Опел Омега Б - МНЕНИЯ +/-

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Опел Омега Б - МНЕНИЯ +/-

Мнениеот zaro » Пон 16 окт 2006 17:10

:lol:
Давайте сега мнения за тоз автомобил, четох във опелския форум все убави неща. Ама си е друго обективно мнение. Двигатели, ходова част, дефекти, возия.
Харесвам много комбитата, при тях как е положението. Много ви моля дайте обективно мнение:)
Мерси предварително:)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 16 окт 2006 17:22

Карам вектра Б. Честно да ти кажа не съм много доволен от колата. Най-вече проблемите идват заради скъпата поддръжка. Не може и сравнение да става с голфа. Доста сложни мотори и трудно сам се намесвам. По принцип мисля че само за дизела можем да говорим, но едва ли ще намериш читав защото особено комбитата от този модел се ползват като товарни каруци. Моята е комби и няма да ти казвам багажника в какво състояние беше. Бензинките се газифицират на цени 1000+. Според мен помисли за едно пасатче.....и зарежи Омегите....на всичкото отгоре по мое мнение са грознички!

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 16 окт 2006 17:28

Пасат се търси, но се търсят и алтернативи. Нещо и за БМВ се замислям вече, трите коли попадат в горе долу еднакъв диапазон за една и съща година :) :roll: :roll: :roll:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 16 окт 2006 18:25

Имам комшия който скоро продаваше Омега ( нямам педстава А или Б ) 2.3 Д или ТД ( непомня ) за 2500 лв. Направо бях учуден от цената защото колата изглеждаше на външен вид супер. Питах го защо я дава толкова евтино ,а той ми отвърна : " О-х направо до гуша ми дойде от скъпата и подръжка , сега трябва да сменя един тампон на двигателя и защото бил нещо като маслен амортисьор струвал 90 лв, от 4 години я карам и досега съм я платил два пъти поне"

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пон 16 окт 2006 18:43

омегата е много хубав автомобил но има проблеми с ръждата, както казаха колегите скъпа потдръжка. затова и цената на втора ръка автомобилите има значителна разлика между опел и VW.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Пон 16 окт 2006 18:48

Дизела е с БМВ двигател 2.5 тдс. Поинтересувай се за него защото има някои характерни дефекти/особености.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 16 окт 2006 18:49

Тези омеги не бяха ли поцинковани :roll:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пон 16 окт 2006 18:50

L&R написа:Тези омеги не бяха ли поцинковани :roll:

и аз така бях чул, ама на една позната изгни точно така все едно че не е поцинкована. :lol:

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Пон 16 окт 2006 19:04

Тези Омеги
Изображение са едни от малкото Опели които ми харесват,но не знам дали са Б.
Ако обаче Б са предния модел,особенно комбитата са е@ати и катафалките,такова и да ми го подаряват не бих взел,прилича ми на Кадет със синдром на Даун.

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Пон 16 окт 2006 20:31

Мда и на мен е единствения модел на Опел,който ми харесва.... :wink:

BTW Шефът ми си продава Омега-та 96-та ...2.5 V6 ,кожен салон, ел.стъкла,ел огледала,ел.седалки,само дето няма климатроник,колата е със задно предаваме за разхода няма да говорим,това е отделен въпрос :D

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Вто 17 окт 2006 6:26

преди време се бях навил за такава омега, сега пак й се каня. не сравнявайте омега А с омега Б. досега не съм видял ръжда по Б-то, наистина както каза някой горе газификацията е малко проблемна. питах във форума на опел и казаха че поддръжкаат е малко по-скъпа от н авектра б/нормално/, обаче била доста як автомобил. бягай далече от комби с регулируеми амортисьори че били много скъпи. не е много, но това знам ,като основно съм получил инфо от опел форума.

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Вто 17 окт 2006 7:29

преди година карах такъв служебен в продължение на месец - 2,0 16V... Впечатленията ми от колата са:
- возията е отлична, единственото неудобно нещо поне лично за мен беше ниската шофьорска позиция
- колата вървеше добре (в повечето случаи пътувахме 4 човека по маршрута Света Неделя - Перник), като ускорение не съм срещал никакъв проблем

Поради това, че колата е служебна, не мога да дам подробна информация за поддръжката... знам само, че наскоро се спукала някаква пластмасова ябълка, поддържаща скоростния лост, която била заменена за кръглата сума от 300 лева.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 17 окт 2006 7:54

Изображение
такава Омега съм имал над 4год! 2.0 16в 136 к.с. колата не ръждясва :lol: супер здрава кола няма такова магаре! за 4 год и смених по окачването един преден носач :roll: правих ремонт на алтернатора.и ми се счупи дръжката на едната врата/щот не си знам силата/ :P и нормалните консумативи т това за навъртяни 150хил км в Бг.колата за мен е уникално здрава но харчи повече ако е на бенц! дизела е бмв повер 131к.с мотора е здрав и няма синдрома на бмв дето криви главата :wink: но пак трябва спецялно за дизела да се огледаш по добре :wink: за комби сме взимали задни амортесьори да бяха бая скъпи :cry: та това в общи лини за колата ако е нещо по точно питай за момента друго не се сещам

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 17 окт 2006 8:56

Произведените през първите 2-3 год. от "живота" на модела екземпляри Омега Б гният. После правят малък фейслифт, почват да поцинковат "опасните" места по купето и отстраняват някои проблеми, проявили се при експлатацията. Променят малко и гамата монтирани ДВГ. Държанието на автомобила /особено комби/ с 2.5 л дизел на БМВ е мн. различно /по-тромаво/ от на "баварците" с такъв ДВГ - просто скоростите /предавателните числа/ са различни. Имам приятел, който след 3 год. "борба и капиталовложения" наскоро продаде Омега Б комби 2.0 16В в перфектно /най-накрая/ състояние за 6.8к лв. Поддръжката, както споменаха колегите, е неприятно скъпа. Да я сравняваш с поддръжката на Пасат /след 1993 г./ е все едно да сравняваш поддръжката на Астра А с тази на Астра Б... Бих предпочел Пасат в тази ценова категория /ок. 7к лв./, дори ако е с година или две по-стар. От там нататък важат всички писани и неписани правила за покупка на употребяван автомобил и най-вече - Късмет!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”