Защо не плаща застрахователят?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Dan4o
Автомобил: Golf VII Highline
Двигател: 2.0 TDI DSG
Контакти:

Защо не плаща застрахователят?

Мнениеот Dan4o » Пон 16 окт 2006 14:59

В началото на септември, за изкривена алуминиева джанта и срязана гума поради разсипани камъни по пътя си взех надлежно протокол от КАТ и заведох щета в ДЗИ още на 04.09. След като изтече едномесечния срок ми отговориха с писмо, че съгласно чл. 48 (7) от Общите условия за автокаско отказват да ми платят - бил съм извършил ремонтно-възстановителни работи!!! Отидох на място да видя каква е тази простотия - един от служителите на ДЗИ ми каза, че не е трябвало да сменям срязаната гума, а с Пътна помощ да закарам колата в ДЗИ, за да направят оглед!!! Е това вече е върха на наглостта! Ремонтно-възстановителни работи не съм извършвал, когато отидох за оглед гумата си беше все така срязана, а джантата - изкривена... Писах жалба, че е било през нощта, че съм бил с бебе в колата и т.н. - сега още 1 месец чакане, за да се произнесат по жалбата...
И за какво изобщо са ни тези резервни гуми, щом дори за спукана гума ще викаме Пътна помощ? Пък и застрахователят плаща (така се оказа) за возенето...

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пон 16 окт 2006 15:14

Нямам думи -ти дори не си извършил ремонтно- възтановителна дейност-нито си лепил гума нито си изправял джанта.Или служителят е нов или ДЗИ вече иска да печели на всяка цена.
Пиши на Л.С. да пуснем жалба до Надзора!

Потребителски аватар
Dan4o
Автомобил: Golf VII Highline
Двигател: 2.0 TDI DSG
Контакти:

Мнениеот Dan4o » Пон 16 окт 2006 16:03

И аз първо се засилих да пиша на Комисията за финансов надзор, но реших да изчакам, нека първо видим какво ще стане с жалбата. Че Надзорът ще им набие канчето, може дори да ги глоби, ама аз пари от тая работа няма да видя...

Да не говорим, че от ДЗИ първо ми обясняваха как колата нямала маркировка към датата на произшествието и затова отказват да платят, после пък запяха друга песен... Това с ремонтните работи що не ми го казаха още в началото, ами трябваше да мине 1 месец...

iwanst
Автомобил:
Двигател:

Дзи

Мнениеот iwanst » Пон 16 окт 2006 16:28

ХМ жалба и след жалбата ще е същата работа вече са решили да те отсвирят и тва си е. Няма значение какъв е служителя нов или от 100 години в дзито надали тои решава кои да отсвирят... политика на фирмата...

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пон 16 окт 2006 17:27

И аз съм имал вземане даване с ДЗИ и искам да ви кажа че при тях е само рекламата и обещанията, а дойде ли време за плащане ти го начукват яко и после ходи се разправяй. На баща ми Форда - ОРИОН 1.8 дизел 1991г. го спитиха в една верижна катастрофа. Гражданската отговорност на нарушителя беше на ДЗИ и те го оцени на тотална щета която е 2900лв. Казаха че ще му изплатят 80%. Ремонта в техен сервиз излезна 3100лв. а те му изплатиха 1200лв. - това според вас 80% ли са :roll:

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пон 16 окт 2006 17:30

kaloyan22 написа:Пиши на Л.С. да пуснем жалба до Надзора!

Може ли аз да ти пиша? :oops:

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Пон 16 окт 2006 20:04

ДЗИ са прави в този случай! Ако щеш вярвай, но те не са отговорни за това какви са пътищата и кой ги ремонтира или как ги е или не ги е обозначил че са в ремонт...

От тяхна гледна точка са прави да ти откажат жалбата.... ти е трябвало да подадеш иск срещу общината за това нещо защото те са отговорни за пътищата! Такава е процедурата, но не и в държава като нашата! Единствено мога да ти съчувствам в тая ситуация :(

4ep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4ep » Пон 16 окт 2006 20:25

[quote="prj57"]ДЗИ са прави в този случай!
Ааа не колега абсолютно не съм съгласен! Застрахователя няма вина ако вали град например, обаче ако те е застраховал за такова събитие ТРЯБВА да си плати. И той не е ли БЪЛГАРСКИ застраховател по дяволите или точно затова знае само да прибира? :twisted:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 16 окт 2006 21:47

prj57 написа:ДЗИ са прави в този случай! Ако щеш вярвай, но те не са отговорни за това какви са пътищата и кой ги ремонтира или как ги е или не ги е обозначил че са в ремонт...

От тяхна гледна точка са прави да ти откажат жалбата.... ти е трябвало да подадеш иск срещу общината за това нещо защото те са отговорни за пътищата! Такава е процедурата, но не и в държава като нашата! Единствено мога да ти съчувствам в тая ситуация :(

е те никога не са отговорни ако някой ти направи нещо на колата :) според мен процедурата не е по различна от тази при ПТП, ДЗИ си плаща по застраховаката на застрхования и си изисква парите от извършителя /който може да е известен и неизвестен, в случая е второто/

освен всичко останало в момента цялата група ДЗИ се продава на парче и там нищо не е ясно в момента, какви собственици, какъв контрол и тн.

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Пон 16 окт 2006 22:07

Ако наистина си отишъл на оглед със съществуваща щета, те би трябвало да я снимат, да я опишат и ти да получиш копие със заключение от огледа!
Дали ли са ти такова?

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Пон 16 окт 2006 23:58

Ако те завали град е ОК, това никой не може да го предвиди, ако някой те блъсне докато си паркирал също не можеш да го предвидиш, ма като правиш работа по пътя си има знаци които оказват че по пътя се извършват ремонтни работи, но дали се слагат е друг въпрос.... мисълта ми е че ако процедурите на цялата инфраструктура бяха на място тогава щеше да е друго! Дефакто ако беше като хората, на теб ти плащат и после си търсят парите от общината, да видиш как ще почнат да си оглеждат пътищата като ги засипят с искове и дължат пари за щети... и тук опираме до съдебна система.... много неща не са си на мястото и става много сложно, за това най лесния вариант е да ти кажат НЕ... поправете ме ако греша!

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 17 окт 2006 7:47

Dan4o написа:И аз първо се засилих да пиша на Комисията за финансов надзор, но реших да изчакам, нека първо видим какво ще стане с жалбата. Че Надзорът ще им набие канчето, може дори да ги глоби, ама аз пари от тая работа няма да видя...
Да не говорим, че от ДЗИ първо ми обясняваха как колата нямала маркировка към датата на произшествието и затова отказват да платят, после пък запяха друга песен... Това с ремонтните работи що не ми го казаха още в началото, ами трябваше да мине 1 месец...

За това се отказах да работя за ДЗИ.Те сега ще продават компанията и събират пари :twisted:
За маркировката го пише в общите условия и такъв отказ независимо че е безмислен е законно обоснован.А няма такова обяснение, че застрахователя не носи отговорност за дупките по пътищата-плаща и после си търси парите(регрес).
Надзора на практика само регистрира такива жалби , но все пак е антиреклама.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”