 20:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Пет 04 авг 2006 11:25

vw_golf_2_Memphis написа:кое скъпо бе това са сантиметри mhihi

Хах,заблудил съм се :shock :D

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Пет 04 авг 2006 14:07

сантиметрите ако бяха пари при чистачките рейсаджиите кво ли щяха да правят :?: :lol: spam

а по темата зависи какво търсиш...рамена по симеон има с лопата да ги ринеш а самите чистачки аз лично Бош ги уважавам и Валео.на Сребърна има представителство на Бош.повече пари се инвестират обаче знаеш за кво ги даваш.теми във форума много за чистачките.някои предпочитат силиконовите пера за стотинки. :roll:

Потребителски аватар
Dobermansp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dobermansp » Пет 04 авг 2006 22:18

Препоръчвам ти да отидеш на кръстовището на Г.М.Димитров и симеоновско шосе. Точно срещу разклона за Зоопарка има един автоцентър с едни червени знамена отпред, няма как да го пропуснеш. Има магазин и от там си ги купувам. Чистачките са Champion като марка и съм доволен. Едната ми е 45 см и струва към 13 лв а другата 36 см и е 9 лв. Доста добре се държат чистачките... Ако имаш пари за трошене си купи БОШ, ама едно че ще се оръсиш, друго че се навъдиха масово менте бошове и требе да се внимава и трето да не обзаведен некой квартален апаш с нови чистачки.... :roll:

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Нед 06 авг 2006 16:41

Dobermansp написа:Препоръчвам ти да отидеш на кръстовището на Г.М.Димитров и симеоновско шосе. Точно срещу разклона за Зоопарка има един автоцентър с едни червени знамена отпред, няма как да го пропуснеш. Има магазин и от там си ги купувам. Чистачките са Champion като марка и съм доволен. Едната ми е 45 см и струва към 13 лв а другата 36 см и е 9 лв. Доста добре се държат чистачките... Ако имаш пари за трошене си купи БОШ, ама едно че ще се оръсиш, друго че се навъдиха масово менте бошове и требе да се внимава и трето да не обзаведен некой квартален апаш с нови чистачки.... :roll:

от официално представителство на Бош трудно ще се навъдят ментета....а точно от Мотоексперт и кока кола не си купувам.и на Шампион там нещата не мога да говоря как са всички но направих грешка със запалителни кабели и колата с старите оригинални валео май бяха на Н брой километри работеше 5 пъти по-добре от чисто нови Шампион от мотоексперт.та незнам колко са им истински аз лично им нямам вяра.и стига с това много кинти ше се оръсиш....сички ме псуваха как съм си взел за 60 кинта Аеро туин и после сички се пулеха как чистят и как не замръзват.по добре да ги дадеш един път и да забравиш отколкото на час по лъжичка.лично мнение.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 06 авг 2006 20:07

....сички ме псуваха как съм си взел за 60 кинта Аеро туин и после сички се пулеха как чистят и как не замръзват.по добре да ги дадеш един път и да забравиш отколкото на час по лъжичка.лично мнение.

AeroTwin е истината даа,ама малко са тези дето им се дават по 60-70лв за чистачки хеле пък за задна дето иска да я смени човека да не говорим-то си е престъпление:)

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”