Наскоро си купих фарове с лупи на FK за Голф3, но нещо не ми харесва как светят. Самите лупи светят някакси слабо т.е. светят надалече но със слаба светлина, сложих крушки OSRAM с 50% повече светлина но пак е слабо. Преди бях пак с фарове на FK но без лупи и светеха много силно. Немога да си обясня защо лупите светят слабо а пък всеки ги хваля. Четох много за лупите и в други форуми и там се пише най-различни неща - едни казват че лупите светят перфектно, други казват че нестават за нищо, трети пук казват че лупите са перфектни но само с ксенон.
Незнам вече какво да си мисля и моля някои ако има фарове с лупи било то на Голф, Пасат и др. да каже как му светят.

Фарове с лупи - защо не светят нормално
- versace
- Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
- Двигател: 320 CDI 224 Hp
Re: Фарове с лупи - защо не светят нормално
black arrow написа: трети пук казват че лупите са перфектни но само с ксенон.
Аз съм със заводско изпълнение на фаровете с лупи и нямам ксенон но светят много добре. Хубавото е че отсичат светлината на късите точно на определена височина и под нея светят много силно. А като пусна дългите настава ден
ами аз съм с Angel eyes и фаровете ми са с лупи и аз лично съм доволен от светлината им... далеч повече от оригиналните ми с които нищо не виждах
Ако има някой който не вижда нищо с оригиналните фарове, трябва да ги провери отвсякъде дали са изправни /рефлектори, крушки, регулиране/ и ако са, да отиде той самия на очен лекар с конкретно оплакване.
А иначе по конкретната тема, мисля че фаровете трябва мъничко да се наведат надолу, т.е. да не светят напред, а леко надолу върху пътя. Имах подобен проблем с нов автомобил джип, чиито фарове светеха добре някакси наоколо и отсреща, но не и върху пътя.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”