Здравейте VW любители. Аз имам VW Vento 1.6 - ABU
проблема е следният:
трябват ми параметрите на термодвойката (жичката) от джаджата с вентилаторчето дето отчита температурата в купето, щото я бастисах..... То тя всъщност се явява нещо като съпротивление, което отчита чрез дърпания въздух от вентилатора температурата в купето! и сега когато вече я нямам, проблема е че духа само студен и горещ въздух от вентилацията. Ако знам стойностите на тази жичка, ще мога да си я купя датчика(жичката) и да си оправя парното. 10Х благодаря!!!!

Параметри на термодвойката в Thermotronic на Vento
- ceenik
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: BXE
Какво става????
Какво става, никой ли не знае какви са спецификациите на това термо съпротивление!!!???
Хайде ако някой си има и на идея нещо по въпроса да пише (моля), щото иде зима и ще трябва или на студено само, или на горещо само да се возя!!! Няма да мога да си регулирам температурата.........
Хайде ако някой си има и на идея нещо по въпроса да пише (моля), щото иде зима и ще трябва или на студено само, или на горещо само да се возя!!! Няма да мога да си регулирам температурата.........
- ceenik
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: BXE
Значи...
Значи не че го взимам много на сериозно, но когато е повредена така наречената термодвойка, се получава точно този ефект (само студено и само горещо). Това е защото клапата за регулиране е автоматична и точно той я контролира, но когато е развален той и казва да отиде съответно в пълно ляво или дясно. Варианта е да се откачи от самата букса отзад и тогава вече е като обикновенно парно. Но сега е само в двете крайни положения. Идеята е да го оправя за да може да поддържа, горе долу температурата в купето, съответно със зададената. Нали все пак затова е направено!!!
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”