Въпрос за купуване на Golf.

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Ferri
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за купуване на Golf.

Мнениеот Ferri » Нед 17 сеп 2006 12:30

Iskam da si vzema kola i edin poznat mi predlogi GOLF 3 GL 1.8 benzin. Kolata e na 250 000km kazva che njama zabelegki po dwigatelja. Syshto taka e s klimatik dokolkoto razbrah ne e slagan dopylnitelno i el stykla.
Cenata e okolo 3500lv. (Gledam v MOBILE vyrvjat po 5000)
Problema e che prednite kalnici ot dvete strani sa izgnili otzad do nad pragovete. Pragovete syshto sa pochnali. Inache po kupeto ima malki petna rygda kakto i po rybovete na zadnija i prednija bagajnik. A be trjabva i edna boja sys sigornost zashtot mai ne e bojadisvana ot kak e izljazla ot zavoda pone men taka mi izglegda.
No me interesuva kolko shte mi izleze smjanata na prednite kalnici i pragovete za da si napravja smetka dali moga da si go pozvolja. I da me orientirate kade da tyrsja. Ako ja vzema shte mi e pyrvata kola i njamam opit nito s maistori nito s morgi shte se radvam ako mi pomognete.
Bjah reshil da dam syshtite pari za ASTRA no Golf mi izglegda po dobre

Thanks

айде си направи труда да прочетеш ПРАВИЛАТА на този форум преди да постваш! понеже ти е първи пост-няма да го трия (не знам защо тъй като правилата са там за всички и не трябва да има изключения ама-айде...) но всеки следващ твой пост на majmunica ще изчезва безследно! Thanks

mod edit: vaskoto1
mod edit: °niksi° - Заглавието

Потребителски аватар
DIX^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DIX^ » Нед 17 сеп 2006 12:44

ръжда ????? :shock :shock :shock :shock да не би да е удрян

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 17 сеп 2006 12:58

Като за начало да ти кажа, че си се ориентирал правилно. Опелите ръждясват доста повече от каквото и да е друго, да не говорим за VW. По описанието дето даваш, най - вероятно само с боя няма да се разминеш, ами ще трябва и бая изкърпване. Преди да решиш да я вземаш, отиди на тенекеджия да я погледне /включително и отдолу/ и да ти каже колко ще ти излезе ремонта на купето + боята, калниците и т.н. всичко което има да се прави. Че по купето може да има доста работа и да ти излезе соленичко. Виж и климатика дали действа като хората и дали не е спукан радиатора /кондензера/ на климатика - отиваш да го тестваш в някой сервиз за климатици /Импас 56 е вариант, ако не знаеш друго място/. По отношение на двигатели ходова част най - добре също някой майстор дето разбира да погледне. Ако продавача наистина ти е приятел, да ти каже дали и какво има да се прави. Така ще знаеш какво има да се прави и колко ще ти струва. Успех :да:

П.П: Гледай занапред да пишешна кирилица, това епросто едно от правилата за постване във форума.

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Нед 17 сеп 2006 13:19

DIX^ написа:ръжда ????? :shock :shock :shock :shock да не би да е удрян
мислиш ли че удар е критерий за ръжда по голфовете най вече 3ките ?? тва да не ти е ауди 80-ка ,повечето голфове ако са австрийски имат ръжди (праговете гният ,веждите също и това че повечето сте наслагали пластмасови отгоре не променя нещата) -и моя голф беше почнал да гние по праговете и задната вежда и го правих въпреки че нямаше никви удари, но беше от Австрия .
иначе по темата -добър двигател ,лесен за подръжка и газифициране ,евтина ходова част ,естесветно има си и обичайни за всяка марка проблеми-като теч от гарнитури ,хидравличните рейки течат кат лейки на повечето

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Нед 17 сеп 2006 13:37

Мда, моя е немски......но тая пролет сменях предния ляв калник, щото яко тръгна ръжда за две години (като ми го докараха от Германия нямаше нищо), вероятно самият калник фабрично не е бил читав, щото никъде другаде по колата нямам ръжда, а тя е 1993 г.....

Потребителски аватар
vesics
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesics » Нед 17 сеп 2006 14:56

Ае няма никакво значение че колата е изминала 250 000км то тва е немска кола и отгоре на всичко -Golf само дано е запазена иначе да я земеш и те първа да я оправяш няма смисал!!!

Последна промяна от vesics на Вто 19 сеп 2006 11:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
inter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inter » Нед 17 сеп 2006 22:26

Голф определено е по-добре от Астра!

Ferri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ferri » Нед 17 сеп 2006 22:29

Извинявам се,
Просто тази сутрин ми се обадиха отидох да видя колата и после намерих този форум.
мерси на всички

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Нед 17 сеп 2006 22:33

Ferri написа:Извинявам се,
Просто тази сутрин ми се обадиха отидох да видя колата и после намерих този форум.
мерси на всички

и какво реши?

Ferri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ferri » Нед 17 сеп 2006 23:24

Ами за сега съм твърдо за. Но искам да разбера колко ще ми струва ремонта. Нямам си и идея къде да търся, вече казах че нямам опит с тенекиджии и майстори.
Ако някой може да ми каже къде да отида или утре ще обикалям автоморги.
Искам да съм сигурен че ремонта няма да е повече от 1000-1500лв.
Преди малко ми казаха че преден калник е 120-150лв някой знае ли колко са. И ми чудно колко че ми вземат за слагането им.
Ако някой помогне благодаря му предварително

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 17 сеп 2006 23:35

Г3 си гният повече от Г2 които са железни за класа си в това отношение,ама изброените ражди са повече от колкото трябва+цената от 3500 от Германия-нещо ми намирисва цялата работа-провери я хубаво тая кола да не излизнат и други неща.Примерно изгнила ходова част щото там освен че е скъпо като я разглобиш и сглобиш с менте части наново сещаи се ква кола ще стане от нея.Калниците сам чувал и за цени от 30-40лв за Г3.Цялостно боядисване е в рамките на 800-1000лв. и варира в доста широки граници.Огледаи колата добре и си прецени.Освен това ако е от Германия би трябвало да е със сервизна книжка-питаи за нея това е доста важно!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”