Фарове с лупи - защо не светят нормално

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
black arrow
Автомобил:
Двигател:

Фарове с лупи - защо не светят нормално

Мнениеот black arrow » Пет 15 сеп 2006 20:56

Наскоро си купих фарове с лупи на FK за Голф3, но нещо не ми харесва как светят. Самите лупи светят някакси слабо т.е. светят надалече но със слаба светлина, сложих крушки OSRAM с 50% повече светлина но пак е слабо. Преди бях пак с фарове на FK но без лупи и светеха много силно. Немога да си обясня защо лупите светят слабо а пък всеки ги хваля. Четох много за лупите и в други форуми и там се пише най-различни неща - едни казват че лупите светят перфектно, други казват че нестават за нищо, трети пук казват че лупите са перфектни но само с ксенон.
Незнам вече какво да си мисля и моля някои ако има фарове с лупи било то на Голф, Пасат и др. да каже как му светят.

Потребителски аватар
patzo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот patzo » Пет 15 сеп 2006 22:00

ами аз съм с Angel eyes и фаровете ми са с лупи и аз лично съм доволен от светлината им... далеч повече от оригиналните ми с които нищо не виждах

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 15 сеп 2006 22:22

Ами много зависи от модел до модел..
Дали не са ти кофти настроени?

А с газоразрядни лампи, и 25 годишна ръждясала жигулка с потрошени фарове ша извади перфектни фарове...

Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Re: Фарове с лупи - защо не светят нормално

Мнениеот versace » Съб 16 сеп 2006 9:51

black arrow написа: трети пук казват че лупите са перфектни но само с ксенон.

Аз съм със заводско изпълнение на фаровете с лупи и нямам ксенон но светят много добре. Хубавото е че отсичат светлината на късите точно на определена височина и под нея светят много силно. А като пусна дългите настава ден

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Нед 17 сеп 2006 22:09

ами аз съм с Angel eyes и фаровете ми са с лупи и аз лично съм доволен от светлината им... далеч повече от оригиналните ми с които нищо не виждах

Ако има някой който не вижда нищо с оригиналните фарове, трябва да ги провери отвсякъде дали са изправни /рефлектори, крушки, регулиране/ и ако са, да отиде той самия на очен лекар с конкретно оплакване.

А иначе по конкретната тема, мисля че фаровете трябва мъничко да се наведат надолу, т.е. да не светят напред, а леко надолу върху пътя. Имах подобен проблем с нов автомобил джип, чиито фарове светеха добре някакси наоколо и отсреща, но не и върху пътя.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”