предница и окачване на автомобила как да си ги проверим

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

предница и окачване на автомобила как да си ги проверим

Мнениеот bu4komobil » Нед 08 окт 2006 18:47

нека тези които наистина разбират да обяснат нагледно как един млад шофъор да си проверява състянието(например шарнири,тампони,лагери) на мпс-си без да си жика там нещо чука и лопа ама незнам какво е.още повече че иде зима а тогава автомобилите най мн се разлопват
моля да ме извинят модераторите за темата но така все нов ще може да си проверява състоянието на автомобила когато си иска колкото си иска и най вече безплатно.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: предница и окачване на автомобила как да си ги проверим

Мнениеот chefito » Нед 08 окт 2006 19:02

bu4komobil написа:нека тези които наистина разбират да обяснат нагледно как един млад шофъор да си проверява състянието(например шарнири,тампони,лагери) на мпс-си без да си жика там нещо чука и лопа ама незнам какво е.още повече че иде зима а тогава автомобилите най мн се разлопват
моля да ме извинят модераторите за темата но така все нов ще може да си проверява състоянието на автомобила когато си иска колкото си иска и най вече безплатно.

Колега сложно е сам. Трябва да се вдигне и да се види всичко. На канал имаш шанс да видиш тук там нещо, но за тази работа си трябват специалисти........не си търси белята........10-15 лв е прегледа на предницата и не отнема повече от 10-15 мин :)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 08 окт 2006 19:33

То ако така ставаше с писане и четене тия хора монтьорите щяха гладни да умрат бе :) То от 10 специалисти може да чуеш 8 различни неща за състоянието на окачването та какво остава сам да си го диагностицираш! Но пък някой хора си ги влече да се цапат....дерзай!

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Пон 09 окт 2006 0:21

прави са колегите, най-добре на канал, което ще рече в сервиз.....малко от нас имат канали в гаражите си (който има гараж, някой нямат, като мен) :lol: :lol: :lol: а относно тези които "обичали да се цапат", аз не обичам много, ама често ми се налага....по обясними причини :lol:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пон 09 окт 2006 7:47

Да ама не върви за всяко нещо да ходиш в сервиза.. например ми се е случвало да карам малко офроуд и да чукне нещо отдолу ( най-вероятно закачам пода в някой каманак ).. и естествено искам да видя след това какви се последствията... та не върви за такова нещо да ходя в сервиз.. пък и ще ме изгледат като изкопаемо ако им кажа - ще може ли тука да вдигнем колата да видя как ми е пода.. та те гледат на кръв като ходиш само за диагностика без да ремонтират..
Аз доста търсех канал по младост или въобще е източната част на сф.. ама така и не намерих.

Потребителски аватар
hellix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hellix » Пон 09 окт 2006 11:05

Най- добрият вариант е на сервиз, защото само там могат да то вдигнат колата и се вижда абс. всичко. Дори и такива неща, които трудно се диагностицират като е вдигната само едната страна на предницата в домашни условия. Поне за мен цялото време което изгубих да вдигам моята, да клатя насам натам и да се мъча да позная кое точно се е скапало си беше ходене по мъките.
По миналата седмица ходих до D&N Подуене и не ми взеха никакви пари. Казаха че ми е незплатен прегледа.
После ходих и до Фулдата и там също никой не ме гледа на кръв, само че беше късно и нямаше кой да ме види.
Лошото е че преди D&N ходих и на друг за диагностика и не им съвпаднаха мненията :twisted: и ще се наложи да отида още някъде.
Така че няма никакъв проблем. Отиваш гледаш и ти показват къде какво има и после си решаваш какво ще правиш. :wink:

Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bu4komobil » Пон 09 окт 2006 22:12

моля модераторите да изтрият темата щом не е полезна

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Вто 10 окт 2006 8:32

*Niksi* е отговора на всичките ти въпроси . Само дето ти си много далече

Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bu4komobil » Вто 10 окт 2006 22:57

това е основен недостатък че сме много далече много хубави работи излизат и от раздела продава се но... уви

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 11 окт 2006 23:05

Muncho написа:...

Аз също често си проверявам окачването!!!
Незнам как е по София ама тук знам поне 2 канала на свободно ползване, и все единия ще е свободен.
Освен това когато си на канал можеш да огледаш и да се хванеш тук таме но трудно ще разбереш дали някъде има проблем, поради простата причина че окачването е под товар.
Най-добре е на канал и на крик.
Ако няма канал е добре от време на време човек да вдигне първо едното после и другото колело и да разклати гумата по вертикалата и после по хоризонталата.Не трябва да има хлабини. Ако по вертикалата има хлабини е най-ввероятно лагер. Ако по хоризонталата има хлабини е най вероятно накрайник.
Тези неща обаче според мен не са чак толкоз скрити, защото ако има и най-малък проблем по окачването то ще почне да се обажда. По важното е да се поглеждат маншоните на каретата и накрайниците.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”