Здравейте приятели,питане за смяна на гуми

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Здравейте приятели,питане за смяна на гуми

Мнениеот stanimir » Нед 17 сеп 2006 9:38

Имам изкривена предна лява алуминиева джанта.както и да е, голяма олелия е3 пкрай изправянето на този алумии,явно.Та идеята ми е да сложа отпред (тъй като трябвало и двете предни гуми да са абсолютно еднакви) две гуми с железни джанти. Питам аз, след като моделът е спортен ( със спортно окачване)и си дойде с лети джанти,дали ще има промяна,ако сложа железни?
И още един въпрос-тъй като,ако предните трябва да са еднакви,задните може ли да са различни?т.е.-да направя подмяна,слагайки двете задни-лети джанти,добри гуми , отпред,а на тяхно място да поставя предните две или двете нови с железни джанти....
има ли някаква пречка за която и да е от двете процедури?
10х много!!!!!!!!!!!!!!!

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Нед 17 сеп 2006 9:45

най-добре отпред сложи двете нови гуми с алуминиевите джанти, а отзад железните джанти със старите гуми.

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Нед 17 сеп 2006 9:47

handycam написа:най-добре отпред сложи двете нови гуми с алуминиевите джанти, а отзад железните джанти със старите гуми.

т.е.-двете нови гуми,с алуминиевите джанти,които обаче трябва да взема отзад...защото не планувам купуване на нови алуминиеви джанти. така ли?
А отзад старите гуми (т.е.задните си)но с железните джанти?
Неясно ми е,като цяло,а четвъртък би трябвало да пътувам към морето,и не ми остана време....

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Нед 17 сеп 2006 9:59

точно така. новите гуми със старите алуминиеви джанти и старите гуми с новите железни джанти.

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Нед 17 сеп 2006 10:03

Колко цола са алуминиевите и железните джанти? Има ли дефекти по гумата с изкривената джанта? Ако са еднакъв размер, то не виждам защо искаш да местиш гумите от едни джанти на други. Предните гуми си ги оставяш предни, задните - задни. Сменяш само отпред да имаш еднакви джанти - алуминиеви.
Ето възможности:

Най-добрите гуми, които имаш ги слагаш на алуминиевите джанти за предни. От тук има 3 варианта :)

Вариант 1:
Не знам колко ти е изкривена джантата, но има възможност като ги сложиш двете предни да са задни да не ти бие.

Вариант 2:
Слагаш двете железните джанти за задни

Вариант 3:
Слагаш само една желязна джанта отзад

Последна промяна от Dan4ote на Нед 17 сеп 2006 10:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 17 сеп 2006 10:04

Задните гуми с джанти както са комплект ги слагаш от преде ,а от зад каквито сложиш,т.е.едната алуминиева от пред с една стоманена или направо две стоманени с други гуми,като това е по-добрия вариант така ще ти станат 2х2 гуми с джанти,няма да имаш никакъв проблем в този случей те доста хора карат по този начин,така че дерзай :D 8)

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Нед 17 сеп 2006 10:07

Dan4ote написа:Колко цола са алуминиевите и железните джанти? Има ли дефекти по гумата с изкривената джанта? Ако са еднакъв размер, то не виждам защо искаш да местиш гумите от едни джанти на други. Предните гуми си ги оставяш предни, задните - задни. Сменяш само отпред да имаш еднакви джанти - алуминиеви.
Ето възможности:

Най-добрите гуми, които имаш ги слагаш на алуминиевите джанти за предни. От тук има 3 варианта :)

Вариант 1:
Не знам колко ти е изкривена джантата, но има възможност като ги сложиш двете предни да са задни да не ти бие.

Вариант 2:
Слагаш двете железните джанти за задни

Вариант 3:
Слагаш само една желязна джанта отзад

15 цола са алуминиевите.Предполагам и железните джанти ще са такива?
най-ми допада вариант 3. Да взема двете здрави алуминиеви джанти със здравите задни гуми отзад и зда ги курдисам отпред. Слагам едната здрава гума /предна/ с алуминиевата джанта отзад, а другта,много изкривена предна ал.джанта,със преебената върху нея гума(два пъти била лепена,и вече има балончета)слагам за резервна и на нейно място -отзад-слагам "новата" железна джанта с "новата" гума...

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Нед 17 сеп 2006 10:10

MITKO_DVD написа:Задните гуми с джанти както са комплект ги слагаш от преде ,а от зад каквито сложиш,т.е.едната алуминиева от пред с една стоманена или направо две стоманени с други гуми,като това е по-добрия вариант така ще ти станат 2х2 гуми с джанти,няма да имаш никакъв проблем в този случей те доста хора карат по този начин,така че дерзай :D 8)

Су-пер!Супер,тов аме устройва идеално; сега ще проверя,но мисля,че задните гуми и джанти са абсолютно еднакви като предните (надявам се)
Много ви благодаря,ще ви информирам допълнително,без вашите съвети щях да си блъскам главата.
Не че ми пречи да изправя алуминиевата,но вчера ходих-от тритА майстора никой не се нае,единия го било страх,другия вика-ама ние често ги пукаме(в Гуми центъра в люлин),та след това ги транспортираме до една фирма да ги лепят. и си плащате 5 лв за транспорта и 15 за лепенето, и вика-най-добре понеделник в 8 сутринта ел;ате,че ак осе спука джантата случайно,да преседи тук колата,докато занесем да я залепят и пр,и пр.,а аз си ходя на бач,и нямам време да се занимавам цял ден...

Потребителски аватар
Dan4o
Автомобил: Golf VII Highline
Двигател: 2.0 TDI DSG
Контакти:

Мнениеот Dan4o » Нед 17 сеп 2006 23:29

Не се притеснявай, че при изправянето джантата ще се сцепи - след това ще ти я заварят с аргон и ще я шлифоват, ще стане като нова! Вече ми изправяха една алуминиева джанта - беше изкривена и леко сцепена по вътрешния ръб, при опъването се сцепила още 10-на сантиметра, след това я заварили. После при балансирането й сложиха малко повече тежести, но си е ОК.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”