VW Vento - машинки за регулиране на фаровете

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
discus
Автомобил:
Двигател:

VW Vento - машинки за регулиране на фаровете

Мнениеот discus » Нед 08 окт 2006 21:30

Уважаеми колеги, имам нужда от помощ. Преди около 2 години си купихме Венто 1.9 TDI (производство 01.1996), много добро наистина, в перфектно състояние беше. Само един проблем има: не могат да се регулират фаровете. Може да ви е чудно, но няма машинки, с които да се регулират. Дали някой ги е взел преди да го купим или нещо друго - не знам, но е факт. Опитвахме се да ги регулираме ръчно, но пак проблем. Има нещо като гайка, но не точно. И то е сложено на такова място, че не може да се достигне с ръка. Няма никакъв начин да ги оправим. Баща ми реши, че трябва да намерим от някъде такива машинки, защото много кофти без тях. Фаровете светят много на високо и насрещно движещите се коли постоянно ми светят. Ама като им светна и аз, се отказват...
И тръгнахме да обикаляме всички магазини за части на Volkswagen в Хасково, забравих да спомена, и не само магазини за Volkswagen. Никъде няма такива неща. По моргите обиколихме - пак не намерихме. Чудя се вече какво да правя.
А сега, като дойдох да уча в София, бащата каза: Ти там ще намериш някъде, в София не може да няма някъде. Добре, сигурно има от къде да се намери тава машинка, но къде. Не знам от къде да започна. Ако можете да ми помогнете с нещо по този въпрос, ще съм ви много благодарен. Ако и някой от вас пък им 2 излишни машинки - добре дошло.
Благодаря ви предварително!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 08 окт 2006 21:34

скоро и друг колега търсеше, но се оказа мисля че няма само тази част. Според мен е добре да свалиш самия фар и да ги регулираш отвътре. Малко хамалогия ще е, но поне няма да заслепяваш колегите шофери....

П.С - не разбрах защо и ти им светкаш??? Ако съм на твое място ще стоя засрамен зад волана..........

П.с 2 - Не изключвам възможността да са ел фарове. Тогава до регулацията на осветлението на таблото имаш още една врътка и за фарчетата....

Потребителски аватар
discus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот discus » Вто 10 окт 2006 19:49

Благодаря за мнението. Не, фаровете не са с електронно регулиране. То ако имаше, щях ли да търся начин да ги регулирам. Наш'та кола сигурно е единствената, която няма такова нещо - б**ти чупената! :)
Святкам им, за да разберат, че не съм на дълги, за какво иначе. И аз много мразя да ми светят с дълги, ама какво да направя, като не мога да оправя тия 'чупени фарове. Ще пробвам както казваш да ги сваля целите.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 10 окт 2006 20:05

значи трябва да имаш 2 врътки за регулиране на фаровете на горе и долу, ляво и дясно...като застанеш срещу шофьорския фар едната е на много трудно достъпно място отдясно, затова се рови с отверка, другата е в дясната част горе, много лесно се достига и върти на ръка.

ето няколко полезни линка:

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 0%E0%ED%E5
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... E5&start=0

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Вто 10 окт 2006 20:23

най-добре отиди в някой пункт за ГТП и срещу 2 та докъм 4 български лева ще ти решат проблема от раз. в пловдив мога да те пратя на точното място, за хасково / софия - не знам

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Съб 14 окт 2006 14:46

На мен пък тази машинка ми са счупи и рефлектора почна да халтави напред назад...тъпа работа...къде ли във Варна ще има такива джаджи

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 16 окт 2006 9:58

Има ги в официалния вносител - ама са 150 лв. едната. На мен ми продадоха неработеща, та ще лепя старата /работи си, ама е счупена пластмасата/.
Успех !
P.S. Ако намериш някъде по-евтино, "подсвирни".

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”