Здравейте на всички!
Нов потребител съм и почитател на марката.
Решил съм да си взимам Golf 4 1.9 TDI
Какво бихте ме посаветвали, в кое да внимавам когато го избирам?
От автокъща или от човек е по добре?
Очаквам препоръките ви.
Благодаря предварително!!!
ПОМАГАЙТЕ,КУПУВАМ Golf 4!!!
- dude
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
хмм хората из форума разправяха, че няма читави четворки насам . Па камо ли дизел. Според мен такъв мотор под 12500-13000 е много съмнителен.
Мисля си, че ако е от автокъща, не знам как ще провериш турбината как бачка, щото требва да си в движение, а най-вероятно колата е без регистрация и няма да можеш да я караш.
това и на мен ми е интересно.
Мисля си, че ако е от автокъща, не знам как ще провериш турбината как бачка, щото требва да си в движение, а най-вероятно колата е без регистрация и няма да можеш да я караш.
това и на мен ми е интересно.
Ами задачата е сповишена трудност, защото този дизел е много икономичен и в същото време достатъчно мощен и поради това много ги юркат и в чужбина, и в България. По тази причина е трудно да се намери свестен!
Значи на запад ги карат много и такава кола ще е поне 180-250к км в зависимост от годината и предния собственик! Ако обаче идеш в автокъща няма да намериш кола с такъв пробег, по простата причина, че първата им работа на джамбазите там е да върнат километража
После измиват и "напудрят" двигателя и той изглежда все едно е от завода
потенциалните проблеми по двигател, турбо и т.н. няма как да ги усетиш понеже не дават и кръгче да направиш
100 пъти по-добре е да я купиш от някой колега от форума, поне няма да има замаскирани проблеми, които после да ти глътнат едно 1000-2000лв за ремот! Ако не намериш из форума, то по-удачно ще е от някой човек да се купи, че поне може да я закараш в сериз да я тестват отвсякаде! Освен да се прегледа в сервиза е много полезно и да се покара малко, ако човека не иска да ти даде да я покараш или да я закараш на сервиз - бягай от такива коли!
Значи на запад ги карат много и такава кола ще е поне 180-250к км в зависимост от годината и предния собственик! Ако обаче идеш в автокъща няма да намериш кола с такъв пробег, по простата причина, че първата им работа на джамбазите там е да върнат километража

100 пъти по-добре е да я купиш от някой колега от форума, поне няма да има замаскирани проблеми, които после да ти глътнат едно 1000-2000лв за ремот! Ако не намериш из форума, то по-удачно ще е от някой човек да се купи, че поне може да я закараш в сериз да я тестват отвсякаде! Освен да се прегледа в сервиза е много полезно и да се покара малко, ако човека не иска да ти даде да я покараш или да я закараш на сервиз - бягай от такива коли!
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Абе така като гледам в форума няма голямо предлагане на 4-ки
А ако има някоя то едва ли ще е от някой "истински" форумец а от такъв който се е регистрирал колкото да пусне обявата така че не разчитай много на това
А иначе моето мнение е че ако не може да си я вземеш лично от странство е по-добре да търсиш кола от човек ама не такава карана 1 месец докато се намери купувач а такава дето са полагани грижи за нея стига да има как да разбереш дали е така 

Re: ПОМАГАЙТЕ,КУПУВАМ Golf 4!!!
ndshgyta написа: ...Какво бихте ме посаветвали, в кое да внимавам когато го избирам? ...
Значи спецовете по дизела да кажат специално за този модел какво трябва да се гледа при избора. Аз ще те ориентирам за какво трябва да се внимава като цяло при покупка на кола на старо! Виж тази тема много е добра: http://audibg.com/NEW/index.php?showtopic=6559
Успех!

- Дон Хуан Голфа
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ndshgyta написа:Здравейте на всички!
Нов потребител съм и почитател на марката.
Решил съм да си взимам Golf 4 1.9 TDI
Какво бихте ме посаветвали, в кое да внимавам когато го избирам?
От автокъща или от човек е по добре?
Очаквам препоръките ви.
Благодаря предварително!!!
Аз моята я тествах по следния начин
-излязох с нея и дигнах 200 км

-отидох на пълна диагностика да и се видят кирливите ризи и се оказа, че е ок (с компа тестваха всичко -турбина.еърбеци и други важни неща)
и всичко и беше ток и я купих след 2 часа
P.S.
E след това и направих пълно обслужване за 1500 лв. но пък сега ребрим и се кефим!!!
P.S.
Ако имш повечко парички мога да ти предложа моята

P.S.
По между другото бъговете на Г4 са
-Поблеми с еърбеците (под седалките се ебават кабелите)
-Не свети плафона като отваряш накоя врата (разглобяват се вратите и се пръскат едни....)
-Датчика на темп. на двигателя се преебва е мени обороти (Струва 55лв.)
-Ел стъклата падат без да те питат (но се оправят)
Всичко друго си зависи от подръжката и километрите на колата така, че една пълна диагностика е най доброто решение!
Успех

Не свети плафона като отваряш накоя врата (разглобяват се вратите и се пръскат едни....)--------
Бате и на мен не ми свети плафона,като отворя едната врата,как да си го оправя ?
Бате и на мен не ми свети плафона,като отворя едната врата,как да си го оправя ?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
ndshgyta написа:знчи е по добре да не си взимам колата от автокъща ?
Да за предпочитане е от обява да си говориш директно с човека.Принципно от самото влизане в автокъща си натоварен с 500 лева и милион мръсни търговски номера.Ако намериш нещо читаво все пак много ясно че ще го вземеш

-
- Автомобил:
- Двигател:
[list=]Rabbit_TDI написа:ndshgyta написа:знчи е по добре да не си взимам колата от автокъща ?
Да за предпочитане е от обява да си говориш директно с човека.Принципно от самото влизане в автокъща си натоварен с 500 лева и милион мръсни търговски номера.Ако намериш нещо читаво все пак много ясно че ще го вземеш-няма да се пазиш от тях като дявол от тамян.
ееее, стига де, не всички автокъщи са така. старая се да не лъжа хората[/list]
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Това което предлага колегата SMELL звучи просто перфектно-кола с екстра мотор и фул екстри докарана на собствен ход от Германия!На твое място зимам пари и газ до варна да я видя!
P.S.Нищо лично към колегата с автокъщата ама просто имам насабрало се много лошо мнение за автокъщи.Не че няма сигурно читави и истински но маста 80-90-95% не ми се говори за тях.
P.S.Нищо лично към колегата с автокъщата ама просто имам насабрало се много лошо мнение за автокъщи.Не че няма сигурно читави и истински но маста 80-90-95% не ми се говори за тях.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”