Всички знаем, че резервоарът на газовата уредба блокира свалянето на задните седалки и възможността за разширяване на обема на багажника. Много хора се въздържат от газова уредба САМО по тази причина - неудобство от резервоара.
Дочух, че можело да се монтира нестандартен резервоар на мястото на резервната гума, а нея да я подхвърляш из багажника или вкъщи(!). Според мен такава жертва е по-малкото зло. Но ... възможно ли е наистина? Естествено, сигурно е по-скъпо.
Газова уредба без видим резервоар. Възможно ли е?
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
разбира се,че е възможно.
има бутилки за пропан-бутан с форма на гума.по-скъпи са от стандартните с около 40-50лв.
проблема тук е в мястото предвидено за резервната гума.ако е за малката/бандажна/то е плитко и при поставяне на бутилката тя надига пода на багажника с около 10см.
с поставянето на стандартна бутилка има варианти на размер/обем/и разположение на същата в багажника.
поставяйки тип "пура" напречно на колата зад задната седалка тя не "блокира"свалянето на седалката.
има бутилки за пропан-бутан с форма на гума.по-скъпи са от стандартните с около 40-50лв.
проблема тук е в мястото предвидено за резервната гума.ако е за малката/бандажна/то е плитко и при поставяне на бутилката тя надига пода на багажника с около 10см.
с поставянето на стандартна бутилка има варианти на размер/обем/и разположение на същата в багажника.
поставяйки тип "пура" напречно на колата зад задната седалка тя не "блокира"свалянето на седалката.
- spokomen
- Автомобил: VW Passat B3 Ford C-Max
- Двигател: RP 1991 Durateck 2_0
- Контакти:
Аз съм с такава. Мястото за резервна гума ми е като за " патерица". Един приятел закара колата на газаджия в Горна баня ( ако се интересуваш утре ще постна адрес и телефон). Мисля че за към 420 лева ми сложи газова Ловато с кръгла бутилка с вместимост 40 литра. Надига само около 0.5 сантиметра което е почти без значение. Просто малко трудно се слага кората отгоре. Колата е пасат комби и използвам цялото багажно пространство като няма проблем и с падането на задните седалки - просто нищо не се променя.
Пасат комби съм. В началото и аз мислех за 40л. "геврек" на място на резервната гума. Като се замислих обаче нещо не ми хареса идеята. Първо багажника на комбито не го ползвам да си вадя хляба с него и не ми е критичен всеки свободен кубически сантиметър в него. Освен това за проба извадих резервната гума и я сложих в багажника както би трябвало да бъде при варианта тороидална газова бутилка. Ами багажника нито е пълен нито е празен. Отказах се и си сложих обикновенна цилиндрична 35л. бутилка от дясно надлъжно в багажника. Мисля, че стана много добре. Място пак колкото искаш. Бонус - спестяваш 60лв. от разликата между двата вида бутилки.
В крайна сметка си преценяваш в зависимост от това за какво точно ти трябва багажника.

В крайна сметка си преценяваш в зависимост от това за какво точно ти трябва багажника.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
nii написа:за 10 кинта си взимаш от Бриколаж един авариен спреи/пяна и караш без резервна гума/крик. По статистика гума се пука веднъж на 150000км, аз досега за 300 хиляди никога не съм пукал.
Браво бе аз ,ако не спукам гума в рамките на 3 седмици започвам да се чудя , че нещо не е наред.
Шегата настрана но работя в много голяма складова база / офиса и склада е там.Под наем сме./ .Там непрекъснато се разнасят палети насам и натам и падат гвоздеи.И просто няма как да не закачиш някой.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
nii написа:за 10 кинта си взимаш от Бриколаж един авариен спреи/пяна и караш без резервна гума/крик. По статистика гума се пука веднъж на 150000км, аз досега за 300 хиляди никога не съм пукал.

Аз досега един път съм пукал гума и то по моя вина - срязах я на един остър бордюр, после сложих бандажната и понеже ми беше сефте с такава гума, огънах джантата на първата дупка, та ми трябваше после и втора резервна гума

- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Лично мое мнение че на мястото на резервната гума е много по практично, поради факта че при положение че така или иначе ще имаш нещо в багажника, то по добре да е подвижно. Аз нямам газова уретба, но мамчето има. Тя кара РЕНО КЛИО, дойде си колата от чужбина с газов инжекцион и бутилката е на мястото на резержната гума. Гумата седи в багажника и първо че заема доста по малко място от 35 литрова бутилка , каквато е в случая, второ мачето си я слойила в един голям плик. Та наскоро ми се налойи да прекарам един радиатор. Извадих гумата, сложих го да легне плътно, за да не се излашка некаде и слойих от горе гумата. ако ми пречеше мойех да я вкарам и в купето. Тожа не може да стане с бутилката. От тази гледна точка смятам че това е по добрия вариант
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”