Кола на инвалид...плаЩане на мито
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Кола на инвалид...плаЩане на мито
Имам следния проблем: баба ми(инвалида) притежава кола от 10.2001 г. митническата възбрана изтече на 10.2004 г. но баба ми почина на 03.2003 г. сега какво се прави - тея от митницата ми искат 1500 лв. мито с лихви. Кажете ако има някаква наредба по която да не се плаща митото или някакъв член ако някои е запознат с това как стоят нещата, но да е 100% сигурен, защото четох, че ако инвалида почине след 2003 г. не се дължи мито, но нямам нито член еди кои си, нито, че е обнародвано в държавен вестник. Благодаря Ви предварително
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Пет 21 яну 2011 17:55, променено общо 1 път.
Re: Кола на инвалид...плаштане на мито
Maverik написа:Имам следния проблем: баба ми(инвалида) притежава кола от 10.2001 г. митническата възбрана изтече на 10.2004 г. но баба ми почина на 03.2003 г. сега какво се прави
Маверик, първото което трябва да направиТЕ е всички преки наследници на инвалида, независимо колко са, да напишат по 1 пълномощно и по 1 декларация, мисля по чл. 226 се води (декларацията), но тя е само една такава - за това, че нямат задължения към държавата. Прави се нотариално заверено генерално пълномощно и колата я прехвърляш в КАТ без да казваш за починалия инвалид.
- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
Top Speed написа:Прави се нотариално заверено генерално пълномощно и колата я прехвърляш в КАТ без да казваш за починалия инвалид.
много ми е интерсно това дали ще стане защото имам един приятел с такъв проблем в момента, само че при него не са изтекли 3те години...да вземе да си трае докато изтекат 3те години и после наследниците да му я прехвърлят ли???и дали може някой да му направи нещо че кара кола на починал(то обикновенните катаджии няма как и да разберат)??иначе има генерално пълномощно

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
почети малко тук http://forum.mitnica.com/viewforum.php? ... d9198c2132 може да намериш твоя казус 

- angel.1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сигурен ли си ?maistora_1 написа:Top Speed написа:Прави се нотариално заверено генерално пълномощно и колата я прехвърляш в КАТ без да казваш за починалия инвалид.
......(то обикновенните катаджии няма как и да разберат)...

Здравей!
Такъв казус съществува (колегите юристи ще са запознати,предполагам) и съм чел в "Труд". Има решение, мисля на върховния съд, според което наследниците НЕ дължат мито на държавата, поради смърт по непредвидими причини. Порови се в архива на вестника, имаше цитирани дати, членове и други важни за теб неща.
И не им се давай - НЕ ИМ ДЪЛЖИШ НИЩО!!!!
Успех
Такъв казус съществува (колегите юристи ще са запознати,предполагам) и съм чел в "Труд". Има решение, мисля на върховния съд, според което наследниците НЕ дължат мито на държавата, поради смърт по непредвидими причини. Порови се в архива на вестника, имаше цитирани дати, членове и други важни за теб неща.
И не им се давай - НЕ ИМ ДЪЛЖИШ НИЩО!!!!
Успех
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
http://forum.mitnica.com/viewtopic.php? ... c&start=45
колега ето тук се дискутира твоя въпрос и то доста обстойно и от компетентни хора
(май няма шансове да не платиш за съжаление)
колега ето тук се дискутира твоя въпрос и то доста обстойно и от компетентни хора
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
group написа:http://forum.mitnica.com/viewtopic.php?t=38&postdays=0&postorder=asc&start=45
1-ви вариант Обявява се за открадната,отказ от наследство,купува се една регистрация(max 500 лева)и Drive
2-ри вариант Обявява се за открадната,в морга каквота дадат там.
3-ри вариант Обявява се за открадната и в най-близкият язовир и на митницата

- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Дотук са се изказали само хора, дето май си нямат хал-хабер! Не само, че дължите пълния размер на ДДС-то + МИТОТО + лихвите + каквото още поискат от митницата, ами и ще си го платите като попове, ако ще и вие да умрете - вашите наследници ще го плащат. Всичко е организирано така, че държавата ВИНАГИ да си прибере нейното
Всички импровизации да се избегне това само задълбочават проблема. УСПЕХ! 

- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vento написа:....
Доколкото знам и някаква глоба има ако не се уповестят съответните органи че е починал инвалида.
Едни познати при нас имаха такъв проблем. Почина човека на който беше колата. Конфискуваха колата и ги накараха да платят както Vento е писал по-нагоре + някаква глоба и чак тогава има я върнаха.
- guard
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Кола на инвалид...плаЩане на мито
Maverik написа:Имам следния проблем: баба ми(инвалида) притежава кола от 10.2001 г. митническата възбрана изтече на 10.2004 г. но баба ми почина на 03.2003 г. сега какво се прави - тея от митницата ми искат 1500 лв. мито с лихви. Кажете ако има някаква наредба по която да не се плаща митото или някакъв член ако някои е запознат с това как стоят нещата, но да е 100% сигурен, защото четох, че ако инвалида почине след 2003 г. не се дължи мито, но нямам нито член еди кои си, нито, че е обнародвано в държавен вестник. Благодаря Ви предварително
При мен случая е подобен, обаче аз съм си решил друго.....
Понеже колата се оказа, доста читава, вече година, карам я още една макс две години.........После я бутам в някой язовир, или я давам за 500лв на някой на който му трябва за някви части и така........
Нищо никой не може да каже, нито се води на мое име колата, нито съм и наследник.......никакъв, аз съм призрак.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”